Panik - lämna sidan!

Hur ska jag få min kompis att sluta skicka porr till mig?

Hej! En av mina kompisar tittar på mycket porr, han skickar också porrlänkar och bilder till mig som jag inte vill ha. Är det vanligt att kolla på porr och är det konstigt att inte göra det? Jag behöver hjälp med att få min kompis att sluta skicka porr till mig.
/Yxa

Svar:

 • För det första du vad hemsk! Har du sagt att du inte vill ha länkarna? Det är absolut inte konstigt att inte titta på porr jag har aldrig gjort och mina kompisar som jag brukar vara med gör inte det heller. Jag vet inte om det är lagligt att göra så som din vän gör men det är inget jag vet säkert. Säg åt din kompis att sluta och om kompisen inte slutar så blockar du personen och säger till en vuxen du litar på det kanske låter som den enkla utvägen men det funkar och om kompisen vill att du ska prata med den irl sedan så säger du vad du vill och tycker om det som den gör.
  /Madde
 • Okej vill du inte hadet det så säg till kompisen på skarpen. Men det är jättevanligt att runka och kolla porr så det är inget att skämmas över.
  /Tjej
 • Jag är kille och gillar att kolla porr och runka. Inte för att jag är beroende utan för att det är skönt, skulle lätt kunna sluta kolla porr. Jag är ju kille och för oss är det ju inte konstigt att säga jag ska hem och runka eller Lana Rhodes är snygg, det är liksom bara grabb prat. Så det är absolut inte konstigt att kolla porr helt normalt alla mina kompisar gör det. Sen så hade jag kanske tyckt att det hade varit lite wierd om man fick porrlänkar skickade till sig. men för mig är det ju liksom helt normalt att kolla porr så jag hade nog bara skrattat lite och tagit det på skämt.
  /kille 15
 • Be din vän att sluta skicka länkarna för att det är fett weird, slutar inte personen så kan du överväga om det faktiskt är en bra kompis. Min rekommendation är att inte börja kolla på porr även om det är extremt vanligt, speciellt bland killar. Har själv varit beroende av detta i många år, försöker att sluta men är jättesvårt, har försökt att lägga av i 2-3 år men får återfall tyvärr. En sak som man måste förstå är att porr inte är verkligheten, det är en väldigt vrickad fantasi, något som jag förstått men har endå fått lida andra konsekvenser. Personligen så får jag lägre självförtroende och socialt driv att träffa någon person man skulle vilja dejta, hjärnan har redan fått ligga och vet att kärleken finns i datorn, så varför gå ut och göra riktiga saker i livet? Så resonerar hjärnan efter ett tag. Har även fått svårigheter när man skall ha sex på riktigt, hjärnan kopplar upphetsning till nakna personer på en skärm, att bli kåt blir alltså inte så lätt när man träffar någon man tycker om. Håll dig till fantasin, kolla inte porr!
  /The Dude
 • Eftersom att du inte vill ha det säg till han att sluta direkt. Lyssnar han så sluta ha kontakt med han. För lyssnar han inte så är han inte en bra vän.
  /15 kille
 • Hej! Det är vanligt att titta på det, men jag tror det faktiskt räknas som sexuella trakasserier att skicka till någon som inte vill ha det. Säg åt din kompis att han måste sluta. Om han inte tar det seriöst så berätta att det kan vara olagligt. Googla samtyckeslagstiftning för mer info. Lycka till!
  /Person
 • Hej! Jag har varit i ungefär samma sits och tycker så här med facit i hand att du ska berätta för din kompis vad du känner. Det är inte konstigt att varken titta eller inte titta på porr, du får göra precis som du vill själv. Kom alltid ihåg att Ingen Får Tvinga Dig Att Titta På Porr. Om din kompis inte lyssnar på dig så bör du prata med en vuxen som kan hjälpa dig att prata med kompisen.

