Panik - lämna sidan!

Jag ljög om att jag fått mens, hjälp!

Asså jag sa till mamma att jag hade fått min mens, för att alla i klassen hade fått den. Och alla frågade mig och sen ljög jag för min doktor … asså får panik! För tänk om jag inte får min mens fören jag är typ 17-18 och så ska jag säga det till mamma och hon ba ”men du sa ju att du fått mens”. Asså, får seriöst ångest😩

Vet att de va fel men det var grupptryck, om man nu kan säga så ... Behöver verkligen hjälp med vad jag ska göra nu🥺 Har ju sagt det till mina närmaste vänner, hur ska jag berätta för dem att jag har ljugit hela tiden? Känns ändå som om jag kommer få den ganska snart men ändå, är orolig, snälla hjälp!

/Va ska jag göra?

Svar:

 • Du väljer själv om du vill säga sanningen eller inte men jag tycker att du borde förklara för de varför du ljög, om de är bra vänner kommer de att förstå dig! Fått den eller inte spelar ingen roll <3
   /anonym
 • Var rak och ärlig, säg att du ljög. Folk kommer respektera dig tillslut om du står upp för vad du sagt
  / 14 årig tjej
 • Mens är ingen big deal men det är förståeligt att falla för grupptryck och ljuga om att man har fått den är inte ovanligt. Du borde förklara situationen för din mamma iallafall. Mensen är olika för alla, alla får den vid olika åldrar och du ska inte känna någon stress med att få den. Du behöver inte berätta för dina vänner att du ljög om du inte vill, du kommer få den tids nog ändå. Jag fick min mens väldigt tidigt, jag var typ 11 och då skämdes jag för det och ville inte berätta det för någon. När mina vänner började få den ljög jag och sa att jag inte fått den för att jag tyckte det var pinsamt att prata om, så jag förstår dig helt och hållet!
  /Kram
 • Det är alltid bra att berätta för dina föräldrar.
  /Anonym
 • Jag tycker att du ska säga som det är. De kommer bara bli glada att du säger som det är. Och det är absolut inget att skämmas för. Desto tidigare du berättar desto bättre. De kommer inte bli arga. Jag förstår att det känns jobbigt att inte ha fått den än, men njut. De andra önskar säkert att de kunde få den lika sent som dig. De är nog bara avundsjuka. Berätta bara, det kommer lösa sig. Lycka till och ha det gött!
  /Potatisen
 • Säg sanningen, det är bättre att du bara säger det än att det kommer ut på fel sätt. Förstår att det kan vara svårt men det är nog bäst så.
  /anonym
 • Säg bara sanningen de kommer säkert förstå och om inte förklara varför du gjorde det tex. Du skrev ju att alla andra i din klass haft det. tro mig det är bättre efteråt när man har berättat.
  /Anonym
 • Säg att du ljög för att du var rädd att dom andra skulle tycka du var annorlunda. Dina vänner kommer förstå om dom är bra vänner.
  /Stella
 • Säga typ bara att du kände dig utanför och typ konstig för du inte hade fått din mens. Så de var därför du ljög, du ville passa in.
  /Anonym
 • jag skulle säga såhär; de är inte värsta grejen att du ljög till dina vänner, du kan berätta att det inte va sant eller så låter du det bara va. till din mamma kan det va bra att säga att du inte fått den, jag lovar hon kommer ej döma dig man kommer över hela mens grejen efter typ 14 ❤️
  /love yalllll
 • Jag tycker att det är viktigare att du säger till din mamma först sen måste du inte säga till dina kompisar om du inte vill för att jag menar det är ditt privat liv och dom behöver inte veta det om du inte vill men jag tror att det är väldigt viktigt att du säger till din mamma och berättar sanningen LYCKA TILL!!!!!:)
  // anonym
 • Asså det bästa tycker jag är att du berättar för dina föräldrar men du kan ju fortsätta ljuga för de i klassen.
  Signatur : 13/ tjej
 • Det är smartast att bara säga att du ljög, dom kommer nog förstå för det flesta vet att det är rätt spännande och när alla andra i klassen verkar ha mens så vill man inte känna sig utanför.
  /13 åring tjej
 • Du kan ju säga att du fick lite bold och att den sedan försvann helt. Så hade jag gjort.
  /😩
 • Man kan ju få en första mens, å sen att nästa inte kommer förrens efter ett par månader, så de kanske du kan säga till dina kompisar. Till läkarn måste du dock säga att du ljög, för det kan vara viktigt om du ska gå på mediciner men också för att de ska kunna hålla koll på din längd och vikt, till din mamma väljer du själv om du ska vara ärlig och förklara varför du ljög eller om du bara säger att de va en sånhär första blödning.
  /Tjej 15 (:
 • Berätta för din mamma eller någon annan vuxen typ en skolsköterska. Om det känns jobbigt så kan du skicka ett sms till din mamma.
  /tjej som vill hjälpa
 • Ja det känns kanske jobbigt men mina kompisar frågar hela tiden om mens och dem typ säger det över hela matsalen 😅 /kram på dig❤️🌻
  /Unknow❤️
 • Oroa dig inte, mens är det mest normala i hela världen. Låt det vara just nu iallafall, jag skulle säga att 2/3 tjejer har ljugit om att de har mens. Det är inte en hemsk sak, det hemska är att du har känt ett grupptryck av att andra har fått din mens. Det visar på vilket sjukt sätt vårt samhälle fungerar. Hoppas det löser sig! :)
  /Nora 16 år
Till toppen av sidan