Panik - lämna sidan!

Fler som inte kommit i puberteten?

Jag är 13 år och har fortfarande inte kommit in i puberteten. Alla tjejerna i min klass säger att de väntar spänt efter sommarlovet för att alla killar brukar bli långa när de börjar 8:an. Jag får jättemycket press och det känns som att det bara är jag, är det någon annan som har samma situation?

/Erik

Svar

 • Jag kände likadant när jag inte fått mens ännu! Jag var liksom sist och alla andra hade det. Men en dag så kom den och det kommer din pubertet också göra. Efter man väl kommit in i det så är det inte en lika stor grej längre.
  /Puberteten
 • Det är inte många killar som är långt utvecklade när man är 12, så va inte orolig:)
  /Aenille
 • Puberteten kommer för alla och det kan tillomed vara skönt att vara senare. Varför längta till att bli vuxen nu? Du är barn en gång i livet njuuut! Tro mig du kommer ha tid att vara lång, ha mörk röst och likande senare! Men jag förstår dina känslor men du är nog inte sist, ni är bara 12. Puberteten kommer att komma tro mig
  /Den som älskar sexualkunskap
 • Att folk i din klass säger att killarna kommer ha växt så mycket och sånt behöver inte stämma. Det vore konstigt om alla killar som är 11-12 skulle blivit långa och utvecklade över en sommar. Den största förändringen på killar brukar hända mellan klass 7 till 8 eller klass 8 till 9. Jag tror inte du behöver vara orolig även om det är jobbigt att vara sist och först
  /06
 • Jag kan lite känna igen mig i dig ! Jag kom in i puberteten tidigt och då kände jag mig annorlunda och det var jobbigt att byta om och duscha i skolan. Efter ett tag kom folk ifatt och då kände man säg inte utanför längre❤️. Nu känner du samma att du känner dig utanför och kanske att folk tittar på dig i omklädningsrummet? Speciellt bland killar skiljer det sig mycket och i början märks det kanske inte att man är i puberteten. Men för dig som är 13 är du absolut inte sen! Vissa killar börjar inte utvecklas förän på gymnasiet.
  /Tjejen som hatar puberteten
 • Jag var länge sen men så plötsligt kommer det små tecken och det är jättespännande! Alla kommer in i puberteten i olika åldrar och även du! Lycka till
  /Skåning
 • Hej. Nej jag har kommit in i puberteten och är 07:a men många av mina vänner har knappt kommit in i puberteten men är man sen i puberteten så brukar man bli väldigt lång så är det positivt och du kan använda det som ursäkt eller vad man ska säga. Man kan ju faktiskt komma in i puberteten i många åldrar så ingen press Lycka till hoppas du inte skäms mer ♥♥♥
  /Ving boi 07:a
 • Det kan vara svårt för mig att förstå, men för att trösta dig är jag ganska rädd för att bli längre än alla andra i klassen, även mina lärare. Just nu är jag faktiskt 7 cm kortare än min mentor just nu, och är bland dom längsta o klassen. Om du verkligen vill bli lång så kan jag trösta dig med att dom som kommer senare in i puberteten är i genomsnitt längre än dom som kom tidigare (:
  /Kram 🥰
 • De e lugnt, puberteten kommer senare för andra. Du har inga krav på dig att du ska se ut på ett visst sätt. Jag är själv 14 år och ska börja åttan o majoriteten av tjejerna I klassen har inte heller kommit in i puberteten samt killarna dårå.
  /Stockholm tjejen
 • Alla kommer in i puberteten i olika åldrar och det finns ingen korrekt ålder för när man ska komma in i puberteten
  /Göteborgskillen
 • Puberteten är olika för alla och ingen tänker nog på om du är i den eller inte. Den kommer när den kommer och man kan inte ändra på det. 
  /Glad tjej
Till toppen av sidan