Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Kan man få en seriös kärleksrelation på tinder?

Jag skulle vilja ha en kärleksrelation och tänkte skapa en profil på tinder. Jag är dock rädd att det bara är en sida för att hitta engångsligg. Är det sant eller bara en fördom som jag har?

Har ni haft någon profil på tinder? Hur var det? Var det isåfall bara folk som ville hitta ligg eller fanns det folk som ville ha en seriös kärleksrelation?

/Tjej på 17 år

 

Svar:

 • Det är väl möjligt att hitta någon man är intresserad av romantiskt, men enligt min erfarenhet är tinder inte ett så bra ställe för förhållanden. Jag skulle säga att det är lättare om du antingen lär känna folk genom skolan eller på jobbplatser.

  Ifall du ansöker om jobb du är intresserad av så är det säkert andra där som är intresserade av liknande saker. Sen är ju fester ett annat alternativ. Försök bara träffa mer folk så klickar du med någon/några så småningom ;) Lycka till!
  //Samuel
 • Du kommer hitta allt från fuckboys till pojkvänsmaterial. Ta det försiktigt, så kommer det bli bra?
  /Tjej 20
 • Nja engångsligg är vanligt på Tinder men det är sällan det största problemet. Det finns nog flera seriösa personer där men att faktiskt få matchningar är ganska svårt (appen är utvecklad på ett sånt sätt så att den ska stimulera hjärnas dopaminsystem och att företaget bakom ska tjäna pengar). Sedan om du också får en matchning så är folk ganska dåliga på att svara i den appen som också är för 18+. Men ge den ett försök på egen risk.
  /Kille 18 bast
 • Hej! Min generella uppfattning av tinder är och har alltid varit att de flesta där är ute efter att ligga. Detta är uppfattningen jag byggde upp under lång tid när jag bara hörde talas om tinder från andra och hade vänner som var på tinder under långa perioder. Jag laddade dock ner tinder för 2 år sedan och tänkte inte alls ta det seriöst, just eftersom jag utgick från att det inte finns seriösa killar på tinder.

  Jag matchade sen, samma dag som jag laddat ner tinder, med en kille som idag är min pojkvän. Han var faktiskt den första jag skrev med. Jag tog bort appen bara efter några dagar för att jag kände att appen var ytlig och inget ställe för mig. Min poäng är att det absolut går att hitta någon på tinder, men att det nog är svårt. Tror bara jag har haft enorm tur, framförallt som hittade någon så snabbt. Så det är absolut värt att testa, men det gäller att du är tydlig med vad du vill och är ute efter och är lite skeptisk mot killar som du skriver med för att säkerställa att de verkligen är ute efter samma sak som du.

  Och tänk på, alla är inte den de utger sig för att vara, så var försiktig om du ska träffa någon därifrån. Träffas på offentliga platser första gångerna och prata gärna med dem över facetime eller liknande först för att säkerställa att personen du vill träffa faktiskt är den som personen utger sig för att vara. Var rädd om dig och lycka till!
  /Tjej, 22
 • Hej! Jag har hittat min pojkvän på tinder, vi har varit tillsammans i 3 år nu. Det är absolut inte omöjligt men var tydlig med vad du vill och inte så kommer det gå superbra! Och kom ihåg gå aldrig med på något du inte vill.
  /Wilma, 23
 • Det finns absolut gott om killar som vill ha mer än engångsligg. Man kanske först ses ute, fikar och börjar dejta. Sen ses hemma, myser och kanske sover över och har sex. Sen blir det eventuellt varaktigt förhållande om man klickar. Så blev det för mig, men träffade 4 killar innan det blev rätt. Så du kanske ändå får vara beredd på att behöva dejta och ha sex, för att kanske bli ett par på riktigt sen.
  /Tjej, 20
 • Svårt att säga då det definitivt finns folk där av båda typerna. Har inte haft en profil där själv men hört att det delvis används för att få ego-boost av vissa. Å andra sidan har jag bekanta som träffat väldigt bra personer att bli tillsammans med som inte enbart är ute efter engångsligg på Tinder. Det beror på vem du matchar med. Min rekommendation är att du ska vara tydlig med vad du letar efter. Om du får känslan av att personen enbart är ute efter ligg så borde du ta avstånd. Kanske avstå från att ligga på de första träffarna tills det att du vet att personen du möter är ute efter samma som dig. Lycka till!
  /P19
 • Jag personligen skulle inte påstå att man kan hitta kärleken på tinder, att vara kär innebär att man älskar personen alltså personlighet och kemin man har. Detta sker normalt och inte påtvingat, hjärtat fastnar på någon och så blir man kär helt enkelt. Men på tinder så är det annorlunda, man ser utseende då "gillar" man personen, alltså redan i början har man inställningen i hjärnan att den man väljer måste se bra ut och då har ju man isf lämnat kärleksvägen och är ute efter tillfälliga saker. Oftast folk som går till dejtingsappar är det folk som är desperata efter vem som helst med tanken att de swipar höger på en hel del personer, eller så är det folk som precis kommit ur en relation och vill distrahera sig genom att vara med någon annan vilket betyder att personen man väljer kan vara vem som helst eller så är det folk som är ute för ligg helt enkelt. I alla dessa fall som jag har nämnt leder till en sak och det är att man swipar höger på många och väljer vem som helst, detta är abslout inte kärlek och kan absolut inte leda till kärlek heller. Kärleken är ju att man älskar just DIG för den du är!!!!!! Inte för att det inte fanns bättre val!
  /Kille24år
 • Hej, många siter kan va jobbiga och svårt att veta om det är äkta och jag vet hur du känner. Jag har varit på många galna sidor och dom flesta vet att man hittar aldrig nån där som vill nåt seriöst, men jag hittade kompisar och bland annat en kille och det har inte varit något ligg eller nåt sånt det har varit en normal relation. Jag tycker du borde testa. Sant du kommer hitta killar som bara vill ligga men testa dom först. Säg varför du är där och om det händer att du blir tillsammans med en kille där och ni börjar träffas ha inte nåt ligg med han. Vänta några månader eller så länge det behövs så du känner dig säker på att han inte vill ha dig för ligg. Vad du än testar lycka till!
  /Alias

Mer på UMO

Svara varandraHur flörtar man på snapchat?

Jag har under en ganska lång tid skrivit med en kille över snap. Och jag börjar bli intresserad av honom.

ArtikelNakenbilder och annat nätsex

Sex på internet kan vara många olika saker. Till exempel att byta nakenbilder, att filma sig när man gör något sexuellt eller att skicka sexiga meddelanden.

ArtikelUMO frågar: Hur blir man ihop med den man gillar?

Här kan du läsa hur andra unga gjort när de blivit ihop. Du kan också skriva hur det gick till när du blev ihop med någon.

Till toppen av sidan