Panik - lämna sidan!

Är det okej att titta på porr när man är ihop?

Är det okej med porr i förhållande? Jag vet inte hur jag känner om det. Fick reda på att min kille kollar och har aldrig tänkt på det tidigare. Blir ganska obekväm. Vet inte om det är dålig självkänsla eller om fler känner så? Varför titta på andra som har sex?

/tjej 15

Svar:

 • Tycker du det är jobbigt att han tittar på porr tycker jag du ska ta upp det med honom. Det är nog från person till person om man tycker det är okej eller inte. Men det är inte någon annan som kan bestämma det. Är han en bra kille så kommer ni kunna ha en bra konversation om det. Lycka till! :)
  /engish
 • Det är något man får komma överrens om tillsammans med sin partner. Prata med varandra om det och kom fram till en lösning som fungerar för er 😊
  /Tjej
 • Jag har flickvän och tittar på porr ibland. Jag har större sexlust än vad hon har och mellanskillnaden blir på egen hand. Ibland tittar vi tillsammans också men det är rätt sällan. För mig handlar det inte om att jag tycker mindre om henne. Älskar henne och i mina ögon är hon alltid vackrast. Hon vet att jag tycker så och tycker det är helt okej att jag tittar på porr när jag känner för det.

  Bästa tipset är att prata med din kille. Vad som är okej och inte är helt upp till er. Min högst personliga åsikt är att det kan gå alldeles bra i en relation, särskilt när inte båda vill lika ofta eller det inte är praktiskt möjligt så ofta.

  Ett alternativ är också att han har bilder på dig som porr, men det är såklart ett alternativ du inte borde lägga på bordet utan att du är säker på att det är nåt du vill göra. Det finns ju rötägg som sprider vidare och dessutom är du "bara" 15.
  /Kille, 22
 • Ja, jag tycker att det är normalt att titta på porr oavsett om man är ihop eller inte.
  /Kristijan
 • Förut när man var liten kollade man ju på porr av nyfikenhet. Sen när man blev äldre så kollade man för att bli kåt när man runkar. Så han kollar på porr för att runka tror jag. Det handlar inte om att du har dålig självkänsla! Vill inte du att han ska titta på det så säg till, i ett förhållande måste man kunna prata om allt.
  /Kille 15
 • Din pojkvän kanske vet inte hur man har sex (om ni inte har redan haft det). Så kanske han bara undrar hur man gör, annars kan det också vara ett beroende han har, och att du först fick reda på det nu? I alla fall tror jag inte att han tittar på porr bara för att ni är ihop.
  /Tjej
 • Hej! Jag har varit i ett förhållande där både jag och min tjej kollade på porr när vi inte var med varandra. Enligt mig är detta helt naturligt då nästan alla människor har en naturlig sexdrift och vill stimulera den på något sätt. Jag är okej med att min partner kollar på porr, men det behöver inte betyda att du är det.

  Prata med din kille om det. Berätta för honom att du inte är helt bekväm med att han kollar på porr och förklara vad det får dig att känna. Så får han också förklara varför han gör det. Om du blir obekväm för att det känns som att han kollar på andra tjejer och du inte känner att du räcker till så tror jag att det inte är så han tänker. Porr är bara en fantasivärld. Detta behöver inte betyda att han inte tycker om dig och hur du ser ut. Så var det i mitt förhållande i alla fall. Prata med din kille så löser det sig ♥️
  /Dante
 • Nej
  /Anonym
 • Om du blir obekväm med att han tittar på porr så ska du berätta det för honom. Om ni inte haft sex så kanske han villl skapa en fantasi i porren att det är dig han har sex med. Ni får helt enkelt antingen komma överens om att han slutar eller att ni tittar tsm
  /Tjej 15 med erfaranhet
 • Ni får prata och komma överens tillsammans:)
  /Tallen
 • Att titta på porr är något mycket vanligt, både bland män och kvinnor. Jag har varit tillsammans med min kille i 3 år nu och vi tittar båda på porr (han gör det dock i större utsträckning än mig). Om du verkligen känner dig obekväm är det viktigt att ta upp det med honom och försöka ha en dialog om detta. Kanske ni kan lista ut tillsammans vad det är som får dig att må dåligt?

  Jag har själv ibland känt mig osäker i samband med att min kille kollar på porr, mest för att jag undrar ifall han inte tycker om det samlag han har med mig och inte känner sig tillfredställd. Men här är det viktigt att ta ett steg tillbaka och försöka skilja på sina egna insecurities och de vibbar han ger ifrån sig. Viktigaste är egentligen att prata om det!
  /Tjej, 22 år
 • Ja det är okej! De viktigaste är att man ska förstå att porr inte är på riktigt, de är betalda aktörer som blir betalda för att göra, ibland sjuka, saker emot varandra. Jag och min flickvän har tagit in lite saker ifrån det vi har sätt på internet för att gör vårat sexliv lite mer intressant. Men kom alltid ihåg att båda ska ge samtycke för att ”testa något nytt”
  / Ingenjören
 • Det är något man får komma överens om i förhållandet. Inget fel att ta upp frågan. Jag och min kille pratade om det väldigt naturligt och frågan kom från ingenstans. Vi kom fram till att ingen av oss var direkt intresserad av att kolla på porr så vi kom överens att inte göra det bara. Jag skulle tipsa dig att prata med din partner att det känns lite olustigt att han kollar, och kanske frågar varför han gör det. Han kanske inte ser det som en konstig sak alls och inte tänker på det att du kanske inte skulle vilja det.
  /Tjej 18
 • Personligen bryr jag mig inte om min kille kollar på porr. Jag ser det bara som en del i att han ska få tillfredsställa sig själv när vi inte är med varandra och kan ha sex. Det hade bara blivit ett problem om det på något sätt hade ersatt vårt sex. Men om du inte känner dig bekväm med det så borde du prata med din kille om det. Då kanske ni kan komma fram till en lösning som fungerar för er båda. Det är viktigt att kunna prata om såna saker i ett förhållande.
  /Tjej, 22
 • Det får ni bestämma tillsammans var era gränser går och om ni inte kommer överens så får du acceptera hans val eller lämna honom beroende på vad du vill. Tycker inte om porr överhuvudtaget pga att tjejerna måste gå med på saker de egentligen kanske inte vill, men måste låtsas tycka om det för att det är det industrin vill. Har dock turen att min kille fick mer insikt i porr och ville sluta med det när han träffade mig. Försök förklara för din kille varför du inte gillar det så kanske han får nya perspektiv.
  /Finnen
 • Det är ganska vanligt, men jag tycker att du ska lita på honom, tror inte han vill dig något ont när han tittar på porr. Vissa kan inte onanera utan porr och vissa onanerar när dom tex är stressade.
  /Tjej, 15

Mer på UMO

UMO-poddenPorr - hur slutar jag titta?

33. "När jag slutade titta på porr blev sexet bättre och jag kunde jag få stånd igen".

Till toppen av sidan