Kan jag fråga min tjejkompis om vi ska ligga?

Jag är en kille på 16 år och jag har känt flera gånger att jag vill ligga med en av mina bästa tjejkompisar. Jag har inte prata med henne om att ligga, vet inte hur jag ska prata med henne om det. För vi har lixom aldrig pratat om det med varandra och jag vet inte hur hon kommer reagera om jag skulle fråga. Vi är jättebra vänner och jag vill inte att vi ska bli sämre vänner om jag skulle fråga.

Hur skulle ni ha gjort och har ni några tips till mig hur jag ska fråga henne.

/Kille på 16 år

Svar

 • Du skulle kunna fråga och om hon säger nej så säg att du skojade typ. Då har ni förmodligen kvar er relation
  /Tjejen
 • Asså kanske inte rakt på bara så utan börja med att prata om kärlek och gå djupare om hon visar intresse.
  /Tjejen
 • Det kanske är ett lite stort steg att fråga direkt. Börja lite smått att prata med henne om kärlek och liknande. Om hon efter ett tag visar intresse så kan du trappa upp det och om du känner dig helt redo så fråga, vad är det värsta som kan hända ?
  /Random tjej
 • Be hennes vän fråga henne om hon gillar dig och om hon skulle ligga med nån vem?? Sen vet du 😁
  /Vilmer boi13
 • Börja prata lite om sex och förhållanden i allmänhet och se hur hon reagerar. Sen kan det leda till bra möjligheter för att fråga, eller så kan du indirekt få reda på att det inte alls skulle fungera, eller att det troligen skulle förstöra er vänskap.
  /22
 • Försök ta reda på om hon har lite mer än vänskapliga känslor för dig, flörta lite försiktigt, och har hon inte känslor för dig som mer än en vän och du frågar om ni ska ha sex så blir det nog stelt, och er vänskap kommer inte va den samma. Den kommer troligen försämras.
  /Tjej/16
 • Det känns som att det är många killkompisar som vill ligga med deras tjejvänner därför att dom inte självmant valt att vara i ”friendzonen”, om du förstår vad jag menar, liksom du kanske inte riktigt endast ville vara vän med henne? Jag tycker att eftersom att ni ändå är nära vänner så kan ni prata om allt mellan himmel o jord. Då kan du lätt säga nångång i stil med: ”hörde att Jonas och Emma låg med varandra trots att dom är bästa vänner” och sen kan du säga ”det är ju typ som att du o jag skulle gjort det”.. när du säger sånt så kan du få reda på vad hon tycker om det scenariot och baserat på det veta om du ska berätta eller inte. Bara ett tips!
  /17
 • Om du är redo kör på, säger jag bara! Men annars ta det i små steg. 
  /Tjejen
Till toppen av sidan