Hur pratar jag om sex och visar att jag vill?

Hej hej. Jag går i högstadiet tillsammans med min tjej (samma ålder) och vi har varit tillsammans ganska länge nu. Vi har hunnit lära känna varandra väldigt mycket och vi står varandra väldigt nära. Men en sak jag stör mig lite på är att det är så svårt att diskutera sex och sånt med henne.

Vi har inte haft sex än, och jag tror att hon är lite orolig inför det. Hon är rätt blyg ibland. Min fråga är: Hur ska jag på bästa sätt prata med henne om sex och/eller uttrycka mig på bästa sätt när vi t.ex. hånglar för att både visa att jag vill men också få henne att känna sig tryggare?

/förvirradkille

Skriv ditt svar

Svar:

 • Hej! Det kan vara svårt att prata om sex, speciellt när man är yngre och inte så van vid ämnet. Att du skickar in frågan betyder dock att du bryr dig och det är jättebra! Det där med att ha svårt att prata om sex släpper för en hel del med tiden när man blir äldre, så ha tålamod angående det. Dock är det bra att ”sätta bollen i rullning” och börja prata om det tidigt, speciellt i ett förhållande, för kommunikation och öppenhet kring sex är något jag själv tycker är väldigt viktigt i ett partnerskap.

  Du kan försöka börja samtalet med att du önskar att ni kunde prata om det mer, kanske ta reda på hur hennes känslor kring sex är? Är det något hon känner sig bekväm med, brukar hon göra något sexuellt med sig själv, skulle hon kunna tänka sig att ha sex med dig, vilket typ av sex i så fall (finns ju flera, ex oralsex, smeksex, penetrerande sex mm). Du kan också försöka öppna upp själv och kommunicera kring din relation till sex, vad du tycker om och vad du har för tankar kring det. Då kommer du märka hur inställningen är, om det är något som gör henne bekväm eller inte.

  Sedan är det viktigt att komma ihåg att bara för att man är i ett förhållande måste man inte ha sex. Så vill hon inte det ska ni inte ha det, det kan ta tid att bli bekväm, speciellt när man är ung och går i högstadiet. Kanske är det inte något man är redo att göra, då får det vara så. Önskar dig lycka till, testa genom att börja prata om det i en vardagssituation och inte när ni håller på och se om det kan leda någonvart!
  /Anonym
 • Det första är nog att ni ska känna er bekväma båda två när den andra tar på en innanför/utanför kläderna. Ni måste vara bekväma med att den andra kan ta på er för att ni sen ska kunna ha sex. Ni måste absolut inte ha penetrerande sex, utan det kan vänta tills ni båda känner er bekväma och redo för att ha det. Men du måste ändå var ärlig och kommunicera med henne att du vill o fråga vad hon vill och känner, o läsa av på henne kroppsspråk om hon verkar bekväm eller ej med att prata om ämnet.
  /Anonym, 15
 • Hej! När ni hånglar så kan du ta på hennes fitta, och börja ta av henne kläderna, men såklart fråga om hon vill först. Sen kan du kyssa henne på magen och sedan gå ner till hennes fitta och slicka. Det är ju sååå skönt, hon kommer kanske också att tycka det. 
  /Anonyyyym
Till toppen av sidan