Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Vad tycker ni om förlovning?

Vad tycker ni om förlovning bland unga?

Jag och min kille har varit tillsammans i 1 år nu i höst. Jag går 1an på gymnasiet och han i 3an. Jag tror många tänker att det är för tidigt för att ”de flesta håller inte ihop i ung ålder”. Men jag tycker nog inte att det spelar så stor roll om man kommer göra det eller inte. Det är väl en symbol på att man älskar varandra och vill vara med den personen?

Jag har försökt hinta om detta för min kille men vet ej vad han tycker. Så vad tycker ni?
/Tjeja

 

Svar:

 • Tycker det är lite väl ungt när du bara är 16 år och endast har varit i ett förhållande med honom i ett år ... När ni är så pass unga borde ni lägga alla kort på bordet och verkligen prata om det eftersom det är en stor sak. 
  /Tjej
 • Det kan ju vara en grej bara mellan er. Så kör om ni vill! Det är ju inget bindande liksom.
  /anonym
 • Jag tycker att om man förlovar sig är det inte som ett tecken på hur mycket ni älskar varandra, det är snarare ett tecken på och ett löfte att ni vill och tänker hålla ihop livet ut, eller iaf i flera årtionden. För att veta det tycker jag man ska ha gått ut skolan, egentligen även universitetet om ni tänker läsa där. Något kan hända, ingen av er har vuxit klart och jag tycker egentligen ett år är för kort oavsett ålder.
  /24
 • Att förlova sig är en jättefin grej att göra tillsammans med någon. Det är även en stor grej med stor betydelse. Därför tycker jag att du borde vänta. 1 år är inte så mycket, så jag råder dig att vänta några år till. Ni är säkert jättefina ihop och förhoppningsvis håller ni ihop länge till!
  /Kram
 • Jag tycker att du kanske kan börja med något som kallas ”promise ring”? jag och min kille har de och de är som en förlovningsring men utan själva betydelsen, vi älskar varandra och har lovat varandra att alltid älska varandra, men eftersom vi är rätt unga och vi tycker de är för tidigt att förlova oss på riktigt har vi detta som en liten ”innan förlovningsring”.
  //Tjej
 • Hej! Jag tycker man är lite för unga för att förlova sig redan när man går på gymnasiet. Ni är båda i en tid då ni utvecklas otroligt mycket, även om det kan kännas tufft att höra så innebär det en risk att man växer ifrån varandra. Jag hoppas dock att ni håller ihop. Men förlovning är ju ett löfte om att man tänker gifta sig med varandra. För att gifta sig anser jag att det är bra att ha gjort vissa saker först, som att flytta ihop. När man flyttar ihop kommer man lära känna nya sidor av en person och man märker då också om man faktiskt funkar ihop. Vad jag menar med det är hur man funkar tillsammans med ekonomin, hur man får ihop vardagen med jobb/studier, hushållssysslor, etc. Många par tycker att steget till att bli sambos kan påverka relationen väldigt mycket, positivt och negativt och det är något jag anser att man bör ha upplevt innan man förlovar sig. Vad som också är bra att ha pratat om när man förlovar sig är om man har samma grundläggande värderingar, om man vill ha barn och hur många, om man vill ha hund eller katt, hur man vill leva (hus, lägenhet), ett liv med en fast punkt eller om man vill leva på resande fot, etc. Är man överens om allt sånt och har bott tillsammans på riktigt så kanske man är redo att förlova sig. Men eftersom ni är så pass unga skulle jag rekommendera er att börja med exempelvis en "promise ring" för att visa er kärlek till varandra och sen när ni är äldre och mer redo kan ni byta ut den mot (eller lägga till) en förlovningsring. Men självklart är det bara ni som vet vad som är bäst för just er. Önskar er all lycka med ert förhållande!
  /Tjej, 22

Mer på UMO

ArtikelAtt vara kär

Att vara kär kan vara en härlig känsla. En del personer har varit kära många gånger, andra har aldrig varit kära.

ArtikelAtt vara gift

Du kan gifta dig av flera olika anledningar. För att få gifta dig behöver du och den du gifter dig med ha fyllt 18 år. Det är du själv som bestämmer om du ska gifta dig och med vem.

ArtikelVad händer i kroppen när du blir kär?

Kroppen kan reagera på många olika sätt när du är kär. I det här bildspelet får du förklaringar till några vanliga reaktioner.

Till toppen av sidan