Ska jag ändra på mitt utseende?

Hej,

jag gillar en kille som inte går på min skola. Jag har träffat honom 1 gång och föll pladask. Men han tycker inte att jag är snygg. Vi skrev lite på snapchat och sen så sa han att han inte kom ihåg hur jag såg ut. Så jag skickade en bild på mig, och han sa att jag inte var så jätte snygg.

Jag gillar honom ganska mycket. Och jag skulle vilja träffa honom igen. Och visa att det inte är utsidan som spelar roll.

Men han säger att han vill ha en snygg tjej. Ska jag ändra på mitt utseende? Ska jag försöka glömma honom? Hur ska jag göra? Snälla hjälp mig!!! 

//13-årig tjej

Svar:

 • Jag tycker att de som bara bryr sig om utseende inte är värda att slösa tid på. Om han inte bryr sig om hur du är på insidan så borde du inte lägga ner tid på honom. Du får absolut inte ändra på ditt utseende bara för att han vill det! Du måste se ut som det du är bekväm med och inte låta dig påverkas av andra. Mitt råd är att du försöker att glömma honom, om han verkligen bara tänker gå efter utseende. Jag vet att det kan vara svårt, men det är nog det bästa. Kom ihåg att vara dig själv! Kram! 
  //En 14-åring

 • Du kan börja med att tänka att du är fin precis som du är och om han inte tycker det, så är han inte den rätta, tro mig.
  /Anonym

 • Men Gud! Nej! Asså vilken skithög. Ursäkta mig, men du är värd mer det kan jag lova dig. Glöm honom och hitta någon som älskar dig för den du är.
  /Tjej 19 år

 • Du ska aldrig förändra ditt utseende för någon annan. Du är värd så mycket bättre än någon som säger att du "inte är så jättesnygg". 
  /Anonym

 • Du ska verkligen inte ändra på ditt utseende för en kille! Nej, nej och absolut inte! Du är bra precis som du är och man behöver inte vara snygg i andras ögon bara för att vara någon. Det gör mig så trött när folk säger att de vill ha "snygga" tjejer. Vi är inte objekt!
  /Anonym
 • För några månader sen så kände jag mig väldigt osäker på mitt utseende och jag önskade att jag hade kunnat ändra på det. Nu idag så har jag vänt det negativa till positivt och jag mår skit bra att jag gjorde det. Nu är jag mer nöjd än vad jag ville va innan. Det tog bara tid. Så bry dig inte om vad andra tycker för folk är som dom är. 
  // 14-åring Kille
Till toppen av sidan