Panik - lämna sidan!

Vågar jag börja med en ny sport?

Hej! Jag är en tjej på 13 år snart 14. Jag vill börja på en sport som handboll, fotboll eller tennis. Jag vet inte om jag kan börja för jag har inte så bra kondition. Jag har gått på dans/musikal innan men jag vet inte om jag vågar börja igen fast på något svårare. Jag skulle gärna vilja ha tips!
/Lylb

 • Jag är en tjej som precis börjat på hockey! jag har egentligen ganska dålig kondition men när man åker skridskor känns det inte! testa hockey!!!
  /anonym
 • Testat esport (tv/datorspelstävling)? Där behöver man inte särskilt bra kondition så länge som man har snabba reflexer. En sak jag hoppas att du inte tänkt gå är kampsport även om jag även hade förstått varför du i så fall tänkte gå på sådant. Man hör lite då och då om översdigra olyckor från det hållet. Olyckor i kampsport har en tendens att vara värre än i andra sporter. Handboll eller tennis låter betydligt säkrare jämfört med kampsport, särskilt tennis. Annars kan du alltid gå old-school och börja med schack eller annat fysiskt brädspel och gå med i någoan schack-klubb typ. Har för mig att det även fanns ett japanskt schackspel som hette Shogi. Du kanske rentav tycker att schack är för enkelt oavsett? Då finns alltid Go, det sägs att inte ens en dator har kunnat hitta alla möjliga drag i det spelet. Ganska nyligen besegrade dock datorn världsmästaren.
  /Brädspel kan vara nice ibland
 • Jag är en tjej som också vill börja på en ny sport och jag har inte heller bra kondition, men när jag väljer vilken sport jag vill gå på så tänker jag inte på att jag har dålig kondition utan jag väljer sporten för att den är rolig.
  /En tjej
 • Nja men att börja i en ny sport brukar ju i regel vara det bästa sättet att förbättra sin kondition och efter några träningar kan du kanske vara i väldigt bra form. Det skadar väl iallafall inte att prova
  /Publius Valerius
 • Hej jag är en kille som har spelat innebandy, fotboll, pingis och som gymmar nu. Konditionen är trots allt en viktig del men den har inte lika stor betydelse som din motivation och personlighet. Jag känner flera som går på lagsporter och där bland annat handboll och där har vi diskuterat vad som händer om man misslyckas med ett fys test på handbollen. Man kommer inte bli avstängd eller något sådant utan troligtvis får man spela färre matcher. Jag upplever att det viktigaste med lagsport är inte hur din kondition är, utan hur du är som person. Alla har både styrka och svagheter men om du vågar ta utmaningen så är det viktigt att komma ihåg att inte jämföra ens kondition med någon annans. Alla har olika förutsättningar för sport. Under alla mina 9 år så har jag inte blivit utsatt eller utfryst från mitt lag på grund av konditionen. Så mitt tips till dig är att du vågar ge dig i en lagsport och testar det. Var bestämd och målmedveten om att du ska kunna spela bra så kommer du med högst sannolikhet att klara av målet. 
  / Erfaren lagsport spelare
Till toppen av sidan