Brukar ni prata om sex?

Hej! Jag känner mig väldigt osäker för att prata med mina vänner om sex. Jag är nästan ensam i min vängrupp om att ha pojkvän, och det är aldrig något vi pratat om innan mer än på skämt. Men grejen är att min pojkvän berättar ganska mycket för sina vänner om oss och hur det är när vi har sex osv, och även om jag tycker det är lite obekvämt är jag avundsjuk på att han verkar kunna göra detta så enkelt.

Jag tror att det här med kön att göra, och att tjejer inte "borde" prata om sex så som killar gör, och att det är lite tabu, men han tror att det är jag som är awkward. Är det han som inte förstår eller är det jag?

Brukar ni andra tjejer prata med era vänner om det? Och hur känns det? Jag vill gärna berätta om det, och prata om det med andra, men inte ens jag och min bästa och närmaste vän pratar om det.

/ Tjej 16

Svar:

  • Jag har väldigt bra killkompisar, som ja kan prata om sex med, killar är så mkt lättare att snacka med ibland. Om du har kille dock ksk du inte ska snacka med andra killar om erat sex, det blir lite konstigt. Men asså man kan ju typ adda nån på snap och fråga om de vill snacka, om allt möjligt egentligen, inte BARA sex. De värsta som kan hända är att de säger nej liksom🤷🏼‍♀️
    /E
  • Hej! Jag kan börja med att säga jag inte har en partner eller haft sex, men jag kan ändå prata mycket om sex och sexuella ämnen (är rätt så snuskig av mig..) så det får mina närmare vänner stå ut med :p Mitt tips är att först och främst fråga lite diskret om dina vänner skulle kunna tänka sig prata om sådant. Så har jag alltid gjort med mina, och de flesta har tyckt det är okej. Visserligen är det nog också som du säger att det kan vara lite tabu för tjejer fortfarande att prata om sådant, vilket kanske är sant. Jag har inga vänner som är tjejer, utan har bara vänner som är killar. Vilket kanske lättare på situationen för mig, men det kan jag ju inte riktigt veta. I alla fall, jag tycker det är roligt och skönt att få prata av mig kring det jag har i huvudet angående dessa saker. Man är ju tonåring och har sina tankar och behov. Inget att skämmas för. (:
    /S, 16 år gammal tjej
  • Jag skulle också gärna vilja kunna prata mycket om sex med vänner, men den enda jag kan göra det med är en kille jag känner. Min närmaste tjej kompis är väldigt privat när det gäller sånt. Jag tror det beror mycket på personlighet och erfarenhet. Jag var också ganska sluten när det gällde sex, men efter mitt första förhållande blev jag mer öppen och nu är det mest det att många runt om mig är ganska slutna när det gäller sex. Fråga dina vänner om de vill prata om sånt, de kanske egentligen är nyfikna men tycker det känns pinsamt att fråga om det
    /Lycka till
Till toppen av sidan