Jag är rädd för att ha sex

Hej, är himla rädd för att ha sex då jag får grov ångest av det. Jag vill ju såklart ha det men det känns fel ändå, är rädd att skyddet kommer inte funka eller att han själv inte vet hur man ska använda skyddet på rätt sätt...känner oxå att personen jag har något på g med kommer ha för höga förhoppningar om hur min kropp ser ut, både han och hans vänner har den där ideala kroppstypen som en tjej ska ha; är inte ens i närheten av det..är full med ångest just nu... vet inte vad jag ska göra? Ska jag ändra något om mig eller är han bara inte den rätta?
/Anonym, 15

Svar

 • Ta det lugnt! Det finns ingen fel kroppstyp alla är olika och om nån säger att det är fel kroppstyp, så ska man inte umgås med den personen och du ska absolut inte ändra dig själv för nån annans skull! Du är den som vet om han är den rätta. Det där men skyddet är bra att du tänker på satt det inte blir fel (nu låter jag som en vuxen haha) prata med han om det och se till att det blir rätt. Det är nog jobbigt men det är bra om du gör det. Nu är jag mindre och har aldrig varit med nån men det är vad jag tycker iallafall 😀 hoppas det blir bättre 💙
  /Kille 14
 • Alla kroppar är fantastiska och vackra på sitt sätt. Jag förstår absolut din känsla över hur din kropp ser ut för så känner jag också i perioder, men det är viktig att komma ihåg att alla kroppar är perfekta som dom är och den personen du är på g med tycker garanterat att du är ursnygg! Med skydd förmodar jag att du menar kondom, prata med han du är med och förklara att du inte är säker på hur man sätter på en kondom så kan ni hjälpas åt istället. Det är viktig att prata med varandra! Sen finns det aldrig någon 100% garanti på att preventivmedel ska skydda mot graviditet men chansen är väldigt liten att du skulle bli gravid med preventivmedel. Sex är inget du behöver skynda på heller, du skriver att du får ångest av det och det kanske är bättre då att ta det lugnt. Fundera på om du verkligen känner dig redo eller börja med smeksex/hångel först och när du känner att du är redo att ta det vidare så är det bara att köra. Men som sagt, stressa inte med sexet, det gjorde jag och ångrar mig enormt då jag verkligen inte var redo! Och du ska absolut inte ändra något på dig själv! Du är perfekt som du är!
  /Tjej 20
 • Du ska verkligen inte ändra på dig för någon annans skull! Om killen du ska ligga med har något emot din kropp så är han inte någon bra kille. Alla kroppar ser olika ut. Du ska bara ha sex om du verkligen vill det och om du är bekväm med din sexpartner! Du ska inte ligga bara för att alla andra gör det eller för att du känner press på dig. Om du inte känner dig redo så är det helt okej och du kan vänta tills du är helt bekväm och redo. För att vara bekväm med sex måste man även vara bekväm i sig själv. Du ska inte ha sex för någon annans skull utan det ska kännas bra för dig! Mitt tips är att berätta för killen hur du känner eller vänta tills du känner dig redo. Det kan hända att du efteråt ångrar dig annars. ❤️
  /Tjej 
 • hej, jag förstår dig exakt jag tappade min oskuld när jag var 13 och efter d jag kännde att d va fel för att jag är så ung. Men efter nåra månader ja kännde att jag är redo så jag höll på lite med en grabb å efter ett tag vi hade sex. Efter det kändes allt så mycket bättre så jag tycker verkligen du ska vänta tills du är redo. D är inte en så stor grej att tappa sin oskuld, men d är en stor grej att ha sex när du själv är redo. Allt ska kännas bra, ifall minsta lilla inte känns bra ska du backa ut! D du skrev om att din grabb tycker om en speciell kroppstyp, min åsikt om d är att visst ksk han vill ha stor gött åså men vi ksk oxå vill ha 6pack å sånt men ja tror verkligen inte han tycker så innerst inne ifall han älskar dig han kommer älska din kropp oxå alla har fina kroppar å bra grabbar skulle inte bry sig om sin guzz kropp. Om hane sån barnunge kasta han du förtjänar bättre. pusss
  /maya
 • Om du är rädd. Ta det långsamt. Kanske börja med lite finger sex. Låt honom fingra dig och du kan runka av honom lite. Om du inte vet hur man gör kan jag lova dig att det finns miljader filmer online på hur man gör (det är inte så svårt). Om du är orolig för skyddet och att du inte vet om han vet osv kan det vara skönt att börja såhär så att du kan bygga upp tillitet. Du ska inte behöva ändra på någnting. Jag vet att det låter svårt men försök att slappna av. Det är mycket mycket mycket svårare att ha sex över huvud taget om du är stressad, har ångest eller är rädd. Se alltid till att du är lungn och då kommer det nog att gå fint.
  /Anonym panda
 • Om du inte vill ha sex eller tycker att det känns jobigt så tycker jag att du inte borde göra de föräns du tycker att det är rätt. Det är inget fel med att känna så innan man har gjort de. Killar tänker inte jättemycket på din kropp. Oftast är det din personlighet de borde falla för och om de bara vill ligga med dig för din kropp är dom inget att ha!
  /sexy-god
 • Hej "Anonym, 15". Du ska vara säker och lita på dig själv om du vill ha sex eller inte. Någon ska inte tvinga dig. Nej, du behöver inte ändra dig för någon annan person, du är som du är! Alla är fina precis hur de än är. Som sagt, du ska vara säker på att du vill ha sex innan du har det.
  /Hoppas att det verkligen hjälper
Till toppen av sidan