Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Vill inte att min tjej blir bjuden på drinkar

Jag är 18 år och min flickvän är 16 och fyller 17 inom kort. Hon har nu börjat att festa mer och mer vilket är helt okej. Tills den dagen jag tyckte att hon prioriterade att festa mer än sin träning och vår tid ibland (hon är inte beroende). Jag litar på henne till 100% när hon är ute och festar utan mig. Men ett problem är att jag hatar när andra killar bjuder henne på dricka och hon tar emot det. Jag har nämnt det tidigare och sa åt henne att endast ringa mig för pengar så swishar jag för drickan. Har jag fel eller rätt? Jag kräver inga pengar tillbaks! Utan vill bara inte att killar ska kunna få bjuda henne för jag vet att de inte bjuder för att vara vänliga…. Nu snackar jag inte om kompisar utan killar som hon stöter på för första gången på klubben osv.
/Abbe

 

Svar:

 • Jag kan tycka att det är okej att ta emot drinkar från killar även om man är i en relation. Det betyder aldrig att man är skyldig mannen något mer än ett tack. Om mannen börjar kräva något mer (uppmärksamhet, att konversera, dansa osv) så kan det ju kanske bli jobbigt för din tjej men det är såklart inte hennes fel. Om du känner att det stör dig bör du nog prata med henne om det och kanske utreda vad det är som gör dig obekväm i denna situation. Det låter ju som att du kan lita på henne, vilket är jättehärligt, så det borde inte vara så svårt att komma på någon lösning mellan er som passar er båda!
  / :)
 • Hej Abbe, tycker att det är jätte bra av dig att du låter din flickvän festa osv och det är absolut inte fel av dig att få dessa känslor kring detta med att andra killar erbjuder din flickvän en dricka. Som tjej tycker jag själv att det är fel att ta emot drickor från andra killar när man har kille då man redan kan känna av att det är rätt så självklart att killarna bjuder henne på dricka för att lära känna henne på en annan nivå om de nu så är främlingar. Kortfattat är detta en red flag. Sedan så kan ju det vara så att din flickvän inte är medveten om situationen hon befinner sig i och inte känner till dessa killars avsikter, så jag tycker att det rätta sättet för dig är att prata med din flickvän. Berätta hur detta får dig att må och att du bara känner oro för er relations skull. Detta borde hon såklart fatta. Sedan kan du väl även följa med henne på fester som hon drar till så att detta med killar som bjuder på drickor inte upprepas då de vet att hon har kille?
  /:)
 • Mitt tips är att prata med henne igen och visa att du verkligen bryr dig och tycker det är viktigt. Om hon fattar och håller med slutar hon säkert ta emot drinkar, men om hon inte fattar eller håller med kan du inte direkt vaka över henne. Då har du ändå gjort allt du kan och det är upp till henne att sluta.
  /09 tjej
 • I en perfekt värld, där alla killarna är helt ”ärliga” och ”bara” vill ha sex, kommer de respektera när hon säger nej och inte tvinga vaken fysiskt eller eller genom att tjata, så kan du nog ses som paranoid. Mer realistiskt är det en hyfsad chans att någon kille vid något tillfälle skulle försöka övertala henne när hon är påverkad, speciellt om han också är påverkad. I värsta fall finns det ju också de väldigt få killar som skulle ta till andra metoder. Jag skulle tycka det var ganska rart om jag hade en pojkvän och han reagerade så som du gör. Som jag förstår det är det bara den delen du är emot, du försöker inte få henne att inte gå ut eller bara gå med dig eller så. Däremot skulle jag nog känna att det är konstigt att be min partner att köpa något åt mig när hen inte är där och jag har pengar.

  Jag tycker nog du har rätt, men det kanske skulle vara ”roligare” för henne om du aktivt bjöd på något när du inte är där. Jag har noll faktisk erfarenhet av relationer ska jag säga och jag är egentligen lite emot att man dricker, men det är så jag tänker iaf
  /M
 • Jag tycker att du har rätt att oroa dig. Det är vanligt att folk bjuder en på en drink som de har lagt nåt i. Berätta för din tjej hur du känner
  /P
 • Förstår att du inte vill att hon ska råka illa ut men jag tror ändå inte att du litar på henne helt om det ändå känns fel att nån annan kille bjuder. Ja, många killar är tyvärr sliskiga på ställen som klubbar men vissa kan faktiskt bara bjuda för att det är deras sätt att inleda en vänskapsrelation med henne. Om din tjej känner sig obekväm så ringer hon dig eller nån annan hon litar på tror jag.
  /Hejsan
 • Om du litar på henne till 100%, varför är du orolig? Känns ju lite som att du inte litar på henne. Fundera på det :)
  /KV

Mer på UMO

Att vara ihop

Här hittar du innehåll om att vara ihop.

ArtikelUMO frågar: Hur känns det att vara svartsjuk?

Svartsjuka kan kännas på olika sätt. Hur känns det för dig när du är svartsjuk? Skriv ditt svar och läs vad andra har svarat.

UMO-poddenHur slutar jag vara svartsjuk?

08. "Om inte jag svarar inom 5 minuter kan min partner undra vad jag håller på med och tro att jag hånglar med någon annan".

Till toppen av sidan