Panik - lämna sidan!

Varför gillar ingen rött hår?

Jag är 17 år, kille och har rött hår. Varför är det som så att man alltid kastas åt sidan av tjejer för att man är ginger? Jag själv skulle anse att jag annars ser helt okej ut. Jag är ganska så muskulös, har inte mycket acne, men är dock ganska kort.

Saken är att jag inte förstår varför inga tjejer lägger märke till oss rödhåriga. Jag har själv aldrig haft flickvän eller haft sex, vilket har bidragit till att man blivit ännu mer blyg och osäker. Dessutom, vad är grejen med att alla anser att om man gör eller säger något som inte alla håller med, så är det en så kallad "gingergrej".

Detta är något jag får höra. "Att det måste vara någon gingergrej". Varför är det så att folk inte gillar rödtottar? Varför får alltid killar med mörkt eller ljust hår så mycket mer positiv uppmärksamhet? Har aldrig hört att någon tycker mitt hår är fint.

/Rödtotten


Svar:

 • Allt som sticker ut brukar osäkra människor kommentera på. Det finns människor i rött hår som är snygga som prins Harry, Julianne Moore och Rupert Grint.
  /Göteborgskillen
 • Hej! Först vill jag bara säga: du är bara 17! Det är inte konstigt att inte ha haft sex då. Jag kan inte relatera till ditt problem då jag själv är ljus, men det kanske hjälper dig lite att veta att det finns folk som gillar rött hår. Jag tycker att rött hår är attraktivt och det finns fler som tycker det.
  /En som tycker rött hår är fint!
 • Hej Rödtotten! Jag personligen tycker det är superfint med rött hår och mina närmsta tjejkompisar håller med mig. Så till att börja med vill jag bara säga det att alla människor är olika. Vissa föredrar rött hår, vissa föredrar blont hår, vissa föredrar brunt hår och vissa föredrar rosa hår. Men oavsett vilken hårfärg man föredrar så är det inte det som spelar någon roll i slutändan. Jag skulle älska min pojkvän lika mycket oavsett vilken hårfärg han har. För jag älskar honom som person. Och jag är säker på att du kommer hitta någon som älskar dig för den du är. Men för att kunna göra det så tror jag att du måste börja jobba på ditt självförtroende och din självkänsla. För jag tror inte att folk tycker så illa om din hårfärg som du tror. Jag tror snarare att du tror att folk tycker illa om din hårfärg, för att du är osäker på dig själv. Därav tolkar du varenda kommentar om din hårfärg som någonting negativt, när det i själva verket kanske bara var ett harmlöst skämt. Sen är det såklart inte okej av dem att säga saker som gör dig ledsen, utan om du tar illa upp borde du säga det till dem. Sammanfattningsvis är mina tips till dig att jobba på att förbättra din självkänsla och ditt självförtroende (läs på UMOs hemsida eller googla). För när man mår dåligt över sitt utseende brukar det bottna i att man är osäker på insidan, snarare än att man skulle vara ful på utsidan. Jag har t.ex. förut tyckt att jag haft jättesmå och fula läppar, vilket gjorde att jag blev osäker och inte vågade prata med någon. Men nu när jag jobbat upp min självkänsla så tycker jag att jag är fin och vågar ta för mig i sociala sammanhang, vilket gjorde att jag till slut kunde träffa min pojkvän. Lycka till!
  /20-årig kvinna
 • Hej! Jag personligen ÄLSKAR rött hår, tycker det är den finaste hårfärgen. Men jag har fult guldigt platt tunt hår. Alltså alla har ju olika grejer dom är attraherade av, vissa gillar korta människor, andra långa. På samma sätt så kan man vara mer attraherad till folk av en viss hårfärg. Jag lovar, du kommer hitta någon som älskar dig och ditt röda hår. Det är bara att hålla ut! Och jag har aldrig hört talas om att något kan vara en ”gingergrej”, men det låter väldigt jobbigt. Testa att prata med dom som använder den frasen och förklara att det är jobbigt för dig.
   /Tjej, 15
 • Hej. Det finns inte mycket att göra åt vad andra tycker. Det viktiga är att komma ihåg att det är aldrig kört. Jag har personligen många kompisar med rött hår som har flickvänner och de har nödvändigtvis inte rött hår. Jag är lite äldre än dig, 19, och vet att desto äldre man blir desto mindre kommer ditt utseende spela roll och din personlighet väga mer. Sålänge du inte ger upp och är snäll mot alla kommer du tillslut hitta någon som tycker om båden vem du är på insidan men också utsidan. Jag har en flickvän som kanske inte skulle anses som den snyggaste tjejen i världen i andras ögon men hennes personlighet stärker hennes utseende och gör att jag finner henne sötast av alla.
  /Anonym
 • Jag som mörkhårig kille och som aldrig heller legat med en tjej har alltid oroat mig för min acne. Vad ska en tjej säga om den väl i sängen om jag lyckats förtiga den till dess? Berättar jag innan dess kanske hon inte vill fortsätta dejten (den sitter på ryggen och lite ovanför skinkorna)? Nu när jag reflekterar över det, jag tror att ingen är helt perfekt. För jag har själv tänder som står ut. Där får jag dock skylla mig själv lite för jag vägrade alltid tandställning, något jag aldrig tänker ångra att jag nekade. Lite självkär måste man få vara särskilt om alternativet skulle kunna innebära märkbar smärta eller obekvämlighet. En möjlig förklaring till varför du upplever dig åsidosatt mörkhåriga och blonda kan bero på förutfattade meningar som andra visat gentemot dig och grundat dessa på hur du ser ut. De har alltså dömt dig utifrån ditt utseende, inte helt olikt hur vissa personer väljer att behandla utlänningar. Kommer ihåg berättelser jag hört om min mormor när hon varit och handlat i klädaffärer med min mamma. Min mamma har berättat för mig hur min mormor bestämt ryckt åt sig klädesplagg som en rom visat intresse för och tittat på men aldrig riktigt bestämt sig för att köpa. Ungefär som att "jag är svensk och har därför rätt att ta för mig." Det verkar tyvärr som att det är en attityd som många andra äldre delar, att bara för att man är född och uppvuxen inrikes så har man rätt att ta för sig. Men det här exemplet var ett rykte som kanske eller kanske inte stämmer, det skulle dock inte kännas helt främmande om det faktiskt stämde då jag känner min mormor ganska väl.
