Panik - lämna sidan!

Hur berättar jag för föräldrarna om min tjej?

Hej!

Jag är 15 år och har nyss blivit ihop med en tjej. Det är min första flickvän och därför har det inte pratats om kärlek mycket. Problemet är bara att jag inte vet hur jag ska säga det till mina föräldrar. Vi pratar nästan aldrig om kärlek och sånt, typ om jag är kär i någon nu eller så. Det har hänt en gång att de frågat om jag varit förtjust i någon tjej. Nu när jag har flickvän vet jag inte hur jag ska ta upp det, när vi nästan aldrig pratar om sånt här. Som att det är tabu fast jag vet att det är väldigt normalt att vara ihop med någon.
/Anonym

 

Skriv ditt svar

Svar:

 • har haft exakt samma problem när ja blev tsm me min första kille, de lättaste sättet tycker jag är o säga typ ”xxx kommer hem till oss e de okej” eller liknande, sen när dom frågar vem de e kan du säga typ ”de min nya tjej, fråga helst inte så mycket för de gör mig obekväm, om jag vill prata om de tar ja upp de”. de brukar va lättare o säga saker på sms, så om du inte kan irl kan du testa de. lycka till❤️
  /17
 • försök att hitta ett tillfälle med de själv och berätta att du gillar någon, som din flickvän. men va lugn och seriös<3
  /Anonym
 • Hej detta har hänt mig med fast med min kille. Han bodde i Stockholm. Nu har vi tyvärr gjort slut men jag berättade inte för min mamma, jag berättade för henne efter ca 1 månad och det känndes jätteskönt. Jag började säga att jag börjat skriva med en killkompis och efter en stund så sa jag att jag och han var ihop. Hon tog de chill. Men såklart så är det olika mellan föräldrar. Jag tror att dina föräldrar kommer ta det chill så att du behöver inte vara orolig.
  /Anonym
 • Jag kan fatta det men om dem är normala föräldrar så kommer de bli glada för din skulle och kanske lite retsamma. 😊
  /😊
 • Lämna en lapp på köksbordet innan du går hemifrån, be en närstående berätta, prata med en kurator om det tynger dig, nätkuratorer finns på BRIS. Önskar dig all lycka i live.
  /Mjuk och skönt
 • Hej. så jag är 13 år och är en tjej. Jag tycker att du ska berätta för dom typ att du har skaffat en tjej och berätta mycket om hon typ hur hon är och sånt. det är väldigt viktigt att beräta för föräldrar hur ni har det och om man har skaffat en tjej eller kille. jag kan tyvärr inte ge några mer råd och jag hoppas det bästa för dig och din tjej <3
 • du kan skria ett sms. och om du vill kan du planera så du gör det en dag du kanske inte ska träffa dom så jätte mycket. tillexempel om du har någon aktivitet eller har bestämt träff med en kompis. det är nog mitt bästa svar.
  /Ingrid
 • Skriv ett brev
  /🍉

Mer på UMO

ArtikelFilm: Hjärtat slog och det pirrade i magen

Den här berättelsen har en ung person skickat in.

UMO-poddenPrata sex med föräldrarna?

21: "Det var supernervöst och jag var jätteröd i ansiktet. Jag sa att vi hade haft samlag, att det gått bra och att vi skyddat oss. Det kändes som en rapportering."

Egna berättelserMina bästa dejtingtips

Jag har under några år av dejtande lärt mig en hel del kring hur man bär sig åt för att få ihop det med någon man tycker om, så tänkte dela med mig av några tips.

Till toppen av sidan