Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Tips på tysta träningspass?

Hej. Har ni tips på tysta träningspass!? Min rumskompis plus granne blir jättearga när jag tränar för de tycker minsta ljud är jobbigt. Vill respektera dem såklart. Kan inte gå till gymmet och har inga tyngder, så tar gärna emot förslag på effektiva kroppsvikts-träningspass som inte gör något ljud ifrån sig. Tack på förhand!!!
/~16 år~ I need help plzz

Svar:

 • Armhävningar, situps, air squats (knäböj), crunches och planka är alla bra övningar du kan göra på golvet. Du kan också köra på en matta för att minimera ljudet.

  Ett annat tips är att skaffa en pullup-stång, finns många varianter som går att fästa i t.ex dörröppningar. Om du inte kan göra en pullup än kan du köpa gummiband som du fäster i stången för att hjälpa dig upp. Du kan också försöka nudda tårna i stången samtidigt som du hänger (toes to bar), eller bara hänga så länge du kan, superbra övningar det också. Du kan också köpa ringar du kan fästa i stången, då kan du göra t.ex ring rows (lättare variant av pullups) eller dips. Lycka till!
  /18 år
 • Eventuellt kanske du kan gå ut och springa? Där jag bor finns det några utegym med vikter, gym maskinsaker m.m som är gratis och ofta folktomt. Annars så är väl squats, sittups, armhävningar och andra styrkeövningar där du inte hoppar ganska tysta speciellt i lugnare tempo.
  /Hoppasdethjälpte
 • Träningspass på Youtube funkar bra. Jag brukar göra dem i min säng för att inte låta:) Hoppas jag hjälpte!
  /Anonym:b
 • Köp ett gymkort! Först när man går till gymmet så kan det kännas lite jobbigt att gå dit, men sen blir man typ beroende eftersom att det ganska snabbt syns resultat på träningen.
  /Kille 16
 • Tja du kan gå ut i gå eller jogga.
  /Anonym
 • Tack för svaren allihop! Kan inte jogga för min kroniska sjukdom + kan ej gå på gym för covid. Men styrkeövningar är perfekta!
  Jag som ställde frågan
 • Gör övningar som knäböj, armhävningar, sit-ups, plankan osv. Annars kan du ut och powerwalka/springa eller gå till ett utegym i närheten.
  / 🪸
 • Få ut och spring lite eller till en park.
  /hej
 • De är ju inte covid längre så nu kan du gå till gymmen. Om det var det som gjorde att du tränade hemma. :)
  /:)
 • MAGDÖDARN! Russian twist Benlyft Dead bug Sittups/crunches Plankan Gör alla övningar i en minut utan vila
  /CBUM

Mer på UMO

ArtikelFilm: Därför mår du bra av att träna och röra på dig

Här kan du se en film om varför du blir gladare, lugnare och mer koncentrerad när du tränar och rör på dig.

ArtikelFilm: Hur mycket ska man träna och röra på sig?

Här kan du se filmer om hur mycket du ska träna och röra på dig för att må bra.

ArtikelUMO frågar: Svårt att träna - vad gör du?

De flesta har hört att det är bra att röra på sig. Men många tycker att det är svårt att göra det, till exempel för att det känns jobbigt, tråkigt eller för att de inte har tid.

Till toppen av sidan