Panik - lämna sidan!

Hur ska jag få andra att sluta kommentera min bleka hy?

Hej! Jag har väldigt blek hy vilket många många har kommenterat. Allt från min familj till mina vänner. Först har jag bara skrattat bort det men nu börjar jag på allvar skämmas och har bara långärmade tröjor. Jag klarar inte av att överallt så hör jag folk säga hur det är skämmigt med blek hy och hur de måste sola för att bli bruna. Mest på sociala medier. Jag har aldrig solat för att bli brun och det vill jag inte heller eftersom jag vill kunna ha min hudfärg utan att det ska kommenteras. Har någon annan varit med om detta och hur gör ni?
/Tjej 15-år

Svar:

 • Be om att sluta kommentera detta.. Det är aldrig ok att kommentera hur någon ser ut. Du föddes ju till den du är och va stolt över det! Alla har ett och ett annat kroppsideal till och med jag, men jag står upp för det. Sluta bry dig om vad andra tycker eller tänker! Jag vet att det är svårt men försök.
  / Lycka till
 • Jag har inte varit med om det men säg till att dom ska sluta och att du kommer dig dålig när dom säger så. Glöm inte att alla är lika fina.
  /En person
 • Hej, har samma problem men jag blir inte ens brun om jag försöker sola(inte röd heller). Tror det bästa rådet jag kan ge dig är att stå upp för din hy och säga att "jag trivs faktiskt i min bleka hy" jag har testat och ofta låter folk det va mer då. Dock kommer kommentarerna alltid finnas där, jag är 20 nu och hör dom fortfarande från både vänner och familj. Men att hitta självsäkerhet och våga stå upp för den du är kommer hjälpa dig, även om jag vet att det inte alltid är så lätt. Hoppas tipset hjälper dig lite iaf! Mvh, en annan blek tjej
  /Blek 20åring
 • Det lätta svaret är, att du faktiskt inte kan ändra på att folk kommenterar. Folk blir förvånade för att det är ovanligt. Tänk att det faktiskt är coolt att vara annorlunda. Känn dig unik! Många önskar att de var bleka som du. De behöver inte mena det på ett negativt sätt. Mest blir de förvånade. Fast jag tycker fortfarande att det är lite fel att kommentera hur man ser ut. Du mår ju dåligt av det, men tänk på att de alltid har rätt att uttrycka sina åsikter även om det är negativt. Du behöver verkligen inte bli mer brun om du inte vill det. Nya människor du träffar kommer nog alltid att påpeka din hy. Om du tycker det är obekvämt så sej bara till.
  /Anonymusen
 • Jag förstår vad du menar, själv så blir jag alltid bränd (tomatfärgad också) därför har jag börjat använda sol utan brun. Jag ser upp till dig som vågar bära din blekhet med stolthet. Stay strong, and stay pale!
  /Tomatröda_Lovisa
 • Tips på hur du äger ut dem: Någon du hatar: "Vad blek hy du har haha" Du: "Ja, men min hy är inte lika blek som ditt hjärta iallafall" Din mamma: "gumman, borde inte du gå ut i solen nu?" Du: "Mamma, borde inte du sova nu? Så du kan va ute i mån mörkret sedan?" Din vän: "Ja men vad du solade i sommar" haha (ironi) Du: "Nemen du vet jag solar på vintern" (ironi)
  /Äga ut alla mästaren
 • Hej! Jag har inte varit med om detta, men du kanske ska säga din åsikt om varför du inte vill sola för att bli brun. Du kan ju även säga att du inte blir brun fastän du solar, för vissa blir ju inte bruna när de solar. Du kan även ignorera de som säger att du är för blek och tänka att du duger precis som du är!
  /Tjej 16
 • jag har samma fast tvärtom alla kommenterar att jag är mörkare än dom. finns inte så mycket att göra, enda tipset jag har är att inte skratta med ifall dom driver med dig
  /love yallllll
Till toppen av sidan