Panik - lämna sidan!

Längtar efter att bli gravid!

Jag har ett problem och det är att jag vill såå gärna bli gravid. Jag längtar efter att bli mamma så mycket och tänker på det varje dag. Jag fyller snart 19, men jag har precis börjar gymnasiet, och jag vet att det kanske inte är det bästa att bli mamma samtidigt som man går i skolan. Jag och min kille har en jättebra relation och vi bor hos hans pappa för tillfället, och min kille har jobb. Jag vet inte vad jag ska göra.

Vad tänker ni om det här? Någon som känner igen sig?

/Lillo

Skriv ditt svar

Svar:

 • Jag tycker du ska vänta tills du har utbildat dig klart. Annars kan det bli ännu svårare att ta hand om ett barn. Ska inte vara negativ men när man skaffar barn ska man känna att man har fått det med rätt person, så ni inte skilljer er, för det förstör mer än vad man tror. Jag vet hur det känns och det är inte roligt. Men jag önskar dig all lycka och du gör precis som du vill 🤍 Mvh kille
  /Kille på 15
 • Jag är en 17-årig kille som tänker så här: vänta tills du blir närmare 30. Jag tycker man ska njuta av ungdomen och ta vara på den. Ju längre du väntar desto mer erfarenhet får du och du blir en bättre mamma. Så tror jag, men jag kan ha fel.
  /Filosof
 • Visst kan jag väl känna igen mig en del. Fyller snart 22 och visst kan jag längta efter att ha barn. Jag vill dock kunna ge mina barn så bra förutsättningar som möjligt och jag tror att jag kan göra det bättre om jag väntar tills jag slutat plugga och hunnit jobba ett par år. För att bygga upp en stabil ekonomi först.

  När jag får mycket baby-fever tittar jag på Youtube, främst loeppkyslife. Känns som man är med på ett litet hörn när man följer en familj. Mitt tips är att vänta. Plugga klart och skaffa egen bostad först. Det är mycket att lära sig när man flyttar hemifrån som det är redan utan en bebis.
  /Kille, 21
 • Hej. Nej, gymnasiet (och universitetet) är inte den bästa tiden i ens liv att bli gravid. Grunden är att du kan få det svårt att studera och samtidigt föda upp ett nytt liv. Så nej, jag skulle inte råda dig att göra det, men i slutändan så är det du som bestämmer om du vill bli det eller inte. Med Vänliga Hälsningar
  /Ian
 • Jag förstår helt hur du känner, har också haft lite baby-fever på senaste. Jag skulle dock råda dig att tänka efter lite mer, så att ditt barn kan få så bra förutsättningar som möjligt. Om man ska ha barn behöver man ha stabil ekonomi och tid för barnet. Eftersom du nu ska gå gymnasiet kommer studier kräva mycket av din tid, och då kanske du inte har så mycket tid som behövs för barnets skull. Om din kille jobbar också kanske inte han heller har tillräckligt med tid. Men det går ju säkert att fixa. Det skulle vara ganska synd om barnet spenderade majoriteten av sin tid hos en barnvakt. Sen måste ni ju också skaffa ett eget ställe, om inte din killes pappa är okej med att ett barn bor med er. Sök upp hur mycket pengar ungefär som går åt när man har barn, det finns ju väldigt mycket som behövs för barn. Räcker din killes lön för att försörja både er och erat barn? Eller kommer du isåfall behöva skaffa ett jobb ovanpå dina studier? Jag tycker alltid man ska satsa på sina drömmar, och försöka så gott man kan. Men när det handlar om ett litet liv, måste man vara 100% säker på att man kan och vill. Så jag tycker du ska läsa på lite hur mycket det kostar, hur mycket tid du kommer behöva lägga ner på barnet osv, och sen göra ett val. Jag är jätteglad för din skull att du har en bra relation med din kille och verkar ha ett stabilt liv, om ni kan lösa allt med pengar och tid tycker jag absolut ni borde satsa på det. Det låter som att du skulle bli en fantastisk mamma. Annars kan ni ju alltid skaffa något litet djur tillsammans först och testa hur det är, låtsas att det är ett barn och se hur mycket tid och tålamod ni har för det. Önskar er all lycka!
  /Sara
 • Jag tycker att du ska vänta, men jag vet dock hur det känns! Det är det ända jag längtar efter. Mitt liv suger och det känns som ett väldigt bra sett att ha nåt att leva för. Så bli gravid om du känner att du kan ta hand om barnet och om du klarar av det! Lycka till!
  /Tjej
 • Jag har också samma känsla men vänta till du är klar med universitetet eller så kan du bli mamma när du har ett år eller två år kvar till att du slutar universitet. Men du måste veta om din kille är rätt person och planera innan du väljer.
  /EN Person
 • Förstår din känsla och att begäret kan vara extremt stort. Ett barn tar upp väldigt mycket tid de första åren (finns en anledning att vuxna får föräldraledighet i början av barnets liv). Men framförallt så är det ett jättestort ansvar. Som många redan har skrivit så är det väldigt viktigt att ha en stabil ekonomi men också en stabil livssituation. Det är underbart att du har en bra relation med din kille, men vill han ha ett barn lika mycket som du vill? Jag tycker att det är extremt viktigt med bra kommunikation i ett förhållande och tycker att du ska prata med honom om det. Sen tycker jag också att det är bäst om du avslutar din utbildning och har ett stabilt jobb innan du skaffar barn. Det ger dig bäst förutsättningar för att du och ditt framtida barn ska ha det så bra som möjligt. All lycka till dig och önskar dig en fantastisk framtid oavsett vilket beslut du väljer att ta.
  /Anonym grabb
Till toppen av sidan