Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Jag gillar min kompis men hon friendzonar mig

Jag gillar en tjej, som också är min bästa vän och jag blir så himla friendzonad av henne, jag blir väldigt ledsen och vill inte hänga med henne så mkt längre. Vad ska jag göra?!! Jag gillar ju henne men vågar it visa det :( Hjälp!

/Li080

 

Svar:

 • Tänk på att om hon är din vän så måste du behandla henne som en vän. Visar hon tydligt att hon bara vill ha dig ”in the friendzone” måste du respektera det och kanske försöka inse hur viktig just er vänskap är för dig. Jag är säker på att hon värdesätter den också.

  Jag kan tycka det är lite dumt att slänga bort en vänskap bara för att den personen inte känner samma sak. Med det sagt, förstår absolut att det kan vara jobbigt att ha dessa känslor och fortfarande vara runt den personen. Mitt konkreta tips är att om detta plågar dig bör du berätta för din vän hur du känner för henne. Beroende på vad hon svarar så kan du även vara ärlig och begära lite space från henne om du känner att det är jobbigt.
  /Tjej 18
 • Hej. Det du kan göra är försöka bygga upp en bättre relation med henne. Bland annat vara mer öppet för henne och för varandra och prata om både känslor och måeende. Men även visa dig själv att du finns där för henne och du verkligen bryr dig om henne. Sedan om hon inte ger samma signaler till dig eller att du känner att det inte går så får du acceptera det, du kan inte tvinga henne att släppa dig från friendzone.
  /Ak62
 • Det är jobbigt att ha kännslor för en kompis när hon inte känner samma sak. Det har jag också varit med om ett par gånger. Det är dock viktigt att komma ihåg att hon inte har nån som helst skyldighet att ha samma känslor för dig. För mig har det enklaste sättet att gå vidare varit att vara ärlig med det.

  Om man vet att kompisen inte är intresserad blir man ledsen ett litet tag men för mig har crushen gått över mycket snabbare då. Ibland har man flyt. Sist jag berättade för min tjejkompis hade hon inte tänkt på mig på det sättet men jag antar att hon började göra det efter att jag berättat. Det tog ett par månader innan hon fick några känslor för mig men sen blev vi tillsammans och nästa sommar ska vi gifta oss. Men med det sagt kan jag inte nog trycka på hur viktigt det är att man respekterar andras känslor
  /Kille, 22

Mer på UMO

Svara varandraHur flörtar man på snapchat?

Jag har under en ganska lång tid skrivit med en kille över snap. Och jag börjar bli intresserad av honom.

ArtikelUMO frågar: Hur tar man kontakt med den man gillar?

Hur börjar man prata eller skriva med den man gillar? Vad säger eller skriver man? Här kan du läsa eller lyssna på andras tips. Eller tipsa andra och skriva hur du gjort.

Till toppen av sidan