Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Vad tycker ni om att vara ihop online?

Kan en online relation vara dålig? Jag är tillsammans med en tjej online. Vi brukar bråka lite ibland men vi kommer alltid överens fort igen. Men liksom ibland känns det som om det kanske skulle vara bättre att inte ha en onlinerelation. Vad tycker ni om att vara ihop online?
/Tjej 14 år

 

Svar:

 • Jag tycker att det är bra, så länge man kan träffas någon gång irl. Ibland kan det vara bättre att vara ihop utan bara en onlinerelation för att man kan lättare lära känna personen.
  /Lovis
 • Bara du vet att personen inte är ett creep och att du känner dig bekväm med det kan du göra det.
  /13-årig tjej
 • Va tillsammans om det känns rätt. Har också varit tillsammans med en online men det tog slut snabbt.
  /Good luck
 • För mig är sex väldigt viktigt i ett förhållande så att vara ihop online är inte för mig. Men det funkar nog bra för andra som inte är lika kåta.
  /13-årig tjej
 • Hej, jag är tillsammans med min kille online och för oss så funkar det bra, visst vi bråkar lite då och då men det löser sig. Det dåliga kan dock vara att vissa som dejtar online kanske har en partner som är otrogen (nu säger jag inte att din är det men vissa kan vara). En annan dålig sak kan vara att det är någon gammal person bakom personen man dejtar om man till exempel aldrig har träffat personen. Men jag tycker man får det bara man är försiktig. Lycka till med svar!
  /Anonym
 • Hej! Jag tycker det är fel. För att den här personen kan vara falsk eller fake. Om ni har träffats i verkligheten fine men inte annars. Men gör som du vill. Jag tycker att ni ska träffas i verkligheten.
  /En tjej
 • Personligen har jag flera åsikter, jag tycker dels det är ganska omoget att vara tillsammans online, samt tycker jag det är farligt då det kan vara en äldre person du då är tillsammans med, man ska alltid vara försiktig med vad man gör och skickar på nätet, om något hamnar ute på nätet så kommer det alltid att stanna där. Om någon lägger upp en annan persons nakenbilder och sprider dem så kommer det alltid för resten av ditt liv stanna kvar där, det kommer alltid finnas någon som har dina naken bilder eller videos.
  /Tindra
 • Jag skulle nog personligen tycka att det skulle vara oerhört jobbigt att ha en relation med någon jag älskade men inte kunde träffa eftersom att jag behöver mycket närhet av min partner. Men så länge det fungerar bra för er är det väll inget som jag skulle se som ett problem. Men jag skulle kanske se till att träffa henne eftersom att det kan (även om det är fett tråkigt) vara nån bedragare eller snuskgubbe, men du kanske ska träffa henne med en förälder eftersom att risken ändå finns att du skulle kunna råka illa ut. Lycka till!
  /Tjej 16 år
 • Jag skulle inte säga att det är fel, jag har kompisar som är ihop med folk de aldrig träffat fysiskt, men det är nog mer ”riskabelt” än vanliga förhållanden. Dels pga att du inte vet vem det är, i vissa fall kan det ju vara någon väldigt otäck som bara låtsas. Tror också det är lite riskabelt emotionellt eftersom man kanske inte hamnar i samma situationer så förhållandet blir inte ”testat” på samma sätt.

  Jag var i ett förhållande online, jag gjorde flera andra saker fel där, men jag skulle inte rekommendera att vara ihop med någon innan man träffar personen. Men som sagt, min bästa kompis är ihop med en kille i Kanada och de verkar ha det trevligt så.
  /25
 • det är inte bra det är det ja tycker kolla du bor långt kanske hen gör något annat me någon.
  /z.a
 • Jag har bara haft långdistansförgållande son inte är online. Men jag o min partner hörs oftast över telefon eller chattar eller videochatt och ibland kan det vara jobbigt för man saknar att hålla i handen och kramas och sånt men vi träffas ju i verkligheten också ibland.

