Min kille vill inte ha sex, vad ska jag göra?

Hej! Jag och min kille har varit tillsammans i 10 månader. Vi har aldrig haft penetrerande samlag, alltså kuk i fitta. Han har fingrat mig några gånger, men han vill inte att jag rör hans kuk, han verkar tycka att det är obehagligt. Han har svårt för att bli hård, och jag vill ju gärna hjälpa honom.

I början trodde jag att han bara var nervös för att ingen av oss hade haft sex tidigare, och för att det var en ny relation eller för att han kanske skämdes över sin kropp. Men nu har han inga problem med att vara naken framför mig, så jag tror inte att han skäms för sin kropp eller så. Nyligen så har han också sagt att han aldrig har några fantasier om att ha samlag på det sättet. Han verkar helt enkelt inte vilja ha sex, eller så har han väldigt låg sexlust.

Jag som väldigt gärna vill testa att ha samlag tycker att detta är jättejobbigt, då jag verkar ha en mycket högre sexlust än honom. Det är inte bara att han inte vill ha samlag, utan han vill typ aldrig ha sex överhuvudtaget med mig. Jag vill ju såklart inte pressa honom till något han inte vill, så jag undrar; Är det någon som har varit med om något liknade? Hur accepterar man att ens partner inte vill ha sex/samlag? Vad ska jag göra för att inte må dåligt över denna situationen?
/Tjej, 19 år

Svar:

 • Hej hej har du tänkt på om din kille har trång förhud? Min kille har det, han tyckte det var obehagligt med sex och samlag innan vi kom på att jag kunde dra förhuden frammåt, inte bak åt. Också tar jag mycket glidmedel så känns det bättre för han när han ska föra in snoppen i mig. Men hoppas ändå att det blir bättre när han kommer längre in i puberteten!! Detta var bara en tanke asså, det kan ju vara nåt annat med din kille men så var det för min!
  /Glad tjej
 • Hej! Har du provat att prata med honom om det och berätta hur du känner? Det kan ju vara så att han är asexuell, alltså inte har sexlust alls/väldigt låg sexlust. Han kanske själv också har tänkt på detta? Vad det än är kan han nog svara på det själv. Se bara till att visa honom acceptans och säg att du inte vill pressa honom. Lycka till!
  /Hoppas detta kanske hjälpte lite, 17 år
 • Hej, jag kanske vet varför. Han kanske inte vill ha sex för att trodde att han gör fel. Det kan vara lite äckligt.
  /Mellisa
 • När ni träffas hemma hos dig och när dina föräldrar inte är hemma kanske du kan klä upp dig för honom? Tänker att hans lust kanske behöver tändas lite? Allt det här gäller givetvis enbart om du själv är bekväm med det. En relativt ny "sexuell läggning" verkar vara personer som hellre tittar på porr än ha riktigt sex. 
  /Brudtokig
 • Med en närmare eftertanke, och det här är något som de flesta glömmer eller viftar bort som "det händer sällan killar"... Han har kanske varit utsatt för något brott som liten och det har kanske senare blivit ett svårhanterligt trauma för honom. Om någon då närmar sig hans kön så kanske det hela spelas upp som repris i hans huvud? Det här är givetvis inget man behöver misstänka som en första anledning för jag kan tänka mig att blyga killar förmodligen är blyga för andra skäl, inte minst den sexuallagstiftning vi har i Sverige där det krävs väldigt lite för att något ska räknas som våldtäkt eller oaktsam våldtäkt. Hade han möjligtvis en tidigare partner som hotade med att anmäla honom? Kanske vågar han inte ha sex men trodde att han skulle våga? Det finns för många möjligheter för oss att räkna upp här men de jag radat upp kanske ändå är tänkvärda?
  /Brudtokig
 • Prata med din partner om det, han kanske är homosexuell i smyg eller kanske inte vill ha sex pga religiösa skäl. Om inte båda är nöjda i förhållandet så kanske man ska gå vidare.. Lycka till!
  /K.J, 20 år
 • Jag har exakt samma problem fast jag är kille och det är inte riktigt lika extremt som du beskriver. Jag och min flickvän har i alla fall kommit överäns om att vi kan ha lite sexytime ibland utan penetration alltså jag är igentligen den enda som blir tillfredställd. Detta går till så att både hon och jag klär av mig. Sen kanske hon runkar av mig och hånglar upp mig, stönar i mitt öra klänger osv till jag kommer. Sen har vi också penetrering sex ibland också. Om ni inte kan komma till en liknade lösning så kanske ni inte är helt rätt för varandra. Att kunna tillfredställa varandras sexlust är viktigt i ett förhållande. Ingen ska heller behövas tvingas in i ett samlag någonsin. Böja med att vara öppna och prata "ocensurerat" med varandra om sex och vad ni tycker vill och behöver.
  /Anonym panda

 • Om han inte vill då vill han inte. Axeptera de!!
  /sexy-god
 • Om din kille inte vill ha sex så är det så. Han kanske tycker det är äkligt.
  /Anonym
 • Någon som har svarat här påstår att en asexuell person är någon med låg eller ingen sexlust. Det stämmer inte. En asexuell person är någon som aldrig eller sällan blir sexuellt attraherad. Man kan känna sexlust ofta och ändå vara asexuell. Din pojkvän KAN vara asexuell, men att ha låg sexlust och att vara asexuell är olika saker.
  /?
Till toppen av sidan