Hur kan vi berätta om aborten?

Asså jag vet inte vad jag ska göra! Min tjej glömde ett p piller för 2 månader sen och nu e hon gravid. Vi båda vet att hon vill göra abort för hon e 16 och jag e 17 , vi har varit tillsammans i 10 månader och jag älskar henne mer än allt. Men vi e båda rädda för hur hennes föräldrar ska reagera :( min mamma vet redan och hon stöttar oss, men vi e fortfarande rädda för hur hennes föräldrar ska reagera. Snälla hjälp hur ska vi berätta?

/Anonym

Svar:

  • Hej jag är inte jätte gammal men har ändå en liten tanke☺️ jag tycker att ni iallafall ska försöka berätta för dom även fast jag kan förstå att det känns lite jobbigt. Men kanske hon och du känner er mer trygga om dom vet, om det om du förstår vad jag menar. Jag tror hennes föräldrar inte kommer bli sura eller nått sånt, jag menar alla kan glömma ta ett p-piller. Så jag tycker ni ska berätta och jag menar dom kommer nog inte tvinga er att behålla barnet utan jag tror dom kommer stötta er i aborten😇
    /Tjej 13 år
  • Hej! Jag förstår din oro och det är jobbigt att tala om det, känner ni obekvämlighet och är rädda för att tala om det, då är det bättre att skaffa samtalsstöd, det kan vara kuratorn eller psykolog.
    /Tjej, 19 år

 

Till toppen av sidan