  Så länge du känner att det är positivt att ha din onlinerelation så är det ju bra men om du saknar att kunna hålla handen tex och ses i verkligheten så om det går försök att träffas någon gång även om det bara blir en gång liksom.
  /32 mil
 • Ja det e inte så bra för man vet liksom inte vad den personen kan säga till dig så gör slut.
  /nina
 • Jag tycker att det är okej men man måste såklart vara försiktig med folk online, man vet aldrig vem som finns bakom skärmen.
  /Anonym
 • Ja förstår dig och jag har också haft det. Men det slutade aldrig bra och med att personen vart otrogen. Det kan också krascha lite eftersom man inte träffat varandra.
  /Tjej/14
 • Bli aldrig ihop med någon som utnyttjar dig eller dumpar dig. Det har jag råkat ut för.
  /Jakob
 • Det är ofta svårt och säga. Men om jag tar det från egna erfarenheter tycker jag att det är bra om det är inom sitt land och man har/kan träffas. Men är det utomlands är det en risk, partnern har tex mycket lättare att vara otrogen samt att det kan vara folk som utger sig för att vara någon annan, men gör det som du känner är rätt.
  /Tjej 16år
 • Jag HATAR DET asså du kan inte se honom... han kan inte se dig... ni kan inte kyssa eller krama varandra!!!
  /Tjej...
 • För mig går det dåligt att dejta online.
  /hej
 • Svår fråga. Jag tycker det är fel men man kan ju inte sluta vara kär. Men det är ju bättre att va ihop i verkligheten. Kan ni inte träffas?? 
  /tjej
 • Jag har testat och trots att jag tyckte om personen mycket var distansen jobbig och ett problem. Föredrar IRL
  /L
 • Jag tycker att det är riskabelt att vara ihop med någon från nätet, det kan vara någon mycket äldre än vad du tror. 
  /Tjejen15år
 • Som en person som själv förut varit ihop med personer online under de senaste tre åren, t.ex. en tjej från Storbritannien, och varit deppig hela livet, så tycker jag att det finns vissa fördelar att vara ihop online när man har haft det svårt socialt. Dock, det finns även nackdelar, t.ex. att din partner inte är online vilket gör dig stressad.
  /Swede

Aktuella artiklar

Svara varandraHur berättar jag för föräldrarna om killen från snapchat?

Jag har blivit ihop med en kille på snapchat som verkligen gillar mig och jag gillar honom och vi ska träffas första gången i sommar. Har ni tips på hur man kan berätta för sina föräldrar om det?

Svara varandraVarför slutade han skriva med mig?

Tre dagar gick och jag försökte få kontakt med honom, men han skickade ingenting till mig. Jag vet inte vad som har hänt, om jag har gjort nått eller om han bara inte har tid att svara.

Svara varandraVarför tog hon bort mig från snap?

Efter ett tag fick jag även höra på en del ”djupare” saker och fick prata ut med henne. Det kändes bra och jag kände mig speciell då man kanske inte berättar vad som helst för någon bara sådär.

Svara varandraKan man få en seriös kärleksrelation på tinder?

Jag är rädd att det bara är en sida för att hitta engångsligg. Är det sant eller bara en fördom som jag har?

Svara varandraHur startar ni chatt på dejtingappar?

Vad är eran secret sauce? Pickuplines isbrytare.. Hur får ni igång chatten?

Svara varandraNågon mer som byter för mycket bilder och mår dåligt?

Jag har i 3-4 års tid bytt bilder med killar, vilket jag senaste året insett är som ett självskadebeteende. Jag har bytt bilder med så många killar att jag verkligen inte kan minnas alla, men aa minst 300 grabbar iaf.

Svara varandraHur får jag min kille att sluta skicka dickpics?

Min kille skickar dickpics men jag vill inte det. Men jag vill fortfarande vara tillsammans med honom.

Svara varandraTips för att sluta vara beroende av mobilen?

Det fungerar inte för mig att lägga apptimers, jag tar bara bort dem hela tiden. Tacksam för tips och råd!

Svara varandraAlla har mina nudes, vad ska jag göra?

Jag har skickat nudes och alla där jag bor har dem.

Svara varandraDe säger att jag måste skicka nudes

Personer har hotat och sagt att jag måste skicka nudes. Jag känner inte personerna men de har hotat att skada min familj om jag inte gör det. Jag vågar inte prata med mina föräldrar, vad ska jag göra?

Till toppen av sidan