Hur frågar jag mamma om rakning?

Jag är en 14 årig tjej som har ett problem. Det har under några år vuxit hår på min kropp, precis som det ska göra. Problemet är att jag verkligen vill raka mig, då jag bland annat har simlektioner i skolan och deltävlingar där mina håriga ben och armhålor visas.

Jag vill inte sno min mammas rakhyvel och jag vill att hon ska veta att jag rakar mig. Men jag vet inte hur jag ska fråga henne. Hur frågade ni era föräldrar ifall ni fick börja raka er? Hur tycker ni att jag ska göra?

/Pinsamt att prata med mamma

Svar:

 • Om du har en bra relation med din mamma så bör du bara ta ett djupt andetag och fråga henne. Hon har förmodligen varit i samma sits med sin egen mor när hon var yngre. Och det finns faktiskt ingen bättre att fråga än sina föräldrar när det gäller sådant. Det kan kännas obekvämt till en början med det går snabbt över. De sista personerna du ska behöva skämmas inför är dina föräldrar. Så slappna av och fråga om tips på hur du kan gå till väga. Hoppas allt löser sig.
  /Kille 21
 • Hej, jag har samma problem. Jag och mina föreldrar är inte så nära, eller jo det är vi. Men jag har om typ mina kompisar som typ säger att deras mammor vet typ allt om deras privatliv. Det jag inte min mamma. Men iallafall jag gjorde så att jag tog min mammas rakhyvel. Fast jag gör det bara när vi ska typ och simma. Jag har inget bra svar, men du är inte själv i detta problem.
  /14 tjej
 • Hade de också såhär förut. Men ibörjan tog jag mammas rakhyvel å det funkade ju bra. Men sen när dem började bli ”tröga” så köpte jag när jag vart i stan typ, och hade dem på mitt rum hahah. Kanske inget bra svar men så gjorde jag:-)
  /13 tjej
 • Köp din egen rakhyvel i närmaste affär och be sedan din mamma om pengar för det!
  /anonym
Till toppen av sidan