Panik - lämna sidan!

Vill inte visa mig i badkläder inför klassen

Hej! Jag är en tjej som börjar 7:an efter sommarlovet. Börjar på en onsdag och på fredagen så ska vi åka och simma. Har jättemycket ångest över det då jag inte alls är bekväm med mig själv. Har åkt och simmat flera gånger innan med skolan/klassen men sen dess har min kropp förändrats mycket. Kan liksom inte njuta av de sista dagarna av sommarlovet för att jag ska behöva visa mig i badkläder inför två klasser. Det nöter sönder min hjärna. Hjälp, vad ska jag göra?

/Tjej, 13

Svar

 • Tack för alla svar!! Jag klarade det
  /samma tjej
 • Jag har länge haft extrema komplex över min mage och detta gör att jag känner samma som dig :( Dock skäms många över sina kroppar och kommer nog inte tänka på din. Vissa skäms för att dem inte kommit in i puberteten och därför inte har bröst och former andra tvärtom. Vissa vill inte visa sig för de känner sig tjocka eller smala. Vissa har komplex för en viss del av kroppen som jag. Men tro mig alla kommer koncentrera sig på sig själva :)
  /Ha det så kul i badet
 • Hej, svaret är väl för sent nu men jag hade samma problem. När vi skulle göra simprov så kände jag mig inte bekväm men det var också för att jag inte var bra på att simma. Men nu har jag lärt mig att det spelar ingen roll om jag har hår på kroppen, små eller stora bröst, om jag är smal eller tjock för att det är inget som ska behöva påpekas eller som någon ska bry sig om. Alla kroppar är unika och därför är det extra viktigt att älska sin kropp och när du gjort det så kan jag garantera dig att det kommer kännas bättre. Man måste inte känna dig bekväm i bikini heller det är vanligt. Därför brukar jag ha badshorts på mig istället. Hoppas det löser sig!
  /06a
 • Det du kan försöka tänka på är att alla är olika och allas kroppar är byggda på olika sätt tex min jag är den ända i min klass som inte fått bröst eller mens, men som sagt tänk inte på det
  /07:a
 • INGEN KOMMER TÄNKA PÅ HUR EIN KROPP SER UT TRO MIG. Alla är upptagna med dig själva hjärtat
  /Tjej 17
 • Hej. Du kan ta på dig en tröja över dina badkläder efter du har duschat och ska gå till bassängen. Sen när du ska hoppa i tar du av dig den snabbt och hoppar i och simmar. Gjorde själv de i 7:an när det var simning. Om dem undrar varför så säg bara att du inte vill frysa och att din handduk ska vara torr när du kommer upp.
  /14 åring
 • Jättetråkigt att du inte alls är bekväm med din kropp, men jag förstår exakt det du menar, det jag gjorde var att jag köpte aningen ett set bikini eller en baddräkt som liksom täckte det jag var osäker på, så t.ex jag har komplex över mina armar det jag gjorde var att jag köpte en långärmad bikini överdel med High waisted underdel, både snyggt och bekväm!
  /Stockholmmtjej
 • Jag är kille på 22 och ett halft. Jag förstår dig, jag rent ut sagt hatade simningen i skolan. Jag hade överhuvudtaget svårt för idrott då jag länge hade motoriska svårigheter. Tack och lov gick dessa dock över med tiden. Personligen skolkade jag mycket från idrottslektionerna överlag men simningen var värst för den måste man tvärr göra om man ska få ett fullständigt betyg. Nu när jag tänker på det, ironiskt nog var det förmodligen simningen som jag ändå var bäst på genom hela min skolgång. Konstigt nog kände jag inte samma förakt gentemot simningen när jag simmade med familjen på fritiden. Testa att åka och simma mer med familjen kanske? Jag kan säga att jag generellt struntat i vad människor ansett om min kropp, ointressant liksom. Fäller någon en kommentar får de igen den, lovar. Det gick lite trögt i början för mig men tids nog blev jag, tro det eller ej, snabbast i min klass. Då lärde jag mig aldrig att kråla heller! För den som undrar så spelade jag datorspel, runkade samt läste sexnoveller när jag skolkade.
