Panik - lämna sidan!

Min tjej kollar på porr och vill bli slagen - vad ska jag göra?

Hej ni andra! Jag tror min tjej är porrberoende för jag har hittat hennes satisfyer pro och hennes dator uppe... Ofta vill hon va i ett annat rum med sin dator länge och hon blir arg när jag kommer in. Jag har inte alls så mycket driv som hon verkar ha och när det kommer till våld så blir jag obekväm. Hon har bett mig att slå henne men jag har sagt nej. Men hon slutar inte kolla och det hon kollar på är ganska allvarligt. Hur kan jag få henne att sänka sin nivå? Är det någon som har varit i samma situation och har tips?
//ledsen_kille3

Svar:

 • Porr är sex som går utanför gränsen för vad som är rimligt i en sund kärleksrelation. Din flickväns beteende visar tecken på att hon går mot ett beroende av att titta på porr. Vad folk än säger är jag helt övertygad om att all form av porr skapar sår i vår innersta själ. Och att hon söker upp det kan ju vara tecken på att hon egentligen inte mår bra. Du skall absolut inte känna att du behöver ställa upp på saker som är obekväma!!! Om din flickvän inte lyssnar på dig tycker jag du skall börja fundera på om det verkligen är henne du skall vara tillsammans med. Värna dig själv, var rädd om ditt inre! Rekommendera din flickvän prata med någon professionell person om varför hon har ett behov av våld. Det är inte ditt ansvar att försöka lösa den frågan.
  /Signe
 • Försök att prata med henne. En relation går åt båda hållen. Man får anpassa sig efter varandra till viss del. Men om det inte funkar så kan det vara idé att fundera på om relationen är värd att bevara. Den bedömningen får du göra själv utifrån det du känner.
  /cz
 • Du får helt enkelt prata med henne. Nyckeln till en bra relation är kommunikation. Försök lyssna på vad hennes önskemål är, berätta om dina och försök hitta ett middleground, alltså komma överens om något som ni båda är bekväma och tycker om. Du kan också fråga om ni kan kolla på porr tillsammans. Se om det finns andra saker som ni kan prova på, nya saker, något som båda parterna känner sig bekväm med och gillar. Det gäller att inte skämmas eller vara rädd för att prata med sin partner. Fråga henne hur hon känner och berätta om dina känslor. Hon kommer lättare kunna förstå hur du tänker och känner och det blir också lättare för dig att förstå henne.
  /Hoppas det löser sig :-)
 • Du ska aldrig göra något du inte vill! Hon kan ALDRIG tvinga dig att t.ex slå henne. Det är modigt av dig att väga säga nej när hon frågar, jag vet att det kan vara väldigt svårt. Mitt tips när det gäller porren är att prata med henne. Sätt dig ned och prata med henne. Fråga hur mycket hon kollar på porr och försök övertala henne att minska tittandet. Gör andra roliga aktiviteter så att hennes egentid minskar. Då kan hon inte kolla så mycket längre. Hon får såklart kolla på porr om hon vill men när det går så långt att sexet inte längre känns bra på grund av hennes skeva bild av sex måste du säga det. Jag tror att om hon är den tjej du söker kommer hon förstå och försöka minska porrtittandet.
  /En tjej som bara vill hjälpa till
 • Mitt råd till dig får bli att göra det klart för henne att du inte tänker slå henne eller på annat sätt vara våldsam mot henne. Om hon fortfarande insisterar på att bli slagen och du inte ändrat din ståndpunkt så kanske du bör avsluta relationen...? Då känns det ju nästan som att ni inte var som gjorda för varandra. Visst finns det de som gillar att bli plågade och de som gillar att plåga andra (sadomasochism) men för oss andra ... Jag vet faktiskt inte, jag som kille har alltid haft ganska råa fantasier men inget jag skulle få för mig att förverkliga, jag hoppas i alla fall inte att jag förverkligar dem i sängkammaren och då för mitt eget sinnes skull. Jag tror inte att jag skulle palla det. xD :) Lycka till och hoppas det löser sig för både dig och tjejen!
  /Ta väl hand om både dig själv och din tjej
Till toppen av sidan