Panik - lämna sidan!

Vad tycker ni om tjejer som inte rakar sig?

Hej! Jag undrar hur alla ni där ute, oavsett kön, tycker och känner om tjejer som inte rakar sig? Alltså bara låter sin kropp vara. Jag har rakat mina armhålor några gånger för att jag inte känner mig bekväm med hår där. Speciellt för att ingen tjej i min skola inte rakar sig och då känns det jobbigt om jag ska vara den som ska göra det normalt och mer naturligt. Jag försöker bli mer bekväm med mitt hår på kroppen men det är svårt när alla rakar sig där, många i min klass gör det på benen och armarna och jag önskar att färre gjorde det så det skulle bli mer vanligt. Jag hörde till och med att det var några killar som trodde att inte tjejer hade hår under armhålorna vilket är sjukt. Vad tycker ni om det? Har ni samma problem som mig att ni inte känner er bekväma och önskar att andra också slutade raka sig? Vill gärna höra era åsikter.
/F06

Svar

 • Jag skulle aldrig raka mig är den enda tjejen i min skola som aldrig har rakat sig alla andra har gjort det sedan vi gick i 6 an det är sjukt för att ingen hade typ något hår alls men rakade det enda jag säger kör på och gör det som du vill med din kropp
  /F05
 • Många rakar sig bara för att normen säger det och jag tycker det är så synd att folk verkar göra precis som alla andra fast de inte är bekväma.Själv känner jag mig mycket vackrare med mitt kroppshår. Gör det som känns bra för dig och skit i vad alla andra tycker. Det finns säkert många tjejer i din skola som önskar att de också vågade vara som dig. Varför ska man ta bort något som är helt naturligt? Det finns ju faktiskt där av en anledning. Kör ditt egna race och skit i andra <33
  /Tjej 18 år
 • Jag tycker det är jättefint och framför allt modigt att du inte gör som alla andra utan vågar! Jag själv tycker egentligen att man kan vara naturlig men rakar mig om jag känner det behövs :)
  /Naturliga
 • Jag har aldrig rakat mig i hela mitt liv. Har givetvis känt mig annorlunda och "fulare" när jag jämför mig med andra men försöker tänka att jag visar ett gott exempel för yngre flickor. Jag kan verkligen inte förstå VARFÖR man rakar sig, förutom för att passa in i normen. Hur är det jobbigt att han hår på kroppen? Det luktar verkligen inte mer (som vissa verkar påstå om armhålehår) och är snarare bara gosigt. Tror att fler måste ifrågasätta sig till varför de faktiskt rakar sig, om de gör det för att de genuint vill eller för att de "måste". Så fortsätt vara naturlig, det är det bästa!
  /Tjej, 17
 • Tycker det är fint när tjejer har hår på kroppen. Naturligt är alltid finast. 🙂
  /Kille 04
 • Asså om du ska ligga med någon så rekommenderar jag att du rakar dig innan. Utöver det så tror jag inte att många bryr sig. Men vad du gör med din kropp är helt upp till dig.
  /Kille 17
 • Jag är tjej och jag rakar mig inte. Jag tycker att det är coolt att våga vara sig själv. Gör vad du tycker är rätt och bry dig inte om vad andra tycker.
  /Tjej14år
 • Hej! Att raka eller inte raka är allas val, oavsett kön. Jag själv rakar endast mina armhålor, för att jag tycker det känns obekvämt att ha hår där. Om du vill raka dig, raka dig. Om inte, gör det inte. Känn inte press på att vara som dom andra, det kan vara så att du inspirerar någon att göra samma!

  Ju fler tjejer som inte rakar sig, desto mer normaliserar man det. Såg i svaren att en kille sagt att man ska raka sig om man vill ligga med någon. Det tycker jag är helt fel, om man hittar rätt människa bryr dom sig inte om man har hår på kroppen eller inte. Lycka till och var dig själv!
  /tjej, 15
 • Jag som kille har absolut inget emot det vissar bara att du vågar vara som du är.
  /Kille
 • Jag är tjej och går igenom samma sak som du. Det kan kännas jobbig ibland, speciellt när man har på sig kläder som tex kjolar och linnen, fast det egentligen är helt naturligt med hår på kroppen. Men kom ihåg att det inte är nåt att skämmas över och att du kanske uppmuntrar andra till att känna sig bekväma med hår :)
  /Tjej i 8:an
 • Du ska göra det som känns bra för dig. Det är bara coolt att inte göra som idealet säger att man ”ska”. Känner du dig obekväm med kroppshår så kanske du VILL raka dig eller tvärtom. Det viktiga är att det är din vilja och att ingen annan bestämmer hur du ska göra!
  /Anonym
 • Jag förstår din känsla, jag rakar armhålorna, mest för att det luktar men också för att jag inbillar mig att folk dömer mig om jag inte gör det. Jag har även rakat snippan en gång och jag kan säga att det kliar som satan, jag kommer inte att göra det igen snart. Gör som du känner dig bekväm med, skit i normerna.
  /Crazy Blue
 • Bry dig inte om vad andra tycker. Det viktigaste är hur du själv känner. Gör vad du själv vill med stolthet, och helt ärligt så är det inte ditt problem om någon annan tycker något om det. Och den där kommentaren om att du skule raka dig om du ska ligga, tycker jag att du och alla andra ska ignorera. Duger det inte så kan dom ta och ligga med någon annan. Man ska aldrig göra något man inte vill för att någon annan säger att man borde, det gäller även kroppsbehåring.
  /tjej
 • jag tycker det är gross
  /Anomnym populär kille i 5an
Till toppen av sidan