Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Hur tar jag kontakt med tjejen utan sociala medier?

Hej, jag är kär i en tjej i skolan. Jag känner inte denna tjej för hon går i min paralelklass i 9:an. Mitt problem är att jag inte vågar prata med henne. Jag har inte hennes nummer och jag har inte nårga sociala medier.

Jag vill jätte gärna ta kontakt med henne, prata med henne och fråga, men jag vet inte hur? Vad gillar tjejer att prata om? När och var kan vi prata?

/En kille 15år som är kär

Svar:

 • Försök hamna i hennes umgänge. Kanske delar ni nån lektion tillsammans? Försök sitta vid samma bord och prata med henne lite extra så kanske ni hejar lite i korridoren och kan få det till en högre nivå.
  /Myris
 • Om du känner någon i hennes klass så fråga om du kan typ va med i klassens sc-grupp, när du gjort de så kan du adda henne (om du vågar). Tjejer gillar att prata om allt, försök se om hon tittar på dig ngn gång o liksom se vad de är för blicka typ.
  siri//13 år gml
 • Du får börja ta kontakt personligen och försaka skapa konversation med individen. Och tjejer är ochså människor, dom har olika intressen. Ni kan prata vart som helst
  /Matias
 • Om du har några vänner som känner henne är det möjligt att ni först kan hänga med varandra och ni lär känna varandra som första steg.
  /en tjej
 • Hej. Ifall ni har någon gemensam kompis så kan du ksk hänga med den samtidigt som den hänger med hon, det är olika vad tjejer gillar men som jag upplever de så brukar dom gilla smink och liksom såna saker. Styla kläder, naglar. Lycka till
  /Tjej på 13 år
 • Du kan börja med att säga hej typ när hon går förbi och sen kan du börja berätta om du tycker om henne. Det är läskigt i början men det löser sig, vara inte rädd.
  //Lycka till
 • Om du har en kompis som går i din paralellklass kan du skriva en lapp och be din kompis lämna den på något diskret sätt eller om du vet vart hennes skåp är kan du lägga en lapp där. På lappen kan du skriva typ "kan du komma till ........., jag vill fråga en sak // ditt namn" eller något liknande.
  /En tjej i 6:an som hade samma exakt problem
 • Tyvärr så får jag inga tjejer så kan inte svara på det.
  /ibrahim 9:an

Mer på UMO

Fråga UMOHur visar jag att jag är kär?

Jag kan ju knappast bara gå fram och säga typ "Du, jag är kär i i dig" eller?

Egna berättelserMina bästa dejtingtips

Jag har under några år av dejtande lärt mig en hel del kring hur man bär sig åt för att få ihop det med någon man tycker om, så tänkte dela med mig av några tips.

Egna berättelserKärlek och social fobi

Jag har alltid varit konstig, emo och tyst. Jag har social fobi. I skolan sitter jag bakom den sötaste killen någonsin. Han heter Alex. ... Jag önskar att jag kan få ge dig fler kramar. Hårda. Men ändå mjuka. Jag hoppas att en dag så kommer du och jag pussas. Jag kan bara hoppas. Drömma.

ArtikelUMO frågar: Hur träffar man någon att bli ihop med?

Här kan du läsa hur andra unga gjort när de blivit tillsammans och var de har träffats. Du kan också skriva hur det gick till när du blev ihop med någon.

ArtikelUMO frågar: Är hen intresserad?

Hur vet man om någon är intresserad av en? Och vad gör man då? Läs vad andra har svarat.

Till toppen av sidan