Mamma blir sur och besviken när jag rakar mig, hjälp!

Hej! Jag rakar mina ben, armhålor och mitt underliv.. men jag har ett litet problem! Jag själv tycker det är skönt med rakat underliv och ben, men min mamma blir ofta sur och besviken på mig. Hon tycker t.ex att jag inte ska raka mitt underliv pga ”jag är för ung” hon tycker att man ska ha hår på kroppen för att det är fint osv. Samma med benen hon tycker inte det är nödvändigt.

Ifall jag t.ex glömmer låsa dörren på toan och hon kommer in och ser säger hon ”jag trodde jag hade lärt dig bättre än att raka dig, hår är ju fint”. Jag själv har inget emot hår på kroppen, jag tycker det är fint osv.. men jag trivs bäst utan.

Är det någon som har samma problem? Eller tycker att detta är fel eller rätt? Jag tänker att det är min kropp och att jag borde få göra av jag vill med den? Någon som håller med? Har svårt att säga det till henne för att hon blir arg och besviken!

/tjej

Svar:

 • Fortsätt raka...din morsa låter som ötzi alpmannen👌🏼
  /Ötzis bror
 • Jag förstår vad du menar men om du känner dig bekväm med att vara rakad så ska du få vara det du ska inte behöva gömma dig för att du är rädd att din mamma ska se att du rakar dig det är din kropp alltså din ensak. Prata med din mamma och säg att det känns bättre för dig när du är rakad att du känner dig bekväm så.
  /16 årig tjej
 • Du bestämmer själv om du vill eller inte vill raka, testa berätta för din mamma att du trivs bättre utan hår på kroppen. Det finns inget rätt eller fel, vissa vill raka sig andra vill inte det. Jag personligen rakar bara armhålorna.
  /tjej 14
 • Hej! Jag tycker att du ska fortsätta att raka dig om du själv vill det. Din mamma måste acceptera det. Det är din kropp och du borde få välja själv om du ska raka dig eller inte.
  /Tjej, 13 år
 • Hej! Jag tycker absolut att du ska göra vad som du trivs bäst i eftersom det är din egen kropp. Om du tycker att det är jobbigt att prata med din mamma så tror jag att det hade varit enklare att skriva en lapp som hon kan läsa när du inte är hemma eller kanske att du skriver ett sms där du förklarar hur du känner. Lite som du förklarar i den här frågan.
  Jag har svårt att tro att hon skulle bli arg eller besviken på dig om du är öppen och förklarar. Jag tror att hon är orolig över att du gör det för att andra gör det och att du känner dig tvingad. Förlåt för långt svar men hoppas det hjälpte! <3
  /Anonym tjej
 • Nej absolut inte det är inte fel. Jag tycker du borde få raka dig om de är det du vill. Sitt ner med din mamma och säg att jag trivs mer utan hår osv. ❤️
  /Tjej 13
Till toppen av sidan