Ni som har mycket finnar, bryr ni er om dem?

Hej!

Jag har väldigt mycket acne. Jag är den enda i hela 7an som har så mycket som mig. Känner mig ofta äcklig och ibland vill jag inte gå till skolan. Ibland tänker jag att folk känner igen mig som ”tjejen med finnar” men har aldrig hört nån säga nått sånt vilket är bra.

När jag pratar med nån i klassen så ser ja att de kollar i min panna eller kanske på min haka där jag brukar ha mest acne. Har fått hjälp av vårdcentralen men hittills har jag inte sett någon skillnad.

Jag undrar iallafall om någon, med mycket acne, känner igen sig när någon kollar på pannan/ hakan osv när man pratar med dem? Och hur mår ni med mycket finnar? Bryr ni er eller inte?

/J

Svar

 • Hej hej! Gud vad jag känner igen mig. När jag har en konversation med någon så ser jag att dem direkt tittar på min panna t.ex. och det är så jobbigt och man vill bara gömma sig. Jag personligen bryr mig jättemycket om att jag har finnar, jag tycker det är väldigt jobbigt då nästan ingen av mina vänner har lika mycket som mig. Du ska veta att du inte är ensam utan det finns så sjukt många med samma besvär.
   /F
 • Hej, jag brukar få finnar lite då och då, Och bry dig inte om dem, ingen har ändå ingen rätt att säga att du ser äcklig ut.

  Alla har ngr problem, och det är inte ditt fel att du har finnar, du vill ju själv inte ha dem, men tänk inte så mycket på det, för du har bara ett liv och du borde njuta av det.
  /En 13-åring tjej som vill ditt bästa ❤️
 • Till en början brydde jag mig såklart, men man vänjer sig med tiden. Jag har nu lärt mig att älska mig själv och att finnar och acne är hur naturligt och mänskligt som helst. Inget att varken bry sig om eller skämmas för
   /tjej
 • Hej jag har haft acne/finnar sen jag var sex år jag har alltid tänkt att folk måste tycka jag är äcklig och det finns det nog men jag försöker att inte bry mig eftersom att det inte är mina finnar som avgör saker i mitt liv så jag tycker du ska vara stolt över dig själv och skita i vad andra tycker! Du är bäst puss❤️
  /13-årig tjej med samma problem
 • Hej där! Jag hade också detta problem innan, mestadels på kinderna och jag tyckte det var jättejobbigt! Men det var mest i mitt huvud att folk tittade på det. Under de värsta perioderna täckte jag det lite med smink men det gick att gå ut utan, jag var bara väldigt medveten om det.

  Jag kände mig dock inte äcklig, bara att det drog ner självförtroendet lite efter att man jämförde sig med andra. Men jag insåg att alla har inte perfekt hy! Det kommer alltid finnas något som förbättrar det om man verkligen vill. Efter jag började med mina p-piller för just akne blev det väldigt mycket bättre och efter ungefär 10 månader har jag inga aktiva finnar utan bara ärr. Kan tipsa om att kolla om det är ett alternativ för dig!
  /HS
 • Hej där! Finnar har inget med att man är äcklig att göra! Det beror på hudtyp och gener och allt sånt. Jag själv har åxo finnar. Tvätta bara regelbundet och ofta har man finnar i puberteten som kommer och går. Du kommer inte alltid ha acne. Ingen stress!
  /Tjej
 • Hej, jag har inne så mkt finnar men du kan få tips att tvätta ansikten varje dag med vatten och en ren handduk och kanske lite hudvårdsprodukter och tänk inte på vad alla tänker eller vad de tycker du är unik och jag önskade att jag visste vem du var men du är unik och det finns inte så många som du.
  /frida
 • Hej! Jag har/hade samma problem o har haft i något år, mina klasskompisar har dock accepterat det och ingen frågar för att det är ju jobbigt det jag gjorde var dock att gå till skolläkaren och fick någon slags salva med den hjälpte inte men min hy är mycket bättre o allt är nästan borta. Nu har jag dock bytt skola o en i min klass har mkt svårare acne så mitt tips är och bara försöka acceptera det och söka hjälp på vårdcentralen!
  /N.B
Till toppen av sidan