Panik - lämna sidan!

Vågar inte gå in i friviktsrummet på gymmet!

Jag gymmar ungefär 4ggr i veckan och kör hårt men känner aldrig riktigt att jag vågar vara inne i friviktsrummet när det är folk där. Känns som att så fort man börjar göra något så kollar alla, vilket gör mig obekväm. Jag vet att alla är där för att köra sitt eget race men är man inte den där stora och biffiga killen så kollar alla på en och typ hånar en.

Rummet är inte så stort så när det är mycket folk så kan det bli rätt tajt med utrymme. Undviker helst att vara där men känner ändå att jag behöver för att få fram de resultat jag strävar efter Detta kan inte bara vara jag som tycker så?
/Krigaren123123123

Svar

 • Hmmm, jag är tjej och är alltid vid frivikterna och jag lovar dig att ingen bryr sig vad någon annan gör. Alla är där för sig själva. Jag lovar att det är ingen som hånar dig. Är det den enda gymmet du kan gymma på? Tänker ifall du kan dra till ett annat som har större friviktsutrymme så behöver du inte tänka på att det är trångt. Jag har tränat i tre år och aldrig känt denna känslan som du beskriver.
  /WarriorQueen
 • Varje framsteg är något folk kommer respektera oavsett vad, för det finns inget som slår hårt och effektivt arbete. Så vågar du ta framsteget att kliva in i gymmet är det början på något större.
  /Gymnasie elev
 • Gå dit en tid många inte är där eller ta med dig någon du känner dig trygg med :)
  /Hoppas de hjälpte
 • Om du inte är för morgontrött så gå dit då så slipper du mycket människor.
  /Rast
 • Vi är många som känner samma ! Men gör det som känns bäst för dig. Testa dig fram och tillslut kanske du vågar? Stort lycka till❤️
  /J
 • De allra flesta är i sin egna bubbla när de är på gymmet och är de inte det så vill de oftast väl! Du kanske kan prova att gå till gymmet en tid då inte så många är där? På så sätt avdramatiseras situationen och du kan i lugn och ro lära känna rummet och utrustningen innan du går dit vid en mer populär tid. Morgon och förmiddag brukar det vara lugnare på gym!
  /Linnea
 • Jag förstår precis vad du menar men tro det eller ej så är de mest biffiga personerna de mest snällaste. Ursäkta mig ifall jag har fel men jag tror verkligen inte att de hånar dig. Såklart att du är elefanten i rummet och de kommer kolla på dig men jag tror de blir glada av att träffa nya personer som delar samma intresse.
  /Jajamän
 • Jag tror att oftast handlar det inte om hån utan bara om att du är ny, de har inte sett dig där så ofta. Man kollar ju ofta mer på personer man inte känner. Om du är ny kan det också vara så att din teknik inte är super bra och att de undrar hur det kommer gå för dig. När jag gick på gym och såg folk göra saker som kan vara farliga kollade jag mer, men det var inte hånande utan mer oroligt.
  / 22
 • Jag gymmar också 4ggr i veckan men vågar inte heller gå in i friviktsrummet på mitt gym. Men har bestämt mig att jag ska gå in i rummet nästa gång för om man tänker på hur självcentrerade alla människor är och hur lite man själv bryr sig om vad andra på gymmet gör så är det inte så farligt. Och om vissa personer skulle tycka att ens träningsteknik mer frivikter är konstig ja tråkigt för dem då:)
  /Anonym tjej
 • Alltså alla måste ju börja någongång om man vill bli stark. Alla som är i rummet har nog också varit nybörjare någon gång i livet. Så fattar inte varför de skulle håna någon annan, bara för att personen inte är lika biffig som de själva. Jag tycker att du kan gå in i rummet med kanske ett storasyskon eller kompis första gången eller en pt så att du vet hur du ska träna
  /Göteborgskillen
 • Bry dig inte om att andra kanske kommer att titta på dig! Gå dit på morgonen, då är det inte så många personer där.
  /Alikar
 • Folk tänker nog inte på vad du gör på gymmet.
  /Skriv
 • Ta en plats med lite avstånd från anda om du inte vill att de ska se dig. Sen kanske du vågar flytta närmare?
  /Stort lycka till
Till toppen av sidan