Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Är rädd för min kille trots att han är snäll!

Är en kille på 15 vårar med ett problem. Har dejtat en supergullig och helt underbar kille i över fem månader nu men hur mycket jag än försöker så är jag fortfarande rädd för honom. Ibland kan det också bli så allvarligt att jag skakar och rycker till så fort han rör sig eller försöker komma nära mig. Vet verkligen inte hur jag ska komma över detta för han har aldrig skadat mig fysiskt. Har provat att prata med honom om det flera gånger men det har inte hjälpt. Vill verkligen inte att vårt förhållande ska ta slut eller förstöras p.g.a. min rädsla. Vad kan jag göra?
/🏳️‍⚧️-katten

 

Svar:

 • Gå till ungdomsmottagning och be om att få prata med kurator, psykolog eller liknande. Det kan vara något som går att fixa. Kanske ni kan gå tillsammans
  /M
 • Ursäkta om jag är för privat nu men jag funderar på om du varit med om något innan, där någon till exempel skadat dig fysiskt? Har du allmänt en rädsla för män? Växte du upp i en miljö där misshandel skedde? Sånt kanske kan vara anledningen till att du är rädd för honom. Om det är så tror jag att du behöver hjälp.

  Då skulle kunna gå till en psykolog. Även om du inte varit med om nåt kan det vara bra att få hjälp från en psykolog som kan utreda vad din rädsla beror på och förhoppningsvis hjälpa dig.
  /Anonym
 • Jag vet att det kan va jättejobbigt men du borde lämna honom… man ska inte vara minsta lilla rädd i en relation!
  /Queer 14 åring
 • Gör slut med honnom
  /Aleboy 15
 • Tycker de låter lite sus att du är rädd
  /E
 • Jag tycker att du borde dumpa honom
  /E J

Mer på UMO

Att vara ihop

Innehåll om att vara ihop.

Artikel

Kyssar, hångel och strul

Många tycker om att kyssas och hångla, eller längtar efter att få göra det. Samtidigt kan det kännas lite nervöst inför första kyssen eller hånglet. Hur gör man egentligen?

Till toppen av sidan