Panik - lämna sidan!

Rädd att bli utskrattad om jag använder bh

Hej! Mina bröst utvecklas och jag behöver typ använda bh. Ingen annan i klassen gör det, så jag är lite rädd för att bli utskrattad som en annan tjej blev ... Vet inte hur jag ska göra?

/Tjejsombehöverbh

Svar:

 • Asså alla kommer förr eller senare behöva använda det så de är bara korkade om de skrattar åt dig. Jag var den som hade mens först och då snackade alla skit om mig för det men nu några år senare så bryr sig ingen och de är indeed korkade.
  /förstamensen
 • Inget o skämmas över du ska va stolt
  /Sebbe
 • Om du vill ha bh så tycker jag du ska ha bh. skit i de liksom. sen kan man ju se det som pinsamt eftersom man är först, men tänk så här i stället, du är ju "vuxigt" att ha bh, och hälfen av befolkningen kommer att använda det. sen skriver du inte om du vill det eller inte, om du inte vill det ska du absolut inte göra det, men om du vill det så kör på "you go girl"
  /14 årig tjej
 • Just go for it, om du blir utskrattad så är det antagligen för att de är avundsjuka för att du har kommit längre in i puberteten än de. Jag har varit i samma situation, men alla var fullt förstående och allt blev bra. Jag är säker på att det kmr gå bra för dig också.🤗
  /Anonym
 • Till att börja med så behöver du inte skaffa en bh "bara för att", utan det ska vara något som du själv ska känna dig bekväm med och vilja ha. Du kan ju inte rå för att din kropp utvecklas, och de som var taskiga mot den där andra tjejen var nog bara avundsjuka. :)
  /Drapple
 • Jag tycker att du ska lita på din magkänsla. De andra kan väl få skratta men låt det inte få störa dig. Vissa börjar utvecklas tidigare och det är inget fel med det. Om du känner att du behöver använda BH så gör det. Du har det bara för din egen skull!
  /Tjej 14år
Till toppen av sidan