Panik - lämna sidan!

Hur gör ni för att glömma ert ex?

Hur gör ni för att glömma bort ert ex? Har själv försökt undvika gå på de platser som vi har besökt eller tänka på henne överhuvudtaget, men ibland går det inte. Jag gjorde slut och vill absolut inte hålla kontakten med mitt ex.
/Hjääälp

Svar:

 • Om du tänker på att inte tänka på en speciell sak så kommer du troligen att tänka på det mer. Låt tankarna komma, men lägg inte energi på dem. Låter konstigt, men säg att du börjat tänka på hur hennes hår såg ut. Låt den tanken vara, erkänn att ja, det var det, sen låter du bli att spinna vidare och tänka på hur andra saker såg ut. Lättare sagt än gjort och jag kanske har helt fel, men kanske värt att prova.
  /M
 • Alltså om ni nån gång möts så är det ju så, men låter som du redan glömt ditt ex eftersom du inte vill ha kontakt med henne. Alltså om du inte får en allvarlig minnesförlust kommer du förmodligen aldrig glömma någon som du haft en nära relation med. Finns inte mycket mer att göra än att fortsätta leva som vanligt , va med vänner osv.
  /X
 • Skaffa en kk.
  /Kille 15
 • 1. Blocka person på all social media.
  2.Om den går i samma skola titta inte på personen.
  3. Gen inte personen uppmärksamhet.
  /Kärleksexperten
 • Gör något som får dig att sluta tänka så mycket kanske. Men gå inte och bli ihop med någon annan bara för att du vill glömma henne. Då blir allt bara kaos! Jag struntar bara i mitt "ex" för han är bara en idiot.
  /Anonym
 • Jag försöker göra saker jag tycker om att göra, då ja glömmer bort mitt ex för en liten stund. Men nån gång kommer du glömma ditt ex.
  /Anonym
 • Mitt bästa tips som har hjälpt mig de dagarna då det är extra svårt är att låta känslorna komma över dig, men bara en stund, låt sorgen konsumera dig. Det låter dumt, men det är bra, för det visar att du är och var kapabel till att älska någon. Kom ihåg att det är inte bara en person som kommer få dig att känna sånna bra känslor också, personen var nog bara speciell pågrund av dig och sakerna du gjorde. Det bästa tipset jag har är dock att när du känner att tankarna kommer tänk på ett ord, som ett stop ord, något som inte har någon betydelse för dig och ett ord du inte är rädd för att få någon negativ koppling till. Och tvinga dig själv att tänka de ordet varje gång känslorna eller minnena börjar dyka upp.
  /:)
 • Tar bort personen på sociala medier och på andra ställen, en kväll söp jag men det blev värre efter det så gör inte det..
  /K19
 • Jag har ett ex. För mig tog det kanske 2 år att komma över det men jag försökte att hitta på någonting kul att göra varje dag, det kan vara från att hänga med någon vän till att kanske gå på café med sin familj. Och alltså försöka tänka så lite på henne. Jag vet inte om detta hjälper men aa
  /Eli
 • Du ska försöka ignorera han/hon om du inte vill tänka på han/hon. Men om du kan inte sluta tänka om personen, fråga dina föräldrar eller dina kompisar om hjälp, då kan du kanske få förslag av din familj eller vänner.
  /Mvh Benjamin
 • Börja skriva med någon annan.
  /gris
 • Antar att du redan gjort detta, men bryt ALL kontakt på sociala medier och irl. Sen kan man ksk hitta en ny hobby eller bara göra något som man inte brukade göra när man var tillsammans med personen. Jag började t ex gymma när jag och mitt ex gjorde slut. Sen lyssnade jag på musik som fick mig att känna mig starkare. Var mycket med vänner. Och gråt ut vid behov. Det är mina tips:)
  /Lina
 • Det är nog bäst om du försöker släppa ditt ex och gå vidare. Om hen är på samma plats som dig så kan du typ säga ”hej” för det är alltid trevligt att hälsa på någon, även om det är ens ex. :)
  /En SoM bArA vIlL hJäLpA tIlL
Till toppen av sidan