Panik - lämna sidan!

Hur ska jag få in första stöten?

Så jag har ett problem! Jag gillar en kille som är ett år äldre än mig. Han vet inte vem jag är och vi har aldrig pratat. Jag följer honom på Insta och har addat honom på snap (men han har inte addat tillbaka) men iallafall hur ska jag få in första stöten så att säga. Jag vill inte prata med honom för vi känner ju som sagt inte varandra. Hjälp tack!!
/✨

Svar:

 • Du kan kanske slicka hemliga meddelande till han tex genom en lapp (om ni går på samma skola) så kan du kanske lägga den i hans ryggsäck eller skåp? Iallafall det kommer säkert att gå bra!!
  /❤❤
 • Kommentera på hans inlägg så han vet att du finns.
  /smart-skallen
 • Går typ inte att göra så mycket, vänta på snap eller skicka ett dm på insta kanske?❤️
  /tjej 15
 • Hej! Alltså jag tycker att du ska PRATA med honom eller i alla fall hälsa! Eftersom du inte får tag på honom på sociala media. Lycka till.
  /Anonym
 • Gör något så att du får hans uppmärksamhet. Du kanske går förbi honom med dina kompisar och pratar om något du vet att han är intresserad av. Dyck upp lite överallt där han är så kommer han säkert märka dig. Prata med hans omkrets, det kan vara hans klasskamrater eller kompisar. Försök bli vän med de personer han är runtomkring.
  ///14 årig tjej som vet hur det känns!!!
 • Hej! Jag hade ett liknande problem för ett tag sen då jag var intresserad av en tjej i min franskagrupp. Vi går i olika klasser och hade bara talats vid angående några få uppgifter och kände inte varandra. Jag började med att leta upp hennes Instagram och la till henne. När hon godkände mig försökte jag ta kontakt med henne med små oskyldiga meddelanden som ”Hej!” Och ”God jul!”. Tyvärr svarade hon inte, men det jag menar är att du kan börja med att säga hej, kanske fråga hur dagen varit och småprata lite. :)
  /Emilia som pratar för mycket
 • Vänta till han addar tbx
  /hej
 • Satt i denna situationen för tre månader sen!! Bara att killen var 2 år äldre. Jag började bara snapa med honom och typ lärde känna honom där, ställde lite frågor och berättade saker som hänt i mitt liv och sådant haah. Sedan snackade vi i telefon i flera timmar och träffades några dagar efter det. Nu är han min pojkvän:) lycka till
  /Ha det bra
 • Hej tjejen! Du måste ta reda på information om honom och du måste ta reda på vem hans kompisar är samt intressen och något ni har gemensamt och kan snacka om. För att sedan kunna undvika stelheten. Det kommer aldrig att gå ifall inte du tar initiativet att prata med honom, det måste inte vara att du går fram till honom i korridoren eller liknande utan det kan börja med att du står nära honom i en grupp med andra.

  Har du ingen chans att skaffa gemensamma vänner så hade jag tyvärr gett upp eller vänta till han addar dig tillbaka så ni kan ta det därifrån. Håll huvudet högt och om han tar avstånd så ska du veta att du duger.
  /kärleksexperterna

Mer på UMO

ArtikelUMO frågar: Är hen intresserad?

Hur vet man om någon är intresserad av en? Och vad gör man då? Skriv dina tips och läs vad andra har svarat.

ArtikelVad händer i kroppen när du blir kär?

Kroppen kan reagera på många olika sätt när du är kär. I det här bildspelet får du förklaringar till några vanliga reaktioner.

UMO-poddenTips till dejten

42. Fatima och Martin berättar om dejter de varit på. Tillsammans med sjuksköterskan Johan tipsar de om saker du kan göra på dejten och vad du kan prata om.

Till toppen av sidan