Mina föräldrar accepterar inte min sexuella läggning, hjälp!

Hej!

Jag berättade nyligen åt mina föräldrar att jag är lesbisk. De är väldigt kristna och konservativa så de tog det inte så bra. De säger att de inte accepterar att jag blir tillsammans med en tjej, och de tror att det bara är en fas. Borde jag respektera vad de vill eftersom de är mina föräldrar och jag ändå måste bo med dom, eller ska jag bara leva som jag vill och skita i dom?

/17-åring med homofobiska föräldrar

Skriv ditt svar

Svar:

 • Hej! Alltså dina föräldrar borde acceptera din sexuella läggning. Sätt dig ner och prata med dina föräldrar så kanske dom förstår dig bättre!
  / 12år 8 månader tjej
 • Du vet själv bäst om vad du gillar och din sexuella läggning. Jag är bi och tack och lov har jag föräldrar som tycker att det är helt ok men jag förstår att det fortfarande finns bakåtsträvare i världen och det är fel.

  De respekterar uppenbarligen inte dig och din identitet så då tycker jag faktiskt inte att de förtjänar din respekt heller. Om du känner att du mår dåligt av situationen så gå till en vårdcentral eller bättre en ungdomsmottagning och be om hjälp, de kommer inte dömma dig!
  /Softgirl
 • Jag är kristen och har läst nästan hela bibeln. Jag vet inte varför dina föräldrar har sådana åsikter, men kan konstatera att många kristna homofober helt enkelt har missförstått bibeln.

  Ett exempel på det är att jag har läst 1 mosebokens berättelse om hur Sodom och Gomorra gick under och till skillnad från vad många tror skildrar berättelsen inte om homosexuella relationer utan om tvång och innebär därmed att sexuellt våld är syndigt; inte homosexualitet.

  Det finns många fler exempel på liknande missförstånd. Jesus var emot relationer utanför äktenskapet, men sade aldrig något illa om homosexualitet så som jag tolkar det ansåg han är äktenskapliga relationer är okej, oavsett läggning.
  /Kille, 15
 • Lev som du vill. Skit i de!!!!!!
  /Anonym tj3ej
 • Jag tycker inte att du ska lyssna på dina föräldrar. Du kan ju inte bestämma vem du ska bli kär i. Dina föräldrar måste acceptera dig som du är.
  /Tjej
 • Klart du ska skita i dom! Det är var och ens ansvar att så ens liv att vara så bra för sig själv som möjligt. Om du är säker på att du är lesbisk är det klart att du ska göra vad du känner för. Vad förlorar dom på att du är lesbisk? INGET! Men det är bara du som förlorar på att lyssna på dom samtidigt som ingen vinner på det. Om du tycker det är lättare kan du alltid låtsas att du är hetro men inte vara det egentligen. Dina föräldrar behöver inte veta allt.
  /Tjej, 14
 • Jag tycker att du borde fortsätta va lesbisk eftersom man inte kan bestämma över vilka man gillar. Det är ju faktist dom som borde respektera dig för du är deras barn.
  /Anonym
 • Om jag väljer att inte bry mig och vara lesbisk, borde jag då vara öppen med det inför mina föräldrar eller är det okej att hålla det hemligt?
  //jag som skrev frågan
Till toppen av sidan