Panik - lämna sidan!

Jag vill sluta skicka nudes, har någon tips?

Hej, jag har skickat nudes flera gånger och till olika personer i några månader nu...Jag hatar mig själv för det och mår alltid dåligt dagen efter. Jag har försökt att sluta och att blocka personerna men jag kan inte bara! Någon som har nåt tips på vad jag kan göra för att sluta. Och jag vet att det är dumt.
/Tjejen som är 13

Svar

 • Kan inte säga ett svar utan att låta hårt. Men försök ta kontakt med en kurator. Finns många bra hemsidor och telefonnummer  som du kan ringa dig till. Kan själv inte sätta mig i din sits, så kan ej förstå ditt perspektiv. Men det finns i te så mycket mer att säga, sluta. Avinstallera appen, och försök att inte göra det. Du är så pass ung, du vill antagligen inte prata med dina föräldrar, men jag skulle nog rekommendera det.
  /brorsan 18
 • Mitt tips är att bara sluta göra det. Lättare sagt än gjort, men efter ett tag så kommer din strävan efter att skicka nudes försvinna. Kan ta lite tid, men det viktigaste är att du försöker
  /3472735rhqweutqhj9hft4
 • Hej! Jag vet hur det känns, jag har inte skickat nudes specifikt men gjort flera liknande grejer, och för mig så kan det vara som ett beroende. Jag har inget mer råd än att känna efter och försöka lära känna sig själv, så att man förstår varför man gör som man gör. Jag har själv inte lyckats bli av med min tendens att göra sexuella grejer jag egentligen hade velat göra efteråt. Men jag jobbar på det, och blir bättre. Mitt andra tips är att du kontaktar skolans kurator eller ungdomsmottagningen så att du kan få hjälp. Det tredje tipset jag har är att fast bestämma dig att sluta, och att blockera personerna då, som det engelska uttrycket "make up your mind". Det är någonting som hjälpte mig som mest.
  / Anonym Tjej, 17 
 • Är det till personer du känner eller bara random människor? Vet du vilka som får bilderna? Har du funderat på varför du känner ett behov av att skicka nudes? Blir du tvingad eller görs det bara på ditt initiativ? Fundera på det. Och var inte så hård mot dig själv:) Det finns massa människor som kan hjälpa dig, kuratorer, Fråga UMO, sök efter någon att prata med. Jag förstår att det kan kännas som att man blir dömd men kuratorer har tystnadsplikt så inget du säger kommer de att upprepa och de kommer bara att använda det du berättar för dom för att hjälpa dig. Du klarar det här tjejen! Döm inte dig själv alltför hårt<3
  /Lea 17
 • radera appen eller logga in in på kvällen, ta bort dina snuskiga kläder
  /andrea
 • Skulle föreslå att du pratar med en äldre tjej som du litar på och som du tror kan förstå din situation. Att skicka nudes ska alltid va kul så du ska aldrig känna att du måste skicka om du inte vill.
  /Liam, 15
Till toppen av sidan