Panik - lämna sidan!

Jag har svårt att komma när jag har sex med min tjej, har någon tips?

Jag har en del sex med min tjej, problemet är att jag inte alltid kommer, kan hålla på i en timme eller mer men ibland går det knappt. Det blir extra jobbigt när hon kanske redan kommit och så. Har någon tips på vad jag kan göra eller detta kanske inte är ett problem?
/kille

Svar:

 • Längre förspel.
  /Kille
 • tänk på det som att målet med sex inte är att komma, utan att alla deltagande ska ha en njutbar tid tillsammans. det är viktigt att ta av pressen att komma då det antagligen är en stor anledning till att du har svårt att komma. det är inte ett problem att ibland inte komma under sex.
  /tjej
 • Känns det frustrerande eller jobbigt för dig så är det ett problem. Mitt tips är att du tar kontakt med en ungdomsmottagning som säkert kan hjälpa dig med sådana saker.
  Tjej, 22
 • Fokusera inte på att du vill komma utan njut verkligen i stunden istället, det är skönt det också om man njuter och inte bara tänker på orgasm. Annars onanera mer och undersök din kropp och vad du tycker är skönt. Kanske är det beröring, användning av vissa ord, hur sexpartnern ska prata under sexet osv. Och det bästa tipset är att vara lite kåt när ni börjar och är du inte det så kör längre och skönare förspel där båda blir kåtare och mer sugna, då borde det gå lättare! Hoppas du får komma snart :)
  / Kåt
 • Kommunicera lite mer med din partner, prata om saker och lista ut vad du tycker är skönt/mindre skönt. Utforska nya ställningar och tekniker! Det är aldrig dig det är fel på, alla tar olika lång tid och behöver olika mycket beröring för att komma. Hoppas de går bra!
  /Amy
 • Kläm din snopp.
  / Bozo
 • Hej! Jag tror att "problemet" kan vara att du känner dig stressad/nervös över att du inte ska komma, vilket gör att du fokuserar mer på det än njutningen och att vara där i stunden. Jag tror att om du försöker släppa tanken med att det är så viktigt att komma så kommer det gå bättre. Ett annat tips kan även vara mer förspel och även testa nya saker och prata med din tjej om hur du känner kring detta. Om det är okej för henne så kanske hon/du kan runka av dig istället om du känner att det inte går under under annat typ av sex.
  / Tjej 18 som bara vill hjälpa <3
 • Hon måste kanske först suga, sen när ni kört klart så kan hon runka av dig.
  /Carro
 • Du måste inte komma varje gång. Målet är att det ska vara skönt och att du ska njuta. Det blir en press på dig att du måste komma varje gång, vilket också kanske gör det svårare.
  /lina

 • Om ni kör med kondom så kan ni prova på flera olika, finns tunna så att det känns som utan och det kan man kanske tycka är skönare. Testa olika ställningar, sök upp olika ställningar. Använd fantasin och kom på egna, ställningar gör mycket. Testa längre förspel, ta på varandra, hon kanske kan köra med handen på dig innan samlag, så att det sätts igång något. Om ni är bekväma med munsex kan ni börja med det också.
  /K
 • Det är inte ett jättestort problem om du har bra kommunikation med din tjej. Om ni är öppna och pratar om t.ex det finns någon anledning till att någon inte kommer. Så länge båda njuter och har en bra stund tillsammans så måste inte någon av er komma.
  /Nea
 • Så länge du och din flickvän njuter spelar det ingen roll om vem som kommer eller inte. Dock förstår jag att det kan kännas jobbigt ifall din flickvän kommer och inte du då hon kanske bli ledsen. Men jag tycker att du ska testa dig fram (onanera) och se vad just DU gillar! Sedan kan du ju prata med din flickvän om detta och ge förslag! Men tänk på att hon också måste vilja höra detta.
  //14 årig tjej
 • Tänk så här det viktigaste är inte att komma du och din tjej kan hitta på massa kul bara ni tycker det är skönt! Ni kan smeka varann pussa på kroppen med varann ni kan grovhångla eller bara hångla och allt möjligt lycka till!
  /Anonym
 • Ta reda på vad du tycker om och föreslå det till din tjej
  /Tjej
 • Använd kondom då får du bättre glid och då kan du kanske komma lättare när ni har samlag så kanske det blir mer Nice för er båda men jag skulle kontakta in om det inte fungerar .
  /Anonym

Mer på UMO

ArtikelHur blir sex skönt?

Sex ska vara härligt och något som både du och den eller de du har sex med njuter av. Du kan behöva prova dig fram för att upptäcka hur du kan göra för att ni ska njuta. Till exempel var på kroppen beröring eller smekningar känns skönt och vad ni kan göra.

När sex inte funkar som du vill

Här hittar du innehåll om när sex inte funkar som du vill.

UMO-poddenJag får inte orgasm när vi har sex

09. "Försöker jag komma jättemycket blir jag jättespänd och då låser det sig."

Egna berättelserVi provade många saker innan vi båda fick orgasm

Jag ska berätta en rolig historia om när jag och min kille hade sex för första gången och ingen av oss kom, så vi fick testa många olika ställningar och andra saker.

Till toppen av sidan