OK att bli pullad med vänner i samma rum?

Jag har skrivit ett tag med en kille fram och tillbaka och vi har träffats några gånger ute och snackat, vi har också varit hemma hos mig så och då gick han ner på mig men inget mer än så hände. Vi skriver en del men är inte tillsammans, i fredags bjöd jag in honom att hänga med mina vänner och kolla film och sa även att han kunde ta med några vänner om han ville, men han dök upp ensam. Vi började kolla på filmen och satt liksom bredvid varandra och hånglade och tog lite lätt på varandra - inga konstigheter. Halva filmen passerade och sen började han smeka mig ännu mer och rätt som det var så pullade han mig genom mina byxor med mina tjejkompisar bredvid. Jag blev lite obekväm men hängde bara på liksom och såg bara till att inte göra några ljud ifrån mig, men man hörde klart och tydligt det ”smaskande” ljudet från när han smekte mig och mina vänner sa i efterhand att de tyckte det var lite skevt precis som jag tyckte. Min fråga är då vad har ni för gränser? Vad kan man göra bland folk och kompisar utan att det är konstigt? Vill kunna umgås med både honom och mina kompisar utan att de blir obekväma men vill heller inte att han ska tro att jag inte är intresserad.

/15-årig tjej

Svar

 • Så länge alla är okej med det så kan man göra nästan vad man vill. Du får prata med dina kompisar och se vad dom känner. Man får respektera andras gränser helt enkelt. Jag hade nog också tyckt att det är stelt att sitta jämte någon som blir pullad. Om killen försöker med något sånt igen men du inte känner dig helt bekväm eller vet att dina vänner inte känner sig bekväma med det så får du ge tydliga signaler till honom om att det inte är ok.
  /K19
 • Jag tycker att du ska berätta för honom om det gjorde dig obekväm eftersom du hade vänner i rummet då han förhoppningsvis kan förstå och inte göra om det. Jag vet också att det kan vara lite pinsamt kanske att säga det till honom men du gör inte något fel med att berätta hur du kände och tänkte. 
  /Vf
 • Vad du känner dig bekväm med är helt upp till dig
  /15-årig tjej
 • Jag håller med de andra som skrivit, men vill bara påpeka det allra sista du skriver om att du inte vill att han ska tro att du inte är intresserad. Huruvida du tyckte detta var ok eller inte är upp till dig även om det personligen hade gått över min gräns, men jag vill bara nämna att du kan vara intresserad och ha egna gränser och regler för vad du vill och inte. Jag tyckte det var viktigt att säga.
  /Tjej 17 år
 • Är väl upp till dig. Om du är bekväm med det är det inget problem. Men är du inte bekväm med det ska du få honom att sluta, och be han att inte göra det igen. Sen bara för att du säger nej ska inte en kille dra slutsatsen att du inte är intresserad, det finns andra gånger man kanske känner mer för sånt. Vill man inte ska man inte göra det och kan han inte acceptera det, är det dags att träffa en ny enligt mig.
  /Anonym
 • Jag tycker att du ska göra de som känns bäst för dej du kan fråga dina vänner om det är nån som vill vara med och pulla eller så kan ni också göra det helt själva när ni är ensamma men jag tycker ni ska göra det ofta för det är säkert skönt att bli pullad
  /kille
 • Säg bara till honom att du är intresserad, men att du inte vill ha något sorts sex när ni inte är ensamma. Det är inte konstigt om du inte vill det.
  /M
 • Enligt mig är det skevt absolut, och opassande att pulla någon med andra i samma soffa typ. Ni hade filmkväll liksom. Ni har väl olika gränser, men förklara för honom att du och dina tjejkompisar upplevde att det var lite konstigt. Det är bra att kunna prata med varandra och om ens gränser. Vissa är friare och mindre känsliga än andra. Vad som är okej och inte går från person till person, så prata med honom om det!
  /Tjwj
Till toppen av sidan