Panik - lämna sidan!

Fler som svettas mycket och har tips?

Hej! Jag har problem med att jag svettas så mycket. Börjar svettas direkt och det är inte kul för det syns liksom genom kläderna. Vill inte gå runt med svettfläckar i armhålorna hela tiden :( Har testat massa deodoranter men ingen funkar riktigt. Absolut Torr funkar första dagen, men mina armhålor blir väldigt irriterade så kan inte använda det så ofta. Så min fråga är, vad är era bästa tips? 
/17-åring som är obekväm i tajta tröjor

Svar

 • Har samma svettproblem men på nätter//: du är inte ensam.
  /Tjej
 • Hej, jag har samma problem. Du är inte ensam, men som sagt absolut torr fungerar för mig första dagen, sen funkar det inte mer och den irriterar. Jag brukar gå med svarta kläder eller lite större t-shirt som inte sitter så tajt😇
  /Tjej 14 år
 • Jag slutade bry mig om det. Jag såg att det var många av mina killkompisar som också svettades, inte bara under armhålorna, på ryggen, rumpan, och mellan tuttisarna. Jag lärde mig att acceptera det och visa att det är helt fine. Jag har fått mycket kommentarer som ”är det vatten?”, ”så mycket du svettas!” och ”har du duschat?”. Men det är helt okej.
  /Tjejensomaccepteradedet
 • Hej, jag har nt testat d själv men jag har hört att man kan sätta trosskydd i armhålorna så att trosskydden suger åt sig svetten, hoppas d blir bättre o kom ihåg att du nt måste skämmas
  /Anonym
 • Nu när det börjar bli vinter kan det vara värt att inte gå med för tjock jacka eftersom det misstaget kan leda till att man svettas kopiöst, vilket kan leda till förkylning. Något som i dessa tider kan få en förpassad till ett socialt Sibirien.

  Så mitt råd är; inomhus = shorts eller annat kortkort. Utomhus = jeans med en inte alltför tjock jacka. Man kan ha tunn kofta under jackan för att slippa känna jackan direkt mot armarna, om man inte tycker om det. Se bara till att jackan komprimissar i tjockhet för det extra plagget. Då får jackan alltså inte vara särskilt tjock.
  Case closed?
Till toppen av sidan