Panik - lämna sidan!

Hur länge ska man vänta på att ha sex?

Hur länge ska man vänta i ett förhållande innan man ska ha sex? Min kille har frågat mig och helt ärligt vill jag också ha det rent fysiskt. Men jag är rädd att han kommer älska mig mindre/bry sig mindre om mig efter.
/Anonym 16 årig tjej

Svar:

 • Tills båda känner närhet och tillit till varann. Båda måste vara redo för samma grej. Du kan alltid fråga hur mycket han gillar dig och vad och hur han känner för dig. Man kan börja onanera varandra och känna på varandra. Man behöver inte ha bråttom till något förrän man vet hur mycket personen gillar dig.
  /Kärlek är inte bara sex utan tillit bygger man kärlek på
 • Det finns inget rätt eller fel. Du skriver och frågar om hur länge man "ska" vänta. Gå på din magkänsla, vad känns bäst för dig? Det verkar som att du känner dig redo?! Det är vad du känner som är det rätta! Om han inte tycker om dig lika mycket efter att ni har haft sex är han inget att ha. Han ska älska dig och din personlighet inte din kropp.
  /Anonym tjej
 • Vill båda så kör på
  /Lisa
 • Jag tror inte det är en fråga om hur länge utan mer om ni båda känner er bekväma med varandra. Jag tvekar på att han kommer tycka om dig mindre efter ni haft sex. Även fast första gången kanske inte är så bra innan man lärt känna varandras kroppar så har jag upplevt att relationen blir bättre och man lär sig att känna sig trygg i sin egna kropp efter!
  //tjejen
 • Jag och min kille låg första gången vi träffades och då hade vi bara pratat ett par gånger över facetime innan. Men vi kände oss redan då väldigt bekväma med varandra och jag kände mig väldigt trygg och bekväm i hans sällskap. Annars hade jag aldrig gjort det redan då pga rädsla för att han bara ville ha mig för sex.

  Jag och min kille har varit tillsammans i ett år nu, så om ni är bekväma med varandra och du känner dig trygg med honom så kör på. Det låter ju som att du känner dig redo. Det är bara du som kan avgöra om ni har något mer eller om han bara är ute efter sex. Så länge ni har något mer tillsammans så kommer han antagligen bara älska dig mer efteråt eftersom sex kan stärka de intima banden i ett förhållande.
  /Tjej, 22
 • Det beror helt på vad du känner. Om du vill ha sex så ha det men om du inte vill behöver du inte.
  /Hejsan
 • Tills ni känner er redo och vill! Om du verkligen vill ha sex med honom kan du kanske prata med honom om din oro, och ni kan ju börja lätt och ta det stegvis, kanske bara sitta nakna tillsammans eller så, för att se hur det känns. Om han älskar dig borde han inte älska dig mindre för att ni har sex.
  /Kommunikation är nyckeln!
 • Det bestämmer du helt själv! Vissa gör det tidigt men andra blir av med oskulden långt senare. Kör din egen väg! 😇👍
  /the best rådgivare
 • Jag tycker ni ska göra det om båda verkligen vill och det känns helt 100, oavsett hur lång tid det har gått. Och skulle han av någon skum anledning inte älska dig efter det så ska du inte vara med honom. Jag och min kille hade sex rätt så tidigt i vårt förhållande och det har gått bra! Men gör det enbart för att ni vill och inget annat.
  /Anonym
 • Gör aldrig det om du inte känner dig fysiskt eller känslomesigt redo! Det är en sak att vilja ha sex med någon och en annan att vara redo. Men det finns ingen tid man måste vänta, det beror från person till person. Så om du känner dig rädd att han kommer tänka/bry sig mindre om dig, ta upp det med honom! Det kan kännas pinsamt men det blir bättre än att känna sig osäker.
  /Hoppas det hjälper <3
 • Du ska inte behöva oroa dig för sånt vänta tills DU är redo👍
  /Anonym
 • Först är det nog enklast att du får reda du hur mycket han älskar dig, om han verkligen vill ha sex. När båda är helt redo så kan ni bara köra. Oroa dig inte att han älskar dig mindre efteråt, han kommer säkert älska dig lika mycket som förr, du betyder mycket för honom <3
  /Giraff
 • Jag tycker inte det finns en tid man ”ska” ha sex i ett förhållande. Så länge du känner dig bekväm och det känns rätt har du sex. Känner du dig orolig, prata med honom. Det är den bästa lösningen. Även om det kan vara jobbigt.
  /16 åring tjej
 • Tills man blir gammal nog.
  /rgjiåw
 • Vänta tills du är bekväm och känner dig säker.
  /anonym
 • Du ska känna dig 100% redo på att det är det du vill och sen så kan du försöka känna dig så bekväm i dig själv
  /tjej 16
 • Vänta tills båda känner sig "redo" eller vad man ska säga. Kom ihåg det finns ingen ålder man borde ha haft sex i!
  /hoppas jag kan hjälpa!

Mer på UMO

ArtikelSexlust och att vara kåt

De allra flesta föds med en kropp som kan känna lust och kåthet. Lusten kan kännas i hela kroppen. Det kan kännas som om det pirrar och pulserar i könet och andra ställen i kroppen.

ArtikelSamlag

Med samlag menas oftast sex där en penis eller en sexleksak förs in i snippan eller i analöppningen. Det finns många olika sätt att ha samlag på.

Första gången

Här hittar du innehåll om att ha sex första gången.

Till toppen av sidan