Panik - lämna sidan!

Jag får grov ångest över min mens

Jag får ganska grov ångest över min mens, jag är konstant orolig för att blöda igenom och att någon ska veta om att jag har mens, jag har bara haft riktig mens några enstaka gånger men jag känner hur negativt det påverkar mitt liv, jag fick den ganska sent när jag var 16 och jag idrottar mycket och jag är konstant rädd under träningspassen och kan inte fokusera på något annat än min rädsla för mensen, jag funderar på att testa antingen p stav eller p piller men har svårt att prata om saken med min pappa, jag har liksom bara honom och det känns som om han inte riktigt kan förstå mig, hur gör ni andra? Nån som testat preventivmedel?
//nervös

Svar:

 • Jag har inte lyckats börja använda det, men menskopp borde vara svår att blöda igenom, om du sätter in den rätt och har rätt storlek. Du skulle kunna prova det och först köra med båda kopp och binda för att se om du sätter in den rätt, sen när du har tekniken så borde det inte vara något fara alls.
  /M
 • Hej, jag förstår att du tycker det är jobbigt med din mens. Ibland känner jag samma sak. Du kan kanske prova olika mensskydd? Jag tycker det som får mig att känna mig säkrast är tampong och trosskydd samtidigt, men det är upp till dig. Jag äter p-piller sedan ett år tillbaka och tycker det är okej. Jag personligen har mindre och enklare mens, men ibland kan jag få små blödningar som kommer oregelbundet. Om du vill prata med din pappa om det rycker jag du ska prova, men om du inte vill kan du skaffa preventivmedel utan att han måste godkänna det om du vill.
  /Tjej 17
 • Jag har inte testat preventivmedel, men funderade på det ett tag. Jag brukar också oroa mig när jag ska få mens även om det inte riktigt påverkar mig på samma sätt som dig. Jag spelar teater, och hade ganska mycket ångest när jag hade mens under några föreställningar. Jag berättade för några tjejkompisar som tipsade mig om att använda menskopp. De är väldigt säkra och känns inte alls och kan inte torka som tamponger. Man kan bada och idrotts med en menskopp i utan att oroa dig det minsta, det har jag personlig erfarenhet av! De kan också ta upp mer blod och är användbara! Sen jag började använda menskopp är jag inte lika orolig, och känner mig mer bekväm med mig själv. Självklart är alla olika och det är mycket möjligt att du inte trivs med menskopp, men de är väldigt lätt att få tag i. Jag skulle vilja påstå att de säljer menskoppar på ett apotek nära dig! (: Hoppas det blir bättre!
  /Tjej, 18
 • Jag känner en som började använda preventivmedel för liknade anledningar som dig. Det tog lite tid att hitta rätt, och även fast det inte alltid funkade 100% så hjälpte det mycket. Tycker du borde prata med dina föräldrar och en barnmorska innan du provar, men hoppas det blir bättre snart. Kram!
  /P
 • Jag tar P-piller och tycker det är jätte bra. Började med dom när jag var 15 år och ångrar det inte.
  /Tjej som 17
Till toppen av sidan