Panik - lämna sidan!

Ni som använder kondom, när sätter ni på den?

Hur gör ni som är i förhållande, har en kk eller har sex med en o samma person regelbundet med kondom. Kör ni utan ibland, har ni på kondomen under hela sexet, eller har ni bara på den när killen ska komma?

/E

Svar:

 • Jag sätter på kondomen när jag får ok på att det ska bli samlag. Inte vid hångel eller om hon runkar mig eller jag pettar henne, då  känns det onödigt. 
 • Alla gör olika, jag brukar köra utan för jag tar p-piller.
  /Tjej
 • Jag kör utan kondom.
  /Milad
 • Nån sorts preventivmedel ska man alltid använda om man inte försöker få barn (förutsatt att man är i ett hetro-förhållande). Är man i ett långsiktigt förhållande är kondom inte det enda alternativet att undvika graviditeter.

  Andra alternativ skyddar dock inte mot könssjukdomar. Har man ett exclusivt förhållande och ni vet att ingen av er har några könssjukdomar är det helt ok tycker jag.

  För mig och min flickvän har p-piller varit den enklaste lösningen. Är det kondom man kör på ska den ju vara på under hela sexet. Annars blir det ju inte mycket bättre än att "dra ut i tid" vilket har väldigt begränsad effekt.

  Extra viktigt är att vara snabb på med den (innan man börjar) om man kör en runda 2.
  /Kille, 22
 • Hela tiden. Det är viktigt för att minska risken ännu mer för graviditet. Risken finns att killen redan har ”pre-cummat” före han egentligen kommer, och det kan också leda till att det lilla gör en gravid. Det är samma med att köra ibland utan och ibland inte, om tjejen (ifall det är 1 kille och 1 tjej) inte tar p-piller så ökar risken. Däremot om hon tar p-piller tycker jag att det är okej några få gånger. Det minskar också risken för könssjukdom.
  /!!
 • Jag tycker att kondom alltid ska sättas på direkt när samlaget börjar. Annars ökar risken för både könssjukdom och graviditet.
  /Stora kuken
 • under hela sexet men kör utan oftast
  /kk
 • Efter båda har blivit kåta och är redo att köra.
  /Tindra
 • Efter att båda blivit kåta och är redo för samlag. Man känner själv när man är redo eller inte.
  /tjej 26 år
 • När vi båda bestämt sig att vi vill ha samlag så kör vi på kondomen. Eftersom de kommer lite sperma under hela sexet och inte bara när han kommer så är de bäst att ha under hela samlaget.
  /j
 • Om du kör utan kondom blir du gravid, från personal experience. Gör inte det.
  /ddddddd
 • Det känns ofta av i stunden. Det kan lätt märkas när det är dags. Är det en kk eller en person som eventuellt har sex med andra, använd kondom hela tiden.
  /23
 • Förut körde jag med kondom hela tiden, under hela akten också. Går på minipiller nu o använder fortfarande kondom men ibland vill vi köra utan men då kommer han inte i mig för så säkert skydd som möjligt.
  /K14

Mer på UMO

Fråga UMOFinns det små kondomer?

Finns det kondomer för en liten snopp?

Fråga UMOVar kan jag få gratis kondomer?

Jag tycker att kondomer är rätt dyra. Finns det ställen som ger bort kondomer gratis? Till exempel nåt ställe på nätet där man kan beställa?

Fråga UMOTips på mindre tråkiga kondomer?

Jag hittar inte färgade kondomer någonstans och skulle vilja ha lite tips. Gärna knottriga. Eller är verkligen alla kondomer gråa och tråkiga?

Fråga UMOHur behåller jag ståndet när kondomen ska på?

Om ni har några tips, eller känner till några hjälpmedel som kan få mig att behålla ståndet även med kondomen på så vore jag evigt tacksam.

Till toppen av sidan