Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Ska jag bryta mitt löfte att inte ha sex?

Hej, Jag är i en lite jobbig situation, det är nämligen så att jag kan plötsligt känna mig kåt och vilja ha sex men jag har lovat mig själv att inte ha det. Ofta runkar jag bara för att få bort kåt-heten men ibland vill jag liksom ha "mer".

Tycker ni att jag borde ha sex om jag får en flickvän och bryta mitt löfte eller ska jag fortsätta behålla min oskuld?

/En bäver i celibat

 

Svar:

 • Om du gillar den personen du är med och känner dig kåt så tycker jag att ni ska ha det så länge den andra vill det
  /Lily
 • Gör det som känns rätt! Om du är redo att ha sex och det kommer naturligt kör på.
  /Fågelholken
 • Det beror på vad du själv vill. Om du vill ha sex så tycker jag att du får det, om du inte vill det så gör det inte 😁
  /Djurälskaren
 • Om du känner att du vill ha sex tycker jag att du ska ha det. Tycker du det känns bra och du är villig att göra tycker jag att du ska det.
  /Anonym
 • Jag skulle säga att det inte skadar att vänta. Jag förstår att man ibland kan vilja ha "mer" men jag tror att det är bättre att vänta. När/om du får flickvän tror jag inte att det skadar att vänta heller. Att ha sex är något som lixsom binder en till en person livet ut och jag tror att det är bra att vänta tills man har varit ihop längre tid i så fall. Hoppas detta hjälper
  /Lycka till
 • Stressa inte. Du kommer ångra dig mer om du väntar för kort än om du väntar för länge.
  /Grabb 17
 • Bara om du känner att det är rätt och att du vill men inte om du är osäker eller obekväm.
  /Alias
 • Om du känner dig 100% redo och flickvännen är okej med att ni har sex, så borde du bryta löftet. Men stressa inte fram sexet. Då blir det inte lika bra!
  /Tjej 15
 • Du är it samma person som när det löftet skapades, regler är till för att brytas. Om löftet gör dig olycklig eller stressad så borde du bryta det för din egen hälsa.
  /Tjej 16
 • Har du lovat dig själv eller någon annan? Och varför? Och är det aldrig eller mer "inte innan äktenskap"? Hur som helst, om du vill, känner dig redo, kommer i en trygg situation och kan ha sex på ett säkert sätt förstår jag inte varför du inte skulle kunna göra det.

  Jag såg någon nämna att du borde fundera på varför du gjorde det löftet och det kan vara smart, men samtidigt förändras man snabbt. Du är inte samma person du var för några år sedan och det löftet kanske inte gäller för den personen du är idag.
  /tjej, 18 år
 • Hej hej, att ha sex med någon som det inte känns rätt med kan göra det mycket värre. Mitt ex och jag hade det trots att jag lovat mig själv att inte ha det och det kändes aldrig helt rätt, när vi gjorde slut insåg jag att jag ångrade det.

  Min nuvarande kille och jag har sex men vi hade det inte i början, sedan kom tilliten som aldrig fanns med mitt ex. Vi har ett jättebra sexliv och pratar öppet hur vi känner kring det, har du i framtiden en partner som du kan känna dig så öppen med och du känner att du vill ha sex, ha det.
  /Komplicerad katolik
 • Gör det man lever bara en gång baby.
  /<3<3<3
 • Asså om man ska vara riktig är ju att runka att ha sex med sig själv. Men som svar på din fråga, gör de om läget finns och du känner för det.
  /Kille 16 bast
 • Du lever bara en gång, jag tycker inte det är något negativt alls med att ha sex med den du vill. Lev fullt ut. Men det är viktigt att poängtera att du inte ska göra det bara för att det är många som har sex. Men om du däremot undviker sex ”bara för att” så är det kanske annat.
  /sexguden
 • Det är upp till dig själv. Du bestämmer själv om du vill förlora din oskuld eller inte. Dock verkar det som att du själv inte gillar det löftet du givit dig själv, eftersom du vill ha "mer", som du beskriver det? Finns absolut inget fel med att ha sex, det är något som vi människor är "beroende" av. Kärlek, och intimitet, liksom. Jag tycker att du absolut borde ha det om du verkligen vill. Prata med din flickvän om detta när du väl får en, och fortsätt därifrån.
  /Någon, 19 år
 • Om du vill ha sex eller onanera, gör det!! Skit i den här oskuldsgrejen. Ingen är bättre eller sämre för att dom har tappat oskulden. Vi alla är människor och vill eller känner sig redo i olika åldrar att börja onanera och utforska sex! Om du ska ha sex med en annan, kom ihåg att båda ska vilja göra det och att lyssna om den andra personen inte vill. Kom också ihåg att du alltid får säga nej om någonting skulle kännas fel!
  /tjej 17
 • Jag tycker att du ska ha sex om du vill det. Det är inget fel eller äckligt med sex och det kan stärka en relation väldigt mycket. Så du borde inte känna dig skyldig för det, kör på bara! :)
  /Tjej
 • Det är jätteskönt och kul att ha sex och man mår bra av att ha sex , visst är det störtskönt att runka men skaffar du flickvän vill hon kanske ha sex med dig. Jag ligger jätteofta med mina tjejkompisar senast i går och skulle jag bara runka och inte ligga när jag är kåt så skulle jag bli tokig. Köp kondomer och njut av att få ligga .. grymt skönt 🤪
  /Peter 15
 • Asså jag hade också ”planerat” att vara oskuld längre än jag var haha. Men det kändes för mig så jävla rätt med min kille så hade egentligen inget o vänta på. Jag tror snarare du borde känna hur du känner i stunden om du känner det såhär. Om du skaffat tjej kan du ju berätta lite hur du känner. Om hon älskar dig borde hon ju inte tycka att det är konstigt eller va man ska säga. Lycka till 😊
  /Tjej
 • Ja det tycker jag men jag är ung men jag tänker så länge du är mogen så finns det ingen anledning att inte göra det om du vill.
  /Kille 14
 • Om hon vill, du vill och ni använder skydd så kan jag inte förstå problemet. Det kanske är en religiös grej? För det vet jag inget om, men också har jag aldrig gett sextips till en bäver förut ... Go for it. Ha sex om du vill. "Why reject our impulses when that's what makes us human?" ~Mouse, The Matrix.
  /Det kallas "tillgänglig", "inte singel" 🗿
 • Om du känner att du vill ha sex och det enda hindret om du får tillfället är ditt egna löfte, då så ser jag ingen anledning till att du inte skulle ha det. Däremot så har du gjort det här löftet av en anledning och när du är kåt kanske det känns som en bra idé för stunden, för att tillfredsställa dig själv. Men du borde fundera på varför du skapade löftet, när du inte påverkas av varken sexuella eller romantiska känslor. Är det värt att bryta det?
  /Anonym

Mer på UMO

Artikel

Sexlust och att vara kåt

De allra flesta föds med en kropp som kan känna lust och kåthet. Lusten kan kännas i hela kroppen. Det kan kännas som om det pirrar och pulserar i könet och på andra ställen.

Artikel

Onani

Onani betyder att du har sex med dig själv. Du kan smeka ditt kön eller andra delar av kroppen för att det ska kännas skönt. Det är inte dåligt att onanera och du bestämmer själv om du vill göra det.

Artikel

Sex och samtycke

Du måste vara säker på att den du har sex med vill. Det måste finnas samtycke. Men hur vet man om någon vill?

Artikel

Hur vet du om någon vill ha sex?

Dela med dig av dina tips på hur det kan märkas att någon vill ha sex, eller hur du själv brukar visa det.

Till toppen av sidan