  Du kanske känner dig som en skvallrare, men det är för ditt eget bästa. Om din kompis inte lyssnar är det kanske inte en så bra kompis. Det kan också vara så att din kompis själv har problem med porrtitandet och använder detta som ett sätt att visa det. Risken finns alltid, så det är värt att fråga. Hoppas att jag har varit till hjälp för dig, lycka till med allt 💕
  /Hanna💕
 • Det är både vanligt att kolla på porr samt ej kolla, beroende på vilken ålder man är, men det din vän gör är verkligen inte normalt och är väldigt konstigt. Du som person har rätt till att inte kolla på porr om du inte vill det, så att din vän bara skickar porrbilder helt random är ju såklart inte rätt.

  Den bästa lösningen är nog att berätta för din vän att du inte vill ha dessa porrlänkar han skickar till dig. Berätta bara för honom att du vill att han ska sluta, för att du helt enkelt inte vill ha dessa länkar. Om han frågar kan du ju säga sanningen, att du inte är en porrtittare och njuter inte av att se det och att det är väldigt konstigt av honom att bara skicka porr bara sådär.
  /Anonym
 • Först, säg till din kompis att sluta med att skicka bilder/länkar med pornografisk innehåll. Om du känner dig obekväm med det så säg att du vill att han slutar därför annars så bryter han mot lagen. Med Vänliga Hälsningar
  /Ian
 • Säg bara till honom att du inte är bekväm med situationen, att du inte vill få sådant skickat till dig. Om han fortsätter kanske du får ta och blockera honom eller säga till en vuxen som kan hjälpa med situationen. Att skicka porr till någon som inte vill ha det kan vara ett brott, och det är din rättighet att bestämma om du vill få det skickat till dig eller inte. Så sätt ner foten, hur svårt det än är! Du är stark, du klarat det! <3
  /16årig tjej
 • Det är inte okej att skicka porr till nån som inte vill se det!! Jag tycker du ska säga åt honom ordentligt att du verkligen inte vill ha dom länkarna. Sedan får du visa allt han har skickar om porr o sånt för dina föräldrar.
  /En som vill hjälpa till :))))
 • Det är helt normalt att kolla på porr och det är verkligen helt okej att inte kolla man bestämmer HELT själv! MEN jag tycker du borde säga till din kompis att du inte vill ha porrlänkar för det är INTE okej och det är verkligen din kompis som gör fel
  /Chanelle
 • Nej det är inte konstigt att inte vilja kolla på porr, det vill inte jag heller. Om du inte har försökt än fråga personen om att sluta och om hen inte gör det blocka personen för du behöver inte se saker som du inte vill.
  /Anonym
 • Det är inte okej att skicka porr om man inte vill. Det du behöver göra att skriva exakt "SLUTA SKICKA PORR TILL MIG DIN SNUSKHUMMER, JAG VILL INTE SE!"
  /Din skyddsängel
 • Hej! Jag känner igen mig. blocka hen.
  /kristopher
 • Det är helt normalt att kolla på porr. Det är helt vanligt att inte kolla på porr. Det finns människor som är intresserad av att kolla på porr. Det du kan göra är att säg till honom inte skicka mer, på ett snällt sagt. Om det inte hjälper kan du snacka med din kurator eller ta upp det med din mentor.
  /Soso
 • Du kan säga typ ”men kan du sluta skicka sånt” och sen kan du skylla på att dina föräldrar brukar på igenom din mobil så de kommer se om kompisen fortsätter :)
  /Försöker hjälpa
 • Jag tycker det är problematiskt med unga barn som tittar på porr och som dessutom uppmanar andra (som inte vill) att göra det. Försök att undvika samtalsämnet och liksom ignorera länkarna och allt som skickas. Folk är omogna och jag tycker inte du ska uppmanas till sånt. Lycka till vännen!
  /L
 • Det är vanligt att man kollar på porr, och det är okej sålänge det inte är tex barnporr. Prata med kompisen och säg att du inte tycker om att hen skickar sånt till dig. Om hen inte slutar så tycker jag att du ska blockera hen eller berätta för någon vuxen
  /Tjej 17
Till toppen av sidan