Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Mina vänner hatar killen jag gillar, hjälp!

Jag är en 14-årig tjej som har ett problem. Vi hade en taskig kille i klassen. Men jag fattade ganska fort att han hade det tufft. Jag erbjöd honom att vara med mina kompisar. Vi blev bra vänner och jag har börjat få känslor för honom. Men nyligen sa mina kompisar att de hatar honom! Jag vill visa mina känslor öppet för honom, men jag vill inte välja mellan honom och mina vänner. Vad ska jag göra?

/Cat stevens

 

Skriv ditt svar

Svar:

 • Jag tycker att du borde berätta för dina kompisar att du gillar honom om du inte får vara med dom längre så är dom inte riktiga kompisar. Om du hade berätta så kommer det förstå och låta dig fortsätta vara kompis med dom de är riktiga kompisar du måste berätta
  /Alva Svensson
 • ett tips är att säga äligt vad du tycker och om dina kompisar inte tycker om han så får dom respektera det och vara bra kompisar. 
  /flisan frends
 • Hej! Det vara jag som skrev frågan. Vill bara förtydliga att jag absolut inte tänker lämna mina vänner. De är mina bästisar och har stöttat mig i allt utom det här. De är inte taskiga, de kan bara inte se det snälla hos killen. Det gör att gruppen blir splittad.
  /Den som skrev frågan
 • Försök att berätta din situation för killen eller håll erat förhållande hemligt
  /Din vän
 • Du ska inte bry dig om dom hatar killen som du gillar!! Säg bara som de e till både killen o dina kompisar!! Dina kompisar får bara acceptera att du verkligen gillar den killen🥰
  /You got this!!!!
 • Om du pratar med dina vänner om hur du känner så kommer de förhoppningsvis förstå. Dessutom så måste ju du kunna få vara kär i vem du vill och det är något som dina vänner borde förstå. Sedan när man blir äldre så kommer sånt inte hända så ofta då många börjar förstå mer att kärlek är något som kan komma när som helst och för vem som helst. Du kan ju försöka förklara för dem hur han är när man är ensam med honom och förklara hur han har det så kanske de också kommer förstå.
  /Tjej
 • Tack så mycket guys! Ni är bäst! Ta hand om er och tack för att ni tog er tid att hjälpa mig!
  /Den som skrev frågan:)
 • Säg till honom att han har det tufft och att du har känslor för honom.
  /Klara

Mer på UMO

Svara varandraKompisen har förändrats efter lovet, hjälp!

Hon var mestadels trött och ovanligt tyst. Nästan lite irriterad kändes det som. När jag frågade om hon var ledsen sa hon att hon bara var trött.

Till toppen av sidan