Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Är det okej att bli ihop med kompisens ex?

För nästan ett halvår sen kom jag ny till skolan jag går i nu. Jag trivs superbra och har hittat massor av bra vänner. Men jag har ett problem som tynger mig.

Under de senaste veckorna har jag fått väldigt starka känslor för en av mina kompisars expojkvän. Det har märkts av väldigt tydligt och min kompis säger att det är fritt fram för mig. Jag frågar mig själv hela tiden om det verkligen är rätt, men hon har själv bekräftat att hon inte längre har några känslor för honom. Mina andra kompisar säger att de är helt säkra på att hon inte har kommit över honom än, men när hon själv hypar upp mig på honom och faktiskt har sagt att han inte betyder något längre, har jag då rätten att ta min chans på honom? Det känns så moraliskt fel, men hade jag varit hon hade jag å andra sidan inte ljugit om mina känslor för honom.

Så vad är egentligen okej? Har hon rätten att vara avundsjuk om det slutar bra för mig?
/behöver hjälp

 

Skriv ditt svar

Svar:

 • Om hon sagt att hon själv kommit över honom och att det är fritt fram går det bra för dig❤️
  /anonym
 • Helst tycker jag att man inte ska bli ihop med sina riktigt nära vänners ex, för att det kan senare skapa problem
  /Broder
 • Ja, det är okej att bli ihop med kompisens ex. Kanske inte om du vet att din kompis blir ledsen.
  /Hej
 • Det är en svår situation. Jag skulle fråga din kompis på riktigt och kräva ett ärligt svar.
  /gurkorna
 • Hej! Jag tycker att du inte ska bry dig om din kompis blir sur. Du kan ju inte styra över dina känslor så jag tycker att det är helt okej!
  /Selma
 • Jag tycker inte att det är okej om dom har gjort slut nydligen men om det har gått ett bra tag så är det väl okej.
  ///Anonym
 • Det är okej tycker jag, har hon inga känslor för honom så tycker jag att du kan ta chansen.
  /Anonym
 • Det beror förstås på vem av dem som gjorde slut med vem etc., men om hon säger att det inte är något problem så är det nog inte det, och det är oavsett inte ditt fel. Go for it!
  /Sylveon
 • Hej! Du skriver att din kompis sagt att hon inte har känslor för sitt ex och att hon även hypar upp dig på honom. Jag tycker det låter som att hon är över honom och jag ser inga problem med att du skulle satsa på honom. Om din kompis fortfarande skulle ha känslor för sitt ex men säger till dig att hon inte har det kan jag tycka att hon får ”skylla sig själv”. Om hon skulle ha problem med att du gillar honom måste hon säga det tydligt, men i ett sånt läge har du ändå rätt att göra vad du känner för. Att hon hypar upp dig på honom tycker jag låter som ett jättebra tecken på att hon inte har känslor för sitt ex. Om hon skulle ha haft känslor kvar skulle hon nog inte göra så (skulle aldrig gjort det själv). Jag tycker att du ska ta din chans! Satsa! Se vad som händer! Kan ju såklart hända att hon blir avundsjuk om det går bra för er två men det har ju uppenbarligen inte gått så bra med henne och den här killen innan och då har dom ju avslutat sin relation. Om hon är en bra kompis så borde hon bli glad för din skull. Om jag va du skulle jag köra! Lycka till!! Kram
  /Go for it!
 • Hej! Det låter som en trasslig situation det där. Tror du att du kan prata med din vän om det? Du behöver inte göra det så stort och dramatiskt. Bara berätta för henne att du har känslor för hennes ex och fråga hur hon känner kring det. Då lär du märka om hon skulle acceptera att du blev tillsammans med honom. Vi tror på dig, you got this👊❤️!
  /Du klarar det!
 • Jag tänker att om de gjorde slut var det nog bäst så för de båda liksom att det fanns en anledning och en bra en för annars hade de bara löst det. Jag tycker att i just den hära situationen är det okej.
  /Tjej som hoppas att hon hjälpte
 • Tja! Asså jag skulle tycka att det inte är bästa idén för om jag var din kompis så tror jag att jag också skulle hypa upp men det är riktigt svårt att komma över ett ex och jag skulle säga att du sätter vänskapen på spel. P.S gör det du vill men hon kommer förmodligen bli ledsen (inte kommit över mitt ex 3 år senare 😭 )
  /April
 • Jag har själv varit i samma situation, det blev så att vännen va ärlig med mig och sa att det var fritt fram och att hon inte hade några känslor. Vilket hon heller inte hade men jag såg till att jag sa ”om det inte är ok eller om det är så att du fortfarande har känslor så kan du säga det” och då sa hon att det va lugnt så då bara körde jag.
  /H
 • Jag förstår hur du känner och jag förstår att det kan kännas jobbigt. I en sån här situation skulle jag nog ha tagit min kompis åt sidan och pratat med hen. Frågat om hur hen känner kring detta x:et för att sedan berätta hur jag själv känner. Jag skulle som kompis ha blivit glad om hen kom fram till mig och frågade hur jag kände och att hen inte bara gick på vad en annan person tror. Detta visar även att du bryr dig om din kompis och att du kan vara ärlig mot hen. Hoppas du fick hjälp! 
  /Wilma
 • Alltså, det beror på. Om du VERKLIGEN gillar killen och han gillar dig tillbaks är det väl bara att köra, men om vännerna säger ”hon har EJ kommit över honom” då kanske det är bättre att vänta ett tag eftersom hon kanske ljuger för dig om att hon inte gillar killen längre för att vara snäll eller så. Men det går absolut, och hon har ingen rätt att bli arg om ni blir ihop ❤️❤️
  /Strumphatare
 • Ja det är okej! Fast dubbelchecka med dom ifall dom tycker att det är okej. Men dom har ju ändå gjort slut så då är det inget fel med det.
  /Hemligt
 • NEJ.............
  /NEJ
 • Fråga dig själv: Hur nära vänner är ni? Ju närmre vänner ni är desto mer känsloladdat och dramatiskt kan det bli men samtidigt så kan inte du rå för vad du känner och om han känner samma sak är det ju synd om ni inte tar vara på det. Jag förstår att du är orolig för vad din kompis egentligen känner om det här men har hon sagt att hon är över honom och verkar lugn i tonen när hon säger det så borde det va så. Du kan prata med henne en extra gång och förklara att du är rädd att förlora eran vänskap om ni blir tillsammans och att du inte vill att det uppstår nån konflikt.
  /Brum
 • Kör på, men det är en oskriven regel att aldrig bli tillsammans med sin kompis ex. Så din kompis kan senare i livet använda det emot dig och skapa mer problem än vad hon kanske skulle kunnat gjort innan.
  /Anonym
Till toppen av sidan