Panik - lämna sidan!

Ni som använder kondom, när sätter ni på den?

Hur gör ni som är i förhållande, har en kk eller har sex med en o samma person regelbundet med kondom. Kör ni utan ibland, har ni på kondomen under hela sexet, eller har ni bara på den när killen ska komma?

/E

Skriv ditt svar

Svar:

 • Jag sätter på kondomen när jag får ok på att det ska bli samlag. Inte vid hångel eller om hon runkar mig eller jag pettar henne, då  känns det onödigt. 
 • Alla gör olika jag brukar kö utan för jag tar p-piller.
  /Tjej
 • Jag kör utan kondom.
  /Milad
 • Nån sorts preventivmedel ska man alltid använda om man inte försöker få barn (förutsatt att man är i ett hetro-förhållande). Är man i ett långsiktigt förhållande är kondom inte det enda alternativet att undvika graviditeter.

  Andra alternativ skyddar dock inte mot könssjukdomar. Har man ett exclusivt förhållande och ni vet att ingen av er har några könssjukdomar är det helt ok tycker jag.

  För mig och min flickvän har p-piller varit den enklaste lösningen. Är det kondom man kör på ska den ju vara på under hela sexet. Annars blir det ju inte mycket bättre än att "dra ut i tid" vilket har väldigt begränsad effekt.

  Extra viktigt är att vara snabb på med den (innan man börjar) om man kör en runda 2.
  /Kille, 22
 • Hela tiden. Det är viktigt för att minska risken ännu mer för graviditet. Risken finns att killen redan har ”pre-cummat” före han egentligen kommer, och det kan också leda till att det lilla gör en gravid. Det är samma med att köra ibland utan och ibland inte, om tjejen (ifall det är 1 kille och 1 tjej) inte tar p-piller så ökar risken. Däremot om hon tar p-piller är det okej några få gånger per månad, men ju oftare man har oskyddat sex desto mer ökar risken för en graviditet. Det minskar också risken för könssjukdom.
  /!!
Till toppen av sidan