Panik - lämna sidan!

Kommer jag kunna ha ett förhållande fast jag är tjock?

Tjenare! När jag var mindre så rörde jag mig väldigt mycket och var rätt smal. Så är det ju verkligen inte nu, jag är 168cm lång, tjock med manboobs och jag är 17 i år. Jag har aldrig haft ett förhållande men det är något jag verkligen vill ha för jag känner att jag mår mycket bättre när jag är med någon jag verkligen gillar. Jag har haft vänner innan men dem fanns aldrig när jag behövde dem. Jag mår bra nu men... Är väldigt osäker i att jag är tjock och min längd, men inte hur jag ser ut för det gillar jag med mig själv. Nu låter det som om jag söker uppmärksamhet, men är längd och hur någons kropp ser ut något som skulle sätta stop för ett förhållande? Svara gärna ärligt. Tack.
/Pogge

 

Svar: 

 • Hej! Jag är 99% säker att du kommer att hitta någon till slut! Jag skulle däremot inte bry mig ett dugg hur min partner skulle se ut, jag bryr mig mer om personligheten! Jag har dock inte haft ett förhållande någon gång men jag är säker på att det kommer att finnas någon som tycker om dig oavsett hur du ser ut! Jag har också funderat på denna fråga du frågat många gånger, eftersom jag också är tjock och har ''manboobs'' men jag har flera tjejkompisar som inte bryr sig hur jag ser ut. Ge aldrig upp!!! :D
  /Panzkar, 19
 • Jag tror verkligen inte att det spelar någon roll, är det äkta kärlek så är det och då tror jag att man äskar dig för den du är ..
  /Hej hej
 • Jag tror inte längd spelar någon roll, jag säger tror, för ibland har jag upptäckt senare att det inte stämmer för mig. Jag har problem med när någon är fet, jag ska inte förneka det. Det är dock inte bara pga av utseende. Det är också för att övervikt ökar riskerna för en hel massa sjukdomar och jag har redan problem med hälsan och då vill jag inte ge mig in i ett förhållande där det finns goda chanser att min partner också får allvarliga problem, det skulle bli för jobbigt för mig.
  /M
 • Hej, vill ba säga att alla kroppar e fina precis som dom är och du är vackar som du är. Så tänk inte på hur din kropp ser ut, för när du träffar en kille du gillar och som gillar dig kommer han inte bry sig om hur du ser ut osv. Han kmr bry sig om hur du är som person och de flesta killar jag känner gillar lite större tjejer, så va glad och nöjd med din kropp, för den e fin som den är och kärleken kommer när den kommer, så oroa inte dig❤️❤️
  /Julia, 17
 • Om du vill ha brutal ärlighet så tror jag att frågan beror på ens preferenser. Personligen, som idrottare, föredrar jag någon som är välbyggd och aktiv men det är långt ifrån det ALLA vill. Däremot är allt detta irrelevant om man lär känna varandra och man bara klickar, då lägger man allt åsido och älskar varandra för den man är inombords. Ett tips är väl att börja jobba på dig själv, se dig själv som värd det bästa i livet, ta hand om dig och älska dig själv som du önska att någon annan kunde göra. Önskar dig all lycka till!
  /Tjej, 17
 • Hej! 👋😊😄 Jag är själv ganska obekväm i min kropp då jag ibland känner mig för smal och ibland för stor + finnar jag är obekväm över. Trots att jag tycker att mina smalare, större, finniga och finnfria vänner är jättefina! Jag vet att relationer inte har något med utseende att göra men har själv varit nervös inför både förhållanden och sex p.ga jag är rädd att hen inte ska gilla mig för att jag inte ser ut som idealet! Ett tips är att jobba på din självkänsla, en sak som har funkat för mig är att säga att jag är vacker minst en gång per dag än om jag menar det eller ej + 2 komplimanger en om min utsida och en om min insida! Jag LOVAR det funkar! Sedan kan du tänka på hur du själv tänker på andras utseenden, alla har sina osäkerheter som andra tycker är fina! Hoppas detta hjälpte, lycka till! :)
  /16 årig tjej
 • Nja, om du träffar någon du gillar beror ju det på vilka preferenser hen har, jag skulle säga att av de flesta jag känner, både killar och tjejer, inte har några längdpreferenser men visst kan det vara lite svårare med övervikt, många mig själv inkluderar bryr oss inte så mycket om det heller men om jag ska vara helt ärlig finns det många som det skulle vara en dealbreaker för. Du skrev ju att du har varit aktiv tidigare, kanske skulle det vara kul att börja igen? Om det är något du vill förändra är det viktigt att det är du själv som vill göra det för din egen skull och inte för nån annan dock, om du inte vill ändra något och är nöjd med din kropp desto bättre. Lycka till
  /Alexander Hamilton
 • Jag har samma problem ungefär men jag är yngre än 17. Jag har haft 4-6 förhållanden fast jag är tjock. Så du kan få ett förhållande med någon du älskar. Men glöm inte att vara dig själv. Om du är tjock och inte trivs så kan du testa att röra på dig mer. Om det inte fungerar så får du acceptera att du är tjock om du tycker det. Oftast så tänker man att man är jättetjock men andra ser inte dig som jättetjock. Jag vet att det kan vara svårt för dig att tro på det här. Men det är oftast sant.

  Din längd gör inget. Alla är olika långa och har olika kroppsformer. Om du vill ha ett tips så är det att försök att inte tänka på det, det kan vara svårt men försök. Jag har försökt vara den jag inte är men det hjälper inte. Det kommer bli bättre och du kommer hitta någon som gillar dig!!! Tro på dig själv!! Och glöm inte det här!!!
  /person som har det nästan likadant men som vet att det löser sig!!
 • Såklart att du någongång kommer att ha ett äkta förhållande! Det finns ju såklart vissa människor som har en preferens på vikt, längd och så vidare men enligt mig är inte det kärlek, så försök att hålla dig undan för sånna. Att känna kärlek för varandra är att älska det hjärta den andra bär på, och inte bry sig om sin partners utseende. Det må kännas svårt att hitta någon som väljer dig för personligheten du har men jag lovar dig att du någongång kommer att hitta en!
  /❤️
 • Du ska Inte behöva känna dig osäker, kroppen förändras och du borde inte känna så, självklart kan du få ett förhållande hur du änns ser ut! Du är vacker på insidan som utsidan, ingen ska kommentera hur du ser ut, och om du känner du ful eller tjock behöver du säga till dig själv att du är perfekt precis som du är❤️
  /Ditt största fan
 • Hej Pogge! Hur du ser ut är absolut ingenting som sätter stopp för förhållande, det gäller att hitta rätt person.
  /J
 • Hej Pogge! Jag hade under min tonår/unga vuxna liv älskande, meningsfulla och fina partnerrelationer med killar som vägt mer än genomsnittet, och det har inte påverkat min attraktion till dem. Om något så har jag varit attraherad till deras kroppar! Vi lever i en utseendefixerad värld och det är inte konstigt att man tvivlar på sig själv då. 

  Men jag kan berätta för dig att min erfarenhet är att när en ödmjuk och snäll person samtidigt utstrålar självklarhet och självförtroende, kan de bli helt elektriskt spännande oavsett vad de väger. Jag vill råda dig att ta hand om dig själv genom att stärka ditt självförtroende och din självkänsla snarare än fokusera på din kropp. Självklart kommer du kunna vara i ett förhållande.
  /K, 23 år
 • Hej! Jag tror att ditt yttre har ingen relevans. Du är bra som du är.
  /EJS
Till toppen av sidan