Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Hur är det att gå i samma klass och vara ihop?

Jag läser på universitetet och har under ca 2 månader dejtat en tjej som går i samma klass som mig. Jag har fallit helt för henne och fått min kärlek bekräftad.

Jag undrar om ni vill dela med er om hur det kan vara att ha en kärleksrelation när man går i samma klass och därmed träffas varje dag. Vad kan det finnas för fördelar/nackdelar? Något att tänka på?

Jag har aldrig varit i en kärleksrelation tidigare, så det är helt nytt för mig. För övrigt brukar vi umgås i lite olika kompisgäng i skolan.
/Karl, 21

Svar:

 • Jag tänker att det inte spelar någon roll om man är tillsammans med någon ifrån samma klass, men det som kan vara drygt är väl om man gör slut och det blir jobbigt att se den personen. Fördelar är ju att man kanske umgås mycket.
  /Tjej 13
 • Jag skulle inte bli ihop med någon i min klass då det kan bli väldigt stelt om någon gör slut. Men om man älskar personen så visst. Det är upp till var och en.
  /13 år
 • Umm .. ska säga att det e jobbigt att vara ihop med någon i sin klass. Själv är jag ihop med någon i min klass, men han blir oftast ledsen när jag e med mina vänner och ej med honom. Men det bra är ju att man lär känna varandra bättre än om man typ aldrig träffar varandra.
  /Tjejen som har varit ihop med 17 personer
 • Asså har man ett förhållande och går i samma klass så kan det bli liksom lite komplicerat för man kanske inte vågar lika mycket och faller för grupptrycket som mitt ex gjorde.
  /kör på det du tycke är bäst
 • Egentligen spelar vilken klass det är inte så stor roll, men det finns ändå vissa fördelar och nackdelar. Att träffa varann varje dag är ju jättekul, och man är ju inte tillsammans på samma sätt runt en massa människor som när man är själv. Att träffas utanför skoltid blir därför ändå speciellt. Ifall man vill att ens förhållande ska vara hemligt blir det jobbigt för andra i klassen lär märka att det är något på gång.

  Om man gör slut och blir ovänner medans man fortfarande är i samma klass kan det bli jobbigt. En sak att tänka på är att vara ungefär samma person i och utanför skolan, till exempel inte ignorera sin partner för man är runt folk, eller vara elak när andra människor ser, men snäll när man är ensam. Det kan vara jobbigt att vara med folk som är otrevlig mot en, även om de är väldigt snälla ibland också. Jag tror på er det kommer säkert gå bra :)
   /17åring ihop med någon i samma klass
 • Jag är ihop med en kille som går i samma klass som mig, det är bara bra för att vi får träffas oftare. Vi kan t.ex plugga tillsammans (vi båda är nördar). Det skulle ju bli jobbigt om nån av oss gjorde slut när vi går i samma klass, men vi har en jättebra relation som har hållit i flera år.
  /Tjej med ett bra förhållande
 • Det varierar klart från person till person men hur jag upplevt det kan det bli mycket drama och när man gör slut om man nu gör det, är det ännu svårare eftersom man måste se personen varje dag.
  /Tjej 15
 • Det är väl bara bra då ses man ju ofta.
  /13
 • Att gå i samma klass med pojkvän/flickvän är nog inget man ska tänka på, då har ni ju chans att prata med varandra IRL oftare och kanske större chans att hänga, nackdelen kan ju vara att ni hänger så mycket att det blir tröttsamt så det kan man ju tänka på. Inget stoppar äkta kärlek! Kom ihåg det😁.
  /🤗
 • Asså när man är ihop och går i samma klass så kan det bli lite för mycket ibland. Man ser ju varandra varje dag och varje sekund nästan. Och sen om man skulle bråka eller så, så är det lite svårt att undvika varandra. Men bortsett från det är det najs att nästan alltid vara tillsammans. Men tänk också på att ni kanske gör slut nån gång. Då kan det vara lite jobbigt. Speciellt om det blev ett dramatiskt slut.
  /La idiota
 • Jag är ihop med någon som går i samma skola men inte samma klass. För oss är det bara trevligt att träffas ofta, och jag har inte funderat på hur det skulle bli om vi gör slut. Tänker att det skulle vara synd om man undviker en relation med någon man gillar bara för att den råkar gå i samma klass/skola.
  /Inte jättemycket erfarenhet men detta är mina tankar
 • Jag har en kille och vi går i samma klass och jag tycker att det är ganska kul för då träffas vi ju varje dag och det är ju lättare att vara med varandra i skolan om man går i samma klass men vi är som väldigt nära så ifall vi gör slut så blir det nog en stor grej speciellt inom klassen och kanske för flera andra i skolan men vi skulle nog inte ha blivit ihop om vi inte gick i samma klass.
  /Anna

Mer på UMO

Att vara ihop

Här hittar du innehåll om att vara ihop.

ArtikelAtt vara kär

Att vara kär kan vara en härlig känsla. En del personer har varit kära många gånger, andra har aldrig varit kära.

UMO-poddenFrågor & svar om kärlek och vänskap

35. Ska jag berätta om otroheten? Hur blir jag mindre svartsjuk? Vad man ska göra om en kompis är taskig? UMO:s experter svarar på frågorna och Martina och Adrian berättar om sina erfarenheter.

Till toppen av sidan