Måste jag ha bh för att jag är tjej?

Hej!

Jag har sen ca ett halvår tillbaka slutat använda bh, först p.g.a dåvarande smärtor runt revbenen, men senare för att jag tyckt att det varit bekvämare att skippa den och enbart använt det när det känts behövligt.

Sen har det ju sina fördelar i sig att skippa den. Jag går dock väldigt ofta i linnen, därav denna fråga. Blev ifrågasatt av min förälder för att jag slutat använda bh, då han ansåg/liknade det vid att jag "visade" mina bröst för att en del linnen är urringade, så man ser lite av min klyfta (har inte särskilt stora bröst). Oh för att man kunde se lite av början på mina bröst på sidorna av linnet där de ej är tyg.

Jag skulle nästan kunna likna detta vid att han skulle säga att jag inte skulle kunna använda en bikiniöverdel då de blir nästan samma sak, men de anses ju helt normalt. Varför skulle jag inte då om jag har t-shirt/linne kunna vara utan bh-n?

/Tjej? / 17 år

Svar:

 • Du ska göra det du tycket är bäst för dig. Jag tycker det inte är något fel.
  /tjej
 • Du ska klä dig precis som du vill. Vill du inte ha BH - oavsett anledning - så ska du inte känna dig tvingad till det. You do you och skit i vad andra tycker om det!
  /Kille, 20
 • Jag skulle säga att det är mycket coolare att rocka den stilen du tycker om, och känner dig bekväm med, än att ha BH bara för att tillfredsställa andra. Ha BH när du känner för det, kanske en dag men inte en annan. Vad andra tycker om dina kläder ska inte spela någon roll. Min mamma gillar exempelvis inte min stil, och hon klarar inte av trasiga jeans, mina manchesterbyxor eller mina kläder med ormskinsmönster. Det viktiga är att jag älskar de kläder jag har oavsett vad andra säger om dem!!
  /Ya Girl, 18
 • Hej, jag håller absolut med dig. Jag tycker inte heller om att runt i bh lika mycket eftersom det skaver, får ont i axlarna osv. Det är en frihet att vara utan bh precis som du säger! Jag tycker bara du ska strunta i vad din förälder tycker. Om du känner dig mest bekväm utan så ska du köra på det. Din kropp, dina val.
  /Tjej 17 år
 • Man ska inte behöva ha bh för att man är tjej. Man får gå precis som man vill. Man ska inte behöva bry sig vad sina föräldrar säger. Det är ju du och din kropp. Jag tycker att en tjej kan bli mer snygg om hon inte använder en bh.
  /Anonym
Till toppen av sidan