Hur kan jag trivas med mina stora bröst?

Jag är en 14 årig tjej som är väldigt orolig över storleken på mina bröst. Jag tycker dom är mycket förstora för min kropp och min ålder. Dom är liksom alltid i vägen och det ser ju nästan vulgärt ut om jag sätter på mig en tajt tröja eller en tröja som har ens lite uringing. Har någon ett tips på hur jag ska göra för att inte må dåligt över dom och hur jag ska göra för att inte få dom att se så himla stora ut?

/Orolig tjej

Svar:

 • Hej! Så tråkigt att höra att du oroar dig för dina bröst. Nu vet jag ju inte så mycket om situationen men jag tycker inte att du ska vara orolig. Allas bröst är olika och det är inget konstigt med det. Mitt tips till dig är att försöka tänka att det antagligen bara är du som bryr dig. Om du tror att det skulle hjälpa kan du ju prata med någon om hur du känner. Till exempel din skolsköterska eller någon på en ungdomsmottagning. Hoppas att det löser sig!
  /Anonym tjej
 • Jag har själv relativt stora bröst. Jag försöker att hitta en ordentlig bh som ser till att mina bröst sitter på plats för att få känslan av att de inte hänger så mycket eller "sticker ut". Jag menar att använda en bh som sitter och kanske rent utav får de att se lite mindre ut. Ta hjälp i proffsiga butiker som är villiga att hjälpa dig.

  Kläder är svårt, men lite ballongtröjor är fint med lite tightare byxor som framhäver annat och inte bara fokus upptill. Är inget modeproffs men försöker framhäva andra delar som midja och rumpa istället för bröst.
  /Tjej med samma problem
 • Du är så otroligt fin precis som du är, och allas kroppar ser olika ut. Dina bröst har utvecklats mer än andras och blivit större precis som någon annans tjej bröst kanske inte kommer att växa mer än till en A-kupa. Jag förstår dock att det är svårt att känna sig vacker i något man känner sig vulgär i, men det tar tid för många att älska sig själva. Bröst är absolut inget vulgärt och jag lovar att du är supersnygg med dina stora bröst precis som någon skulle gjort i ett par mindre.
  /Tjej 16, hoppas det hjälper lite iallafall :)
 • Försök att bara acceptera dina bröst. Titta på dem och tänk på alla "fel" som unika och vackra istället. Så har jag alltid tänkt och det har hjälpt mig genom livet
  /Feme lebben
 • Jag har själv stora bröst och tycker också att det är superjobbigt, dock är jag några år äldre än vad du är. Mitt tips för att du inte ska må dåligt över dem är att de flesta kvinnor är oroliga över sina bröst på något sätt. Randiga tröjor har förresten varit min go-to. Brösten liksom smälter in och på så vis ser de mindre ut, dessutom är ju svart en sådan bra färg också. Vet inte om det hjälpte men... aja.
  /Lilla jag
 • Hej, har själv väldigt stora bröst, är dock 17. Men jag vet hur det känns, har i övrigt ganska så smal kropp och känner igen mig i problemet med kläder, det gäller bara att hitta kläder som du känner dig bekväm i, det finns kläder som inte får dina bröst att se så stora ut, det finns tex toppar som inte sitter så tajt vid brösten.
  I övrigt så ska du inte må dåligt över hur dina bröst ser ut, jag klagar rätt så ofta på mina, men å andra sidan är jag väldigt glad att jag har dem, de har liksom blivit en del av mig och även om en bröstförminskning kanske skulle vara något bra, ser jag verkligen inte det som ett alternativ längre. Hoppas du hittar någon lösning, ha det bra
  /Storbystad tjej
Till toppen av sidan