  /Anon 22 år
 • Hej. Ett litet tips är att byta om inne på toaletten och sen ha på dig en handduk runt din kropp tills det bara är du kvar
  / :/:(
 • Hej! Jag förstår hur det känns, har varit där innan också och haft samma problem. Jag struntade helt enkelt i vad jag trodde att alla andra skulle tycka om mig, jag vet att det låter jättesvårt och omöjligt men om man tänker efter så är nog alla i klassen lite små nervösa och dessutom är alla andra upptagna i sina egna tankar. Jag tycker inte att du borde må dåligt. Alla kroppar är fina på olika sätt😊
  /Tjej/14 år
 • Du är säkert jätte fin bry dig inte om du har fått bröst osv
  /Lysette 13 år
 • Hej! Jag förstår hur du tänker! Jag har också tänkt mycket på det och jag är en väldigt osäker person med dåligt självförtroende, vilket jag jobbar på hela tiden. Alla ser ju olika ut, och det kan man inte hjälpa. Man ska vara nöjd över sin kropp och tänka på vad den gör för just dig varje dag. Men det finns tyvärr folk som inte kan respektera att alla ser olika ut (vilket är tråkigt att dom inte kan) men hoppas att mitt svar kom lite till nytta iallafall! :)
  /En osäker tjej på 13 år
 • Använd en baddräkt med lite tjockare tyg:)
  /:)
 • Jag förstår ditt problem, kände precis likadant när vi skulle simma i sjuan. Du kommer klara det, ingen kommer tänka på din kropp specifikt. Känner du att de blir alldeles för jobbigt kan du gå till badrummet en liten stund och tänka igenom vad som var jobbigt. Hur skulle de gå att lösa de? Känner du att du inte klarar de alls säger du att du har mens och inte vågar använda tamponger. Den körde jag med varje gång i din ålder, det ångrar jag dock lite nu😅
  /17åring
 • Hej! Det är jobbigt när kroppen förändras och man känner att man tvingas visa sig fast man inte är bekväm. Men alla kroppar är normala, och allas kroppar duger som de är. Säkert flera i din klass som känner som du gör, att de också är osäkra. Din kropp är bra som den är, och ibland kan det ta lite tid tills man vänjer sig vid dess förändringar.
  /Stockholmstjej
 • Hej, du kan ju bara byta om på toan och sen när ni ska bada så väntar du tills du blir sist och har badhandduken runtom dig under tiden. Sedan bara hoppar du i och ingen hinner se dig. Så har jag klarat mig hela högstadiet.
  /Julia
 • Hej! Så tråkigt att du känner dig obekväm med din kropp! Jag tycker att du ska tänka på att de allra flesta nog känner sig obekväma och har komplex över något med sin kropp men det är sällan någon som tänker illa om andras kroppar. Tänk såhär, tänker du själv på hur andra ser ut när du är i badhuset? Jag tror att alla tänker på hur man ser ut i badkläder men ingen tänker " oj, kolla hur den personen ser ut i badkläder". Lycka till med simningen och kom ihåg att du alltid är fantastisk oavsett hur du ser ut!
  /Tjej 14 år
 • Jag tror inte så många kommer tänka på hur du ser ut, och det finns säkert nån mer som känner som du
  /Tjej 13
 • Jag tycker att du ska lyssna på UMO-podden där de pratar om hur man blir nöjd med sin kropp. Den är värd att lyssna på. Om någon säger något elakt om din kropp på fredag så tveka inte att kontakta en lärare eller vuxen. Jag tror de flesta är mer eller mindre missnöjda med hur vi ser ut, så om någon säger elaka saker om någon annans kropp betyder det ofta att personen själv är osäker och vill trycka ner andra för att framstå som vackrare. Oavsett hur obekväm man är med sin kropp eller att visa den för andra så kommer det en dag då man måste acceptera sig själv och sin kropp för hur den är
  /Göteborgskillen
Till toppen av sidan