Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Hur kan jag släppa och gå vidare?

Jag och min tidigare tjej gjorde slut för några dagar sedan. Hon flyttade utomlands för jobb i ett år men vi sa att vi skulle fortsätta vara tillsammans. Det gick alldeles utmärkt i en och en halv månad och jag kom och hälsade på och vi hade det hur bra som helst.

Några veckor senare hade vi bestämt när jag skulle hälsa på nästa gång och allt var klart och bokat. Sen en vecka innan jag skulle åka ner hade vi ett tjafs en kväll och dagen efter blev jag dumpad och fick förklaringen att det inte funkar och inte är rätt tid. Hon vill fokusera på sig själv och inte ha något förhållande eftersom hon ska satsa på att bli kvar där efter det här året.

Detta kom som nästan från ingenstans efter att vi haft det så bra innan. Visst, vi har pratat om att det blir tufft och att det kanske inte kommer funka. Men det gick så himla bra fram tills ett litet tjafs som utlöste det hela.

Jag är helt förkrossad och sårad. Jag vill bara ha tillbaka henne och kämpa för oss för det har verkligen varit hon och jag i allt. Det är ingen paus utan hon har gjort slut.

Måste jag släppa henne helt nu? Går runt i önsketänkande att det ska bli vi igen och jag vet inte hur jag ska göra. Släppa det helt och gå vidare känns omöjligt eftersom vi pratat så mycket om framtiden. Har så svårt att acceptera att det är slut. Behöver råd…
/Dumpad kille

 

Svar:

 • "I know you loved her but it's over mate, it dosen't matter put the phone away" Det kmr bli svårt, men tänk på andra saker. Testa att skriva ner hur du känner, det har nämligen hjälpt mig:)
  /Lakrits 7
 • Hej, kände mig att jag kunde relatera hårt till detta då jag också förlorat någon som varit så nära, inte en jag haft en relation med utan min bästa vän, så jag förstår dig upp till 100%. För mig var det precis samma sak, ett litet gräl och så många minnen försvann under en så kort tid. Jag förstår precis smärtan att förlora någon man planerat sin framtid med.

  Trots att en liten bit av mig tänker tillbaka till det förflutna och undrar vad det var som fick allt att gå så snett, så kan jag fortfarande stå på mina två ben och leva livet. Ditt problem här är att du sett ditt ex som något så pass stort att det känns så tomt nu när hon är borta, för att du lutat ditt hela hjärta mot henne. Sedan så har ni två även planerat mycket, därför kan jag förstå till varför det känns så smärtsamt.

  Mitt största tips är att hitta något att fokusera på, detta kan vara antingen en aktivitet eller skolan, det är då du tappar fokuset på henne och kommer att gå över henne genom tiden. Trots hoppet du har tycker jag fortfarande att du borde ta en stund och tänka efter på all negativitet som hon gett dig. När detta skedde mig och min före detta bästa vän var jag så pass förkrossad, men sedan tänkte jag efter och insåg att hon bortsett från positivitet även gav mig negativitet, och det var detta som fick mig att släppa henne helt.

  Tänk även på möjligheter du kan göra nu när hon inte är en stor del av ditt liv längre. När du tar tag i livet kommer du att inse hur onödigt det var att sitta där och ha hopp om att någon kommer att komma tillbaka, tro mig. Har du fortfarande problem rekommenderar jag att du pratar med någon, det kan vara en vän men även en kurator. Att prata med någon lättar situationen.
  /Anonym

Mer på UMO

Artikel

Vad är bra med att vara singel?

Vilka fördelar finns det med att vara singel? Dela med dig av vad du tycker eller läs vad andra säger!

Frågor & svar

Ska jag göra slut fast jag älskar honom?

Jag har börjat tveka för jag känner inget pirr med honom längre, förälskelsen är borta och det känns som om vi bara är bra kompisar. Jag kan inte ens ha sex med honom för jag blir inte kåt på honom längre.

UMO-podden

Bedragen - ska jag göra slut?

20. "Det var inte logik som styrde mig då, det var känslorna. Jag ville inte att hela mitt liv skulle ändras för något jag inte var skyldig till. Så vi fortsatte att vara ihop ett tag till."

Till toppen av sidan