  /Släktens diplomat
 • Att ha rött hår är absolut det finaste som fins. Man sticker ut lite men det är bara fint. Själv hade jag gärna haft rött hår men nu fick jag blont :/ Att bli kallad ginger är nån grej som folk gör för att det är kul. Gillar du de inte kan du barra säga till att de ska sluta. Jag kallar själv min mamma för ginger eftersom att hon är rödhårig. Du borde inte känna dig osäker på din hårfärg uta ta tillvara på att du inte ser ut som alla andra. Och jag låvar dig att du kommer snart att hitta en flickvän som kommer att tycka att du är helt fantastisk.
  /sexy-god!
 • Hej Själv en rödhårig tjej som förstår precis vad du menar. Kände likadant när jag var 17år. Har märkt att fler och fler tycker om mitt röda hår och idag bär jag det med stolthet. Tycker att rött hår på killar är jätte fint, min pojkvän har inslag av rött i håret och brukar alltid kommentera bilderna på honom där det verkligen syns. Så fint!! Men förstår vad du säger med att man kan tycka att det kan vara jobbigt då jag själv har känt dom känslorna. Man lär sig antar jag att gilla det där som är lite annorlunda och nu skulle jag inte vilja byta bort det! Det är jag och jag älskar det!
  /En proud ginger
 • Tycker rött hår är jättesnyggt alla andra är bara dumma.
  /mr mole
 • Hej jag tänkte att du är bra som du är. 💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗😄😄😄😄😄😄😄😄
  /Astrid
 • Det är inget fel med att vara "ginger"!! DET ÄR NÅGOT FEL PÅ TJEJERNA. Du kommer att hitta någon som är tacksam för att du är du.
  /ganggang
 • Jag tycker att killar med rött hår är mer attraktiva än brunetter/blonda/svarthåriga (sen är ju personligheten det viktigaste) :)) det ordnar sig hörredu! Det är liksom unikt och så vackert! Killen jag är småintresserad av just nu är ginger!
  // 17 åring tjej som gillar gingers
 • Jag känner samma sak, förstår inte grejen med detta att typ mobba just den hårfärgen. Själv tycker jag den är asvacker.
  /Tjej 14 år
 • Personligen tycker jag att rött hår är väldigt vackert på både killar och tjejer! Lägger snarare mer märke till rödhåriga än andra. :)
  /Människa
 • TLDR; längst ner Hej! Jag är ginger, dvs, jag har hört typ allt, gingers har ingen själ och äter andras och dylikt. Blev kallas morotsskalle ett tag.... Har däremot aldrig hört att något är en "gingergrej". Skulle gissa att de som säger det försöker skämta lite, men det beror självfallet på deras tonfall. Jag brukade kontra med något fyndigt när någon kommenterade på min hårfärg när jag var yngre. Angående "gingergrej" så skulle jag ha kontrakt med något i stil med "Typiskt brunetter/blonda att inte fatta gingergrejer", det brukar få dom att hålla tyst rätt bra, så länge man säger det med självförtroende i rösten och inte visar några tecken på att ha tagit illa upp. Och angående att "ingen gillar rött hår", well, det är långt ifrån sant, när jag var yngre var mitt röda hår en grej jag blev rätt utsatt för i skolan, men, sen jag började gymnasiet så har det gått över till att folk har mognat och inte jävlas bara för att jag var annorlunda. Nu hör jag väldigt mycket kommentarer från vänner och främlingar där jag får beröm för min hårfärg. Jag har haft både flickvän och sex, och det är som du säger, det gjorde mig mindre blyg och mer självsäker. Men, självsäkerhet är något man kan lura fram, om man låtsas vara självsäker och lugn så brukar man märka att folk i sin omgivning märker det, och det leder i sin tur till att man själv blir mer självsäker, och självsäkerhet tillsammans med rött hår verkar folk ha svårt för att inte gilla. (TLDR;) Så, för att sammanfatta: När folk jävlas med dig, kontra med något smart som du tänkt ut i förväg, låt självsäker och visa inga tecken på att ha tagit illa upp. Folk gillar rött hår, men i yngre åldrar så jävlas folk med rödhåriga för att de är annorlunda. När man blir äldre så börjar man märka hur rött hår blir mer uppskattat, särskilt hos det motsatta könet. Självsäkerhet är sexigt, tillsammans med rött hår är det oemotståndligt. Självsäkerhet går att lura fram hos sig själv; fake it 'til you make it!
  /Stolt ginger
 • Om du är annorlunda på något sätt - äg det. Det är aldrig kul att reta någon som inte bryr sig och folk tröttnar snart. Gör det till din egen identitet istället för att låta andra välja det åt dig. Angående tjejer - detta har nog inte med ditt hår att göra. Massvis med rödhåriga personer världen över har sex varje dag.
  /mrBRow
 • Vaaa vad snackar du om? Rött hår är såå coolt och snyggt!
  /:))))
 • JAG ÄLSKAR RÖT HÅR.
  /Hej på dig
Till toppen